Измамниците целят Елон Мъск: Твърдението за разпространение на 5000 биткойниelon musk btc

Обърнете внимание на твърдението, че Илон Мъск разпространява 5000 биткойна.Проверени акаунти в Twitter твърдят, че крипто ще се разпространява в SNL вечер.

Твърдението, че Илон Мъск разпространява 5000 биткойна от последния ден, привлече вниманието. Фалшивите акаунти в Twitter за Saturday Night Live, които ще бъдат представени от Илон Мъск, са насочени към крипто инвеститори. Някои акаунти казват, че 5000 биткойни ще бъдат разпределени, докато други споменават 100 милиона Dogecoin.

Прочети Още: Предупреждение от Илон Мъск за инвеститорите в Dogecoin

Проверените профили в Twitter промениха профила си на „SNL“ и пуснаха уебсайт, който уж разпространява биткойн.Спам публикации са насочени към последователите на Мъск преди събитието Saturday Night Live, което изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск ще представи тази вечер.

Илон Мъск обръща внимание на твърдението, че разпространява 5000 биткойна
Според измамник, наречен Malware Hunter Team, редица проверени акаунти в Twitter публикуват биткойн спам, насочен към последователите на изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск.

Десетки туитове, публикувани в събота сутринта, бяха забелязани от екипа на Malware Hunter. „Проверените акаунти се използват за разпространение на измама с SNL / мускус “, каза измамникът, който е проверил проверените акаунти и заяви, че всички те използват името „SNL“.

Въпреки че Twitter премахва тези акаунти, докато ги забелязват, потвърдените акаунти променят снимките на профила си, за да съответстват на официалния акаунт „ Saturday Night Live “.Те също така задават имената на своите акаунти на „SNL“, но техните биографии в Twitter остават същите.

Разменените сметки са интригуващи, включително сметките на Хорхе Таяна, сенатор в Аржентина, с приблизително 114 000 последователи.

Фалшивите акаунти отговаряха на публикациите на Мъск десетки пъти. Те казаха на потребителите да се присъединят към уебсайт, който ще разпространява 5000 биткойни на стойност около 295 милиона долара .

Уебсайтът съдържа снимка на Мъск и информация за тегленето. Лозунги като „Изпратете 0,02 – 5 BTC на адреса по-долу и незабавно се върнете 0,20 – 50 BTC“ са поставени на уебсайта.

Друга публикация, споделена от модифицирания акаунт, твърди, че 100 милиона Dogecoins ще бъдат разпределени на потребители, които са кликнали върху уебсайта на Bitcoin.

Съобщението, за което се твърди, че идва от официалния акаунт на „SNL“, казва: “ Искаме да благодарим на нашите поддръжници и също така да помогнем за приемането на крипто. 100 000 000 DOGE ще бъдат разпределени на всички, които присъстват на това събитие .“

Това не е първият път, когато това се прави с последователите на Илон Мъск. Биткойн измамата е направена с туит на Elon Musk . Мъж в Германия заяви, че фалшивият Илон Мъск, който му е струвал 560 000 долара, е попаднал в мрежа за крипто измами.

Фалшивият уебсайт предлагаше да удвои сумите между 0,1 биткойна и 20 биткойна. Изразявайки, че е приел офертата на сайта, без да чака, и е изпратил цялата сума от 10 биткойни, мъжът е загубил 560 000 долара към датата, на която е бил измамен.

Подобни публикации

  1. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  2. Нова промяна в мобилното приложение на YouTube
  3. Threads се развива: Налични са много нови функции
  4. TikTok получи едно от най-големите наказания напоследък!
  5. Невероятна иновация от Google Translate

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.