iPhone 14 може да има големи проблеми със запасите при пускане на пазараТелефоните на Apple от серията iPhone 14, които се планира да бъдат пуснати тази година, може да изпитат големи проблеми със запасите при изхода си. Ето подробностите от процеса на разработка!

Днес нов доклад подчертава, че процесът на пускане на iPhone 14 и състоянието на запасите са изложени на голям риск при бъдещото му пускане , тъй като подготовката за производство изостава от графика. Твърди се, че Apple и нейните доставчици работят усилено, за да компенсират загубеното време, но това се оказва „трудно“ предвид ограниченията за блокиране на COVID-19 в Китай.

Apple и други технологични компании в момента са изправени пред безпрецедентни производствени предизвикателства, започнали с глобалния недостиг на чипове. Гладът е предизвикан от комбинация от няколко фактора. Те включват повишено търсене на технологии по време на пандемията, прекъсване на производството, свързано с COVID, и повишено търсене на чипове от автомобилните производители, тъй като автомобилите разчитат на все по-голям брой микропроцесорни единици. Най-големият проблем не е с процесорите и графичните процесори, а с много по-обикновени чипове като драйвери за дисплей и системи за управление на захранването. Тези чипове от относително нисък клас се използват в голям брой устройства, включително устройства на Apple.

Прочети Още: Microsoft обявява серия от иновации, идващи в Windows 11 Storeiphone 14 stock
iPhone 14 търси начини за преодоляване на проблеми с акциите
Тази ситуация се влошава значително от карантинните ограничения COVID-19 в Китай . Страната продължава да настоява за налагане на ограничения за блокиране в целия град в отговор само на няколко случая и мнозина смятат, че това е невъзможен опит за пълно изкореняване на инфекцията от страната. Миналия месец беше съобщено, че половината от 200-те най-големи доставчици на Apple работят в карантинни зони.

В скорошен доклад се казва, че най-лошият случай е загубата на около 6-10 милиона iPhone единици с пускането на iPhone 14.

Докато блокирането сега облекчава, днешният доклад на Nikkei Asia казва, че Apple и нейните доставчици сега се борят да наваксат загубеното време. Nikkei Asia каза: „Разработването на поне един от новите водещи iPhone на Apple тази година изостава от графика поради прекъсвания, причинени от едномесечните ограничения на COVID в Китай“.

Графикът за традиционното стартиране на Apple в края на септември изисква всички нови модели iPhone да завършат фазата на EVT до края на юни, но се казва, че поне един от моделите изостава с три седмици. Освен ако часът не е зададен по някакъв начин, поне един от iPhone може да не е наличен при официалното стартиране.

Подобни публикации

  1. Характеристики на OPPO Reno 12 Series
  2. Характеристики на Google Pixel 9 Pro XL
  3. Нова функция на iOS 18 ще направи Siri излишна!
  4. 16 GB RAM и 6000 mAh батерия: Представен Vivo Y28 4G
  5. Характеристики и цена на Xiaomi Mix Fold 4

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.