Как да актуализирам системата Android?

aktualizatia android

Как да актуализирам системата Android? В това ръководство ще ви разкажем как можете да актуализирате вашия смартфон или таблет.

Що се отнася до устройства с Android, често има голяма несигурност по отношение на софтуерните актуализации. В този момент може би се чудите дали вашият смартфон или таблет е получил новата версия. И така, как можете да проверите това и ако актуализацията на софтуера е пристигнала, как да го инсталирате?

Как да инсталирам Android Update?

  • Отворете приложението Настройки .
  • Влезте в менюто About .
  • Щракнете върху раздела с име Актуализации на софтуера .
  • Натиснете бутона Проверка за актуализации .

С всички тези стъпки можете да проверите дали на вашето устройство идва актуализация. Ако е налична актуализация, тя ще се появи, след като щракнете върху Проверка за актуализации. След тази стъпка всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху бутона „Качване“.

Забележка: Пътят до информацията в това ръководство може да се различава в зависимост от устройството, което използвате, но най-вероятно ще трябва да следвате подобни процеси.

Android 11 Какво ново и функции?

Иновации и функции на Android 11 – Новата версия идва с няколко нововъведения, включително подобрени интелигентни контроли за дома, вградена функция за запис на екрана и някои нови промени в дизайна, но това, което трябва да кажем, е, че не сме изправени пред вълнуваща картина като Android 10.

1. Запис на вътрешен екран

Най-важната иновация, която идва с Android 11, може да бъде вътрешният запис на екрана. Всъщност тази функция се предлага от някои марки от години, но ако марката, която използвате, не я предлага, можем да кажем, че вече няма да се налага да се занимавате с програми на трети страни. Новата функция може не само да записва екрана, но и да записва звука на вашия телефон и дори да записва гласа ви с микрофона. На този етап е възможно да се каже, че тази функция ще работи за много хора. 

2. Раздел Нови разговори

С Android 11 известията и разговорите са разделени. По този начин потребителите могат по-видим достъп до важно съдържание, а именно съобщения. Отново, като подобрение на това, Gboard вече има възможността автоматично да попълва информация за формулярите. Нека ви напомним, че Gboard е приложението за клавиатура по подразбиране.

3. Интелигентен контрол на дома и медиите

Ако сте започнали да се занимавате с интелигентни домашни продукти, Android 11 ще дойде с нови възможности за вас. При продължително натискане на бутона за захранване ще можете да получите достъп до специално меню и да управлявате много по-лесно медийните продукти във вашия дом. Освен това режимът „не безпокойте“ се актуализира с нов режим на заспиване, който работи с интелигентни домашни продукти.

4. Разширени инструменти за прогнозиране

Android 11 става по-успешен в проследяването на вашите навици. Например, ако редовно отваряте приложението за проследяване на съня всяка сутрин, за да следите вашите модели на сън, операционната система ще го открие и ще го премести на началния екран сутрин. Така че ще можете да получите достъп до това приложение по-лесно.

5. Поверителност и сигурност

Както Google, така и Apple се грижат повече за поверителността и сигурността от всякога. Съответно, Android 11 ще позволи на приложения – като камерата или микрофона – да имат достъп до инструменти „през цялото време“ или „само докато използват приложението“. По този начин приложенията няма да имат достъп до вашата камера или микрофон, когато не използвате приложението.

Подобни публикации

  1. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
  2. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger
  3. Как да коригирам грешката на Instagram е спрял?
  4. Как да оценим данните на Excel?
  5. Как да създадете силна и сигурна парола?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.