iOS 18 Очаквайте скоро с повече функцииios 18

iOS 18 Очаквайте скоро с повече функции: Посочена дата!

С iOS 18 потребителите на iPhone вече ще се сблъскат с повече иновации. И така, какви са тези нови функции и актуализации? Ето подробностите! Apple ще предостави нови функции за достъпност на iPhone с iOS 18. Apple ще визуализира тези нови функции на WWDC през юни и това ще включва други функции за изкуствен интелект, особено Siri.

Освен функциите за достъпност на операционната система, ще има и функции, предназначени за хора със зрителни, подвижни, слухови, говорни и когнитивни нужди.

MacRumors разговаря с някои източници в индустрията и им даде представа за някои от новите функции за достъпност, които се очаква да бъдат добавени към iOS 18. Обикновено тези функции се обявяват преди WWDC, което дава възможност на Apple да завърши разработването на тези нови функции. Това може да е причината тази информация да е изтекла в този момент.apple ios 18

Удобства на iOS 18

Гласовите преки пътища позволяват на потребител на iPhone да свърже фраза, за да стартира конкретна функция за достъпност. За разлика от преките пътища за Siri, няма да е необходимо да се произнасят фрази за събуждане като „Hey Siri“. Спекулира се, че Voice Shortcuts ще работи с функции за достъпност като VoiceOver, Voice Control и други.

Първият чете съдържание на iPhone, докато вторият ви позволява да издавате гласови команди за „извършване на жестове, взаимодействие с елементи на екрана, диктуване и редактиране на текст и много други“.

Друга актуализация ще позволи на Apple да добави контрол върху размера на шрифта към системата. В момента потребителите могат да променят размера на шрифта на приложението, но това е възможно само ако се поддържа от приложението. Някои от системните приложения на Apple не предлагат този вид поддръжка. Но всички тези актуализации ще бъдат налични в iOS 18.

По-рано компанията обяви и Personal Voice for Live Speech, който използва изкуствен интелект, за да създаде цифрова версия на гласа на потребителя след 15-минутно „обучение“, в което се записват често използвани фрази. Това ще позволи на някой да говори, ако има заболяване, което му пречи да говори. Предполага се, че iOS 18 ще бъде пуснат следващия септември.

Подобни публикации

  1. Представена серия Motorola Edge
  2. Характеристики и цена на Xiaomi Redmi Pad Pro
  3. Характеристики и цена на Samsung Galaxy M15 5G
  4. Характеристики на Motorola Moto G64 5G
  5. Характеристики на Xiaomi Redmi Turbo 3

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.