Как да изберем Ethernet кабел?ethernet kabel

Как да изберем Ethernet кабел?

Обяснихме за вас тънкостите при избора на ethernet кабел, който е едно от задължителните условия за бърза и стабилна интернет връзка.

Ethernet (LAN) кабелите се предлагат в много различни разновидности. Потребителите на интернет също могат да се затруднят при избора между различни видове Ethernet кабели. Ще споделим няколко съвета за вас как да изберете ethernet кабела, необходим за силна интернет връзка. Ще можете да изберете най-добрия Ethernet кабел според вашите нужди и бюджет.

Съображения при избора на Ethernet (LAN) кабел

  • Тип Ethernet кабел
  • Дължина на Ethernet кабела
  • Здравина на Ethernet кабела
  • Цена на ethernet кабел

Разгледай Още: Неочаквано сътрудничество от Microsoft и Apple!

Кой Ethernet кабел да избера?

Ако сте разглеждали някой физически или виртуален магазин и сте разглеждали Ethernet кабели, трябва да сте видели, че има продукти с много различни функции. Най-популярните от тях са CAT 5E, CAT 6, CAT 6A, CAT 7.

Много от нас използват Ethernet кабели, за да свържат модема към компютъра. Ако ще закупите Ethernet кабел за този сценарий на използване, както много хора, можете да закупите CAT 6 Ethernet кабел.

Дължината на Ethernet кабела влияе ли върху качеството на интернет?

Дължините на кабела над 100 метра причиняват сериозно влошаване на производителността. Въпреки това, както можете да си представите, много потребители така или иначе не се нуждаят от толкова дълъг кабел. Кабелите, които можете да използвате в къщата, са с дължини като 1,5, 2, 5 и 10 метра. Не е възможно да се наблюдава загуба на производителност, която може да се усети между 1,5 метра и 10 метра Ethernet кабел. Можете да закупите кабел с подходяща дължина в зависимост от оформлението на вашия дом и разстоянието между модема и вашите устройства.

Уверете се, че Ethernet кабелът е достатъчно дълъг, но не е добра практика да купувате твърде много кабели. Когато купувате Ethernet кабел, който е по-дълъг от необходимото, излагате продукта на възможни удари. Тъй като дълъг Ethernet кабел ще заема много място в къщата, много е вероятно да го настъпите или да се спънете в него. Разположете Ethernet кабела така, че да минава покрай стената и изберете продукт с достатъчна дължина.

Колко здрав трябва да бъде Ethernet кабелът?

Ethernet кабелът трябва да е доста здрав както отвътре, така и отвън. По-конкретно, здравият външен вид на вашия продукт предпазва вашия продукт от възможни удари и осигурява дълготрайна употреба. Би било по-разумно да изберете плетен Ethernet кабел, а не прави кабели. Оплетените кабели са много по-устойчиви на огъване. Оплетените кабели са много по-трудни за огъване и оформяне от нормалните кабели. Избирайки такива продукти, можете да си осигурите дълготрайна употреба.

Без значение колко здрави са Ethernet кабелите, те могат да се износят дори и да не получат никакъв удар. Би било неразумно да използвате един и същ Ethernet кабел за продължителен период от време. Може да сте забелязали, че някои кабели са вертикално нарязани, отворени, обелени, въпреки че не са получили никакъв удар. Една от най-важните причини за това е променящата се температура на въздуха през годината. Кабелите, които омекват през лятото, стават много по-твърди през зимата. Кабелите, които прекарват няколко сезона, започват да се деформират сами. Това значително влияе върху качеството на вашата интернет връзка. Поради тази причина ви препоръчваме да сменяте вашия Ethernet кабел на всеки няколко години, независимо колко здрав е вашият кабел.

Цена на Ethernet кабели

Ethernet кабелите обикновено са много достъпни продукти. Въпреки че е много важен продукт, той е най-достъпният продукт сред компютърните компоненти. Ако сте избрали вида на вашия Ethernet кабел, вие сте сигурни в неговата издръжливост, но ако други кабели със същите характеристики се продават на по-скъпа цена само заради марката, можете да изберете най-евтиния. Тъй като Ethernet кабелите са силно стандартизирани продукти, няма да има голяма разлика между марките по отношение на качеството. Можете да закупите вашия Ethernet кабел от сайтове за онлайн пазаруване като Amazon и Aliexpress.

Стигнахме до края на нашата статия, където сме покрили всичко, което трябва да знаете, преди да закупите Ethernet кабел. Обикновено използвате ли Ethernet или Wi-Fi? Не забравяйте да следвате KakSePravi за незабавен достъп до съдържание като това, актуални новини за игри и технологии.

Подобни публикации

  1. Как да намерите изгубен молив на Apple?
  2. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
  3. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
  4. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
  5. Как се прави скрийншот на лаптоп?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.