Изкуственият интелект вече ще функционира като човешка паметizkustven intelekt kato choveshka pamet

Изкуственият интелект вече ще функционира като човешка памет

Базирана в САЩ технологична фирма е проектирала изкуствен интелект, който може да функционира като човешка памет. Ето подробностите! С всеки изминал ден изкуственият интелект ни кара да изненадваме човечеството и да задаваме етични въпроси. Нов изкуствен интелект, разработен от базираната в САЩ технологична фирма Heyday , може да бъде интегриран в човешката памет. Според експерти човешката памет, отслабена от интернет, ще бъде подсилена с помощта на нов изкуствен интелект.

От друга страна, някои хора също имат етични проблеми с интегрирането на изкуствения интелект в човешката памет. Има хора, които смятат, че тази ситуация може да отнеме някои от чертите, които правят човека човек.

Ще следва това, на което хората обръщат повече внимание

Интернет е водещото средство за получаване на информация днес. Естествено, източниците на много информация, съхранена в спомените на хората, могат да се съхраняват в програми като интернет браузъри. Въпреки това, разликата на изкуствения интелект, разработен от Heyday, от други приложения за интернет архивиране ще бъде да определи върху какво хората се фокусират повече.

Съответно, изкуственият интелект на Heyday ще има функции като време за четене на абзаци и проследяване на ключови думи, както и връзки, върху които хората кликват. Изпълнителният директор на Heyday Самиур Рахман заявява, че първоначално ще бъде насочен към развиване на умения като творческо мислене и анализ, а не към припомняне. Някои експерти по хуманитарни науки, от друга страна, посочват, че мозъкът трябва да се поддържа здрав и да работи непрекъснато, точно както тялото, и смятат, че паметта ни, която вече е отслабнала през последните 20 години, ще стане много по-лоша с проекти, подобни на Heyday’s.

Подобни публикации

  1. Достатъчно ли е 8 GB RAM за Mac?
  2. Новото приложение за споделяне на снимки на TikTok Notes
  3. Характеристики на часовник Smart Band 9 на Xiaomi
  4. Microsoft представи своите компютри, поддържани от изкуствен интелект
  5. Apple Watch ще може да измерва кръвното налягане!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.