Какво можете да направите, за да използвате iPhone по-дълго?iphone charging

Батерията на вашия iPhone бързо ли се изтощава? Ето методите, които можете да приложите, за да използвате iPhone по-дълго!

Смартфоните вече са станали неразделна част от живота ни. Тъй като нашата зависимост от тези устройства нараства всеки ден, те трябва да бъдат постоянно активни и готови за използване. Използван от милиони хора, iPhone има много различни опции за удължаване на батерията. И така, какво може да се направи, за да използвате iPhone по-дълго?

Разгледай Още: Как мога да преместя данните си на iPhone 14?

Методи за удължаване на живота на батерията на iPhone

 • Деактивирайте местоположението и местоположението във фонов режим
 • Режимът на изтощена батерия спасява животи
 • Изключете автоматичните актуализации на приложения
 • Изключете предложенията за приложения
 • По-ниската яркост на екрана означава по-дълго време за зареждане!
 • Изключете WiFi, когато не ви трябва
 • Изключете анимираните фонове
 • Изключете Bluetooth
 • Деактивирайте iCloud Backups

Деактивирайте местоположението и местоположението във фонов режим

Един от най-известните методи, които можете да изберете, за да използвате iPhone за по-дълъг период от време, е да изключите споделянето на местоположение. През времето, в което не използвате устройството си, много приложения и самият телефон постоянно ще консумират батерията ви, за да получават информация за местоположението. Можете да следвате стъпките по-долу, за да изключите тази настройка.

Настройки -> Поверителност -> Изключване на услугите за местоположениеiphone bateriya

Режимът на изтощена батерия спасява животи

Въведен за iOS 9 и по-нови версии, режимът на изтощена батерия е един от най-ефективните начини за използване на iPhone за дълго време. Чрез намаляване на най-ниските стойности на производителност на ниво софтуер и хардуер, времето за използване на устройството се увеличава.

Отворете iOS Control Center => Докоснете иконата за режим на изтощена батерия

Изключете автоматичните актуализации на приложения

Една от функциите, които консумират най-много батерия на iPhone, е автоматичното актуализиране на приложения. Можете да направите важна стъпка, за да използвате iPhone за по-дълго време, като лесно изключите тази функция, която е публикувана за iOS 7 и по-нови версии.

Настройки =>iTunes или App Store =>Изключване на актуализациите

Изключете предложенията за приложения

Една от постоянно наличните функции на устройствата на Apple са препоръките за приложения. Разработена, за да ви предложи най-добрите приложения според вашия вкус и предпочитания, тази функция може да намали живота на батерията ви поради работа във фонов режим и събиране на информация за местоположение.

Настройки =>iTunes или App Store =>Приложения и деактивирайте опциите на App Store

По-ниската яркост на екрана означава по-дълго време за зареждане!

Една от най-известните информации за увеличаване на живота на iPhone е намаляването на яркостта на екрана. Едно от нещата, които харчат най-много батерията на телефона, е екранът. За да използвате вашия iPhone по-дълго, трябва постоянно да поддържате яркостта на екрана си на едва видимо ниво.

iOS Control Center => Плъзнете лентата за яркост до най-ниското ниво, което можете да видите на екрана

Изключете WiFi, когато не ви трябва

Връзките за данни са сред най-консумиращите енергия технологии в телефона. Изключването на WiFi, което изяжда времето ви за зареждане, като остава включено ненужно, особено когато сте навън, ви позволява да използвате iPhone по-дълго.

Изключете го, като докоснете iOS Control Center => WiFi икона

Изключете анимираните фонове

Функцията за фон на движение за устройства с iOS 8 и по-нова версия, въпреки че изглежда добре като изображение, може да намали живота на батерията ви. Би било по-полезно да използвате фиксиран фон за решаване на този проблем.

Изключете Bluetooth

Функцията Bluetooth, която използваме непрекъснато от много години, е от голямо значение за комуникацията на устройствата помежду си, дори когато няма интернет. Въпреки това, след като поставите безжичните си слушалки в кутията, поддържането на Bluetooth включен може да бъде голям проблем по отношение на времето за използване.

Изключете го, като докоснете iOS Control Center => Bluetooth икона

Деактивирайте iCloud Backups

iPhone, едно от устройствата, които се отличават със своята сигурност на данните, автоматично съхранява вашите файлове в облачни системи на iCloud. Въпреки това, ако не е необходим, този процес може да намали времето за използване на вашето устройство.

Задайте => Управление на съхранението на акаунта => Докоснете, за да затворите приложенията, които не искате да архивирате

Подобни публикации

 1. Apple обявява подновяване на функцията за автоматично коригиране с iOS 17
 2. Характеристики на Huawei P60 Pro
 3. Как да премахнете реклами в Xiaomi?
 4. Най-добрите приложения за почистване на кеша за Android 2023
 5. Характеристики, цена и дата на пускане на Google Pixel 8 Series

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.