Как да решим проблема с пинга в Valorant?problem s ping v valorant

Какво представлява решението на проблема с Valorant Ping?

Търсите ли отговори на въпроси като какво причинява проблеми с пинга на Valorant, какви са методите за понижаване на пинга във Valorant? Ето отговорите на вашите въпроси! Много играчи се борят с проблема с пинга на Valorant в наши дни, защото той се отразява негативно на игровото изживяване и кара играчите да се представят лошо в играта. И така, какви методи трябва да се приложат за решаване на проблема с високия пинг?

Разработен и публикуван от Riot Games, Valorant е популярен от много години. В онлайн FPS играта, играна от милиони играчи днес, понякога могат да се срещнат проблеми с висок ping.

Преди да преминете към методите за намаляване на пинга на Valorant, може да е полезно да разгледате възможните причини за проблема, за да стигнете до корена на проблема. Поради тази причина, нека да разгледаме причината за проблема, преди да изпробваме методите.

Какво причинява проблеми с Valorant Ping?

 • Проблеми, свързани с Wi-Fi
 • Актуализиране във фонов режим
 • Намиране на зловреден софтуер на компютъра
 • Използвайки VPN
 • Valorant сървъри

Ping се отнася до латентността на онлайн игрите. Колкото по-висока е латентността по време на прехвърлянето на данни между сървъра на играта и вашия интернет, толкова по-висок ще бъде вашият ping. И така, какви биха могли да бъдат факторите, които увеличават латентността? По-долу са основните причини за високата латентност в игрите.

Проблеми поради Wi-Fi

 • Устройството не е достатъчно близо до модема.
 • Използването на Интернет от голям брой хора.
 • Откриване на технически проблеми с модема.
 • Повреда на безжичната карта.
 • Прегряване на устройството.

Ако използвате Wi-Fi мрежа за свързване с интернет, основният източник на проблема може да е безжичната мрежова връзка. Вашето устройство може да не е достатъчно близо до модема. Това води до лоша производителност от интернет връзката. Разбира се, единствената възможност е устройството да не е достатъчно близо до модема. В допълнение, много хора може да използват интернет, може да има технически проблеми с модема, безжичната карта може да е счупена или устройството да е прегряло. Всички тези причини могат да доведат до лоша интернет връзка, както споменахме в параграфа по-горе.

Актуализиране във фонов режим

Вероятно ще изпитате проблеми с висок ping, когато се извършва актуализация във фонов режим. В този случай трябва да деактивирате опцията за автоматично актуализиране за целия софтуер, който се актуализира автоматично без ваше знание.

Намиране на зловреден софтуер на компютъра
Разнообразието от злонамерен софтуер е доста голямо и, както можете да си представите, има и злонамерен софтуер, който може индиректно да увеличи вашето забавяне. Така че проблемът с ping на Valorant може да бъде причинен от злонамерен софтуер, заразил вашата система.

Използване на VPN

Използването на VPN не винаги може да доведе до положителни резултати. Следователно високото забавяне може да бъде причинено от използването на VPN. За да имате подробна информация за VPN услугите, можете да разгледате статията, в която отговорихме на въпроса какво е VPN .

Имате проблеми със сървърите Valorant

Друга причина за проблема с високия ping е, че сървърът на играта е много търсен. С други думи, сървърите на Valorant може да не работят и в този случай проблемът е в сървъра, а не във вас.

Решения за Valorant Ping проблем

 • Проверете дали проблемът е причинен от вас.
 • Отстранявайте проблемите, произтичащи от Wi-Fi, един по един.
 • Изключете автоматичните актуализации.
 • Използвайте антивирусна програма.
 • Не използвайте VPN.

За тези, които се интересуват от отговора на въпроса какви са методите за намаляване на пинга на Valorant, изброихме решенията по-горе. По-долу можете да видите как да приложите тези методи.

Проверете дали проблемът е във вас

Проблемът с високия пинг може не винаги да е причинен от самия плейър. Атаките срещу игрови сървъри могат да увеличат латентността на играчите и да накарат игрите да отпаднат от време на време. Ако проблемът е причинен от сървърите на Valorant, за съжаление играчът няма много възможности за решаване на проблема с ping.

Решавайте проблемите с Wi-Fi един по един

Вземете лаптопа си близо до модема и проверете за подобрение на латентността. Ако има слаб Wi-Fi сигнал, може да има увеличаване на силата на сигнала и по-добра интернет връзка с него. Някой друг освен вас използва ли интернет? Ако е така, разберете колко са тези хора и дали са извършвали изтегляния. Ако броят на хората, свързани с интернет, е голям и тези хора изтеглят и качват, това може да доведе до повишен ping, тоест забавяне.

Ако първите два параграфа не са ви помогнали, време е да проверите дали има проблем с модема. Свържете се с Wi-Fi мрежата, като използвате друго устройство, за да потвърдите, че проблемът не е вашият компютър, преди да потърсите техническа помощ. Ако латентността е висока на другото устройство, можете да проверите следващия параграф.

Проблемът с високия ping може да е причинен от повреда на безжичната карта. Невъзможно е да не забележите, че вашият интернет е много бавен, когато безжичната карта е повредена, но преди да предприемете каквито и да е стъпки, използвайте Ethernet кабел, за да разберете дали има проблем с безжичната карта.

Ако вашият интернет е бърз и латентността не е смущаваща, когато Ethernet кабелът е включен, може да се наложи да смените безжичната карта, но ако не искате да правите това, можете да продължите да играете Valorant с включен Ethernet кабел.bПрегряването на вашия компютър също може индиректно да увеличи латентността. Ако мислите, че вашият лаптоп прегрява, опитайте да го охладите.

Изключете автоматичните актуализации

Програмите, които инсталирате на вашия компютър, идват с опцията за автоматично актуализиране, активирана по подразбиране, за да ви предпази. Освен това Windows може да се актуализира във фонов режим. Въпреки че това е полезно за вашата сигурност, продължителната актуализация във фонов режим може да доведе до висок ping. Поради тази причина можете да запазите автоматичните актуализации или софтуера, при който тази автоматична актуализация е изключена, докато играете видео игри.

Използвайте антивирусна програма

Зловреден софтуер може да превърне вашия компютър в зомби компютър. С този софтуер хакерите могат да атакуват други сървъри без ваше знание. Това в крайна сметка може да ви накара да откриете, че търсите решения на проблема с високия пинг. Можете да използвате безплатни антивирусни програми, за да преодолеете проблема. Можете да сканирате системата чрез тези услуги. По този начин можете да видите дали компютърът ви е заразен със зловреден софтуер. Също така е възможно да премахнете вируси след сканиране.

Не използвайте VPN

Използването на VPN програми често може да доведе до забавяне на интернет. Единственият начин да избегнете това е да не използвате VPN или да започнете да използвате по-добра услуга от текущата програма.

В тази статия сме изброили различни методи за решение на проблема с пинг на Valorant. Обяснихме и възможните причини за проблема. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу. Освен това, ако искате да промените паролата на вашия акаунт, можете да разгледате статията, в която отговорихме на въпроса как да промените паролата на Valorant.

Подобни публикации

 1. Характеристиките и цената на Asus ROG Ally Passes Ally X
 2. Кога ще бъде пусната Assassin’s Creed Hexe?
 3. Трейлър на GTA 6, адаптиран към реалния живот!
 4. Добри новини за тези, които изпитват проблеми с производителността в Cyberpunk 2077
 5. Ново видео с геймплей дойде от Bodycam, което ви кара да се съмнявате!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.