Какво можете да направите, за да използвате iPhone по-дълго?iphone charging

Батерията на вашия iPhone бързо ли се изтощава? Ето методите, които можете да приложите, за да използвате iPhone по-дълго!

Смартфоните вече са станали неразделна част от живота ни. Тъй като нашата зависимост от тези устройства нараства всеки ден, те трябва да бъдат постоянно активни и готови за използване. Използван от милиони хора, iPhone има много различни опции за удължаване на батерията. И така, какво може да се направи, за да използвате iPhone по-дълго?

Разгледай Още: Как мога да преместя данните си на iPhone 14?

Методи за удължаване на живота на батерията на iPhone

 • Деактивирайте местоположението и местоположението във фонов режим
 • Режимът на изтощена батерия спасява животи
 • Изключете автоматичните актуализации на приложения
 • Изключете предложенията за приложения
 • По-ниската яркост на екрана означава по-дълго време за зареждане!
 • Изключете WiFi, когато не ви трябва
 • Изключете анимираните фонове
 • Изключете Bluetooth
 • Деактивирайте iCloud Backups

Деактивирайте местоположението и местоположението във фонов режим

Един от най-известните методи, които можете да изберете, за да използвате iPhone за по-дълъг период от време, е да изключите споделянето на местоположение. През времето, в което не използвате устройството си, много приложения и самият телефон постоянно ще консумират батерията ви, за да получават информация за местоположението. Можете да следвате стъпките по-долу, за да изключите тази настройка.

Настройки -> Поверителност -> Изключване на услугите за местоположениеiphone bateriya

Режимът на изтощена батерия спасява животи

Въведен за iOS 9 и по-нови версии, режимът на изтощена батерия е един от най-ефективните начини за използване на iPhone за дълго време. Чрез намаляване на най-ниските стойности на производителност на ниво софтуер и хардуер, времето за използване на устройството се увеличава.

Отворете iOS Control Center => Докоснете иконата за режим на изтощена батерия

Изключете автоматичните актуализации на приложения

Една от функциите, които консумират най-много батерия на iPhone, е автоматичното актуализиране на приложения. Можете да направите важна стъпка, за да използвате iPhone за по-дълго време, като лесно изключите тази функция, която е публикувана за iOS 7 и по-нови версии.

Настройки =>iTunes или App Store =>Изключване на актуализациите

Изключете предложенията за приложения

Една от постоянно наличните функции на устройствата на Apple са препоръките за приложения. Разработена, за да ви предложи най-добрите приложения според вашия вкус и предпочитания, тази функция може да намали живота на батерията ви поради работа във фонов режим и събиране на информация за местоположение.

Настройки =>iTunes или App Store =>Приложения и деактивирайте опциите на App Store

По-ниската яркост на екрана означава по-дълго време за зареждане!

Една от най-известните информации за увеличаване на живота на iPhone е намаляването на яркостта на екрана. Едно от нещата, които харчат най-много батерията на телефона, е екранът. За да използвате вашия iPhone по-дълго, трябва постоянно да поддържате яркостта на екрана си на едва видимо ниво.

iOS Control Center => Плъзнете лентата за яркост до най-ниското ниво, което можете да видите на екрана

Изключете WiFi, когато не ви трябва

Връзките за данни са сред най-консумиращите енергия технологии в телефона. Изключването на WiFi, което изяжда времето ви за зареждане, като остава включено ненужно, особено когато сте навън, ви позволява да използвате iPhone по-дълго.

Изключете го, като докоснете iOS Control Center => WiFi икона

Изключете анимираните фонове

Функцията за фон на движение за устройства с iOS 8 и по-нова версия, въпреки че изглежда добре като изображение, може да намали живота на батерията ви. Би било по-полезно да използвате фиксиран фон за решаване на този проблем.

Изключете Bluetooth

Функцията Bluetooth, която използваме непрекъснато от много години, е от голямо значение за комуникацията на устройствата помежду си, дори когато няма интернет. Въпреки това, след като поставите безжичните си слушалки в кутията, поддържането на Bluetooth включен може да бъде голям проблем по отношение на времето за използване.

Изключете го, като докоснете iOS Control Center => Bluetooth икона

Деактивирайте iCloud Backups

iPhone, едно от устройствата, които се отличават със своята сигурност на данните, автоматично съхранява вашите файлове в облачни системи на iCloud. Въпреки това, ако не е необходим, този процес може да намали времето за използване на вашето устройство.

Задайте => Управление на съхранението на акаунта => Докоснете, за да затворите приложенията, които не искате да архивирате

Подобни публикации

 1. Характеристикa на Samsung Galaxy Z Fold 6
 2. Характеристики и цена на OnePlus Watch 2
 3. Телефонът се изключва с пълна батерия
 4. Как да добавя приложения за Android към Windows 11?
 5. Характеристика на Vivo V30 Pro

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.