Нова стъпка от Apple: Преминаването към устройства с Android вече ще бъде по-лесно!ios kam android

Нова стъпка от Apple: Преминаването към устройства с Android вече ще бъде по-лесно!

Apple работи за улесняване на прехода от iPhone към устройства с Android. Какво обхващат тези изследвания? Ето подробностите! Apple се готви да позволи на базираните в ЕС потребители на iPhone да премахнат основния браузър Safari до края на 2024 г. и работи върху по-удобен за потребителя начин за прехвърляне на данни „от iPhone към телефон, който не е на Apple“.

Изчислено е, че тази актуализация няма да бъде налична до есента на 2025 г.

Сред другите инициативи за потребителите, „решение за превключване на браузъри“ за прехвърляне на данни между браузъри на едно и също устройство е подробно описано в документа на Apple. Но също така ще бъде възможно да промените навигацията по подразбиране. Очаква се приложението да бъде пуснато на iOS в ЕС до март 2025 г.android ios

Къде може да се използва новото приложение?

Документът не посочва изрично дали някоя от тези функции ще бъде достъпна в световен мащаб или ще бъде ексклузивна за потребители в ЕС, но има планове за спазване на DMA за няколко от тях, включително възможността за стартиране на браузърни двигатели, различни от WebKit и зареждане на магазини за приложения на трети страни.

Документът на Apple описва функцията за прехвърляне на данни от телефона като „решение, което помага на доставчиците на мобилни операционни системи да разработят по-удобни за потребителя решения за прехвърляне на данни от iPhone към телефон, който не е на Apple“. Посочва се, че плановете за функцията ще се основават на съществуващи инструменти за миграция, които вече се предлагат от други компании.

Google вече предлага приложение за iOS, наречено „Switch to Android“, за прехвърляне на данни, включително контакти, снимки и видеоклипове, безплатни приложения, текстове и бележки. Въпреки това, документът за поддръжка на Google относно процеса също споменава някои телефонни данни, които не могат да бъдат прехвърлени, като платени приложения, Safari отметки, аларми и различни други файлове.

Смята се, че новото приложение на Apple ще бъде решение на подобни проблеми.

Подобни публикации

  1. Xiaomi Redmi Pad Pro с 10 000 mAh батерия
  2. Телефонът с 7.000 mAh батерия идва!
  3. Нов стандарт в сензорите за пръстови отпечатъци
  4. Опасности от използването на неправилен калъф за смартфон
  5. Характеристики на OPPO Reno 12 Series

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.