Как да измерим силата на Wi-Fi сигнала?kak da izmerim silata na wifi signala

Как да измерим силата на Wi-Fi сигнала?

Сила на Wi-Fi сигнала; Много е важно за надеждната интернет връзка. И така, как се измерва силата на Wi-Fi сигнала? Ето подробностите! WiFi ; Той е много необходим за интернет, който е една от най-важните нужди в живота ни днес. Без Wi-Fi става почти невъзможно да се свържете с интернет. Wi-Fi сигналът е много важен по отношение на ползата от скоростта на интернет.

Ако силата на сигнала е слаба, работата, която трябва да се извърши в интернет, ще бъде прекъсната. Поради тази причина силата на сигнала трябва да е висока. сила на Wi-Fi сигнала; определя нивото на мощност на радиосигнала между устройството и рутера.

Силният сигнал означава както скорости на изтегляне, така и качване и стабилност на сигнала. Ако сигналът; Ако е -50 dBm или повече, силата на Wi-Fi сигнала е изключителна. Но ако е под -80 dBm, можем да разберем, че е ниско.

Измерване на силата на Wi-Fi сигнала на iOS

На устройства iPhone нивото на мощност на връзката се показва ясно благодарение на Wi-Fi индикатора, разположен от дясната страна на лентата на състоянието. Не е възможно да се достигне до ясна информация само с трите чертички на иконата. Следователно могат да се изпробват други методи, вместо да се получава информация за силата на Wi-Fi сигнала от локалния iOS.

Можете да използвате приложението iWifi, за да измерите силата на Wi-Fi сигнала. За измерване на скоростта на мрежата чрез това приложение, нейната скорост може да бъде измерена с Wi-Fi Ping. Можете да получите достъп до всички функции безплатно чрез приложението iWifi.

Ако желаете, можете да заплатите определена сума на приложението за най-точно отчитане на силата на сигнала и премахване на реклами. Приложението AirPort Utility може да се използва от Apple за измерване на силата на Wi-Fi сигнала. Приложението AirPort Utility е безплатно.

Измерване на силата на Wi-Fi сигнала на macOS

Можете да следвате тези стъпки, за да проверите силата на Wi-Fi сигнала на устройства с macOS;

 • Първо намерете изображението вдясно от лентата с менюта на устройството.
 • Това изображение показва силата на сигнала с три ленти.
 • За да сравните силата на сигнала, можете да коригирате Wi-Fi настройките, като щракнете върху иконата.

За да видите силата на Wi-Fi сигнала в macOS, трябва да се натисне клавишът „Option“ на устройството. Веднага след това трябва да се натисне Wi-Fi индикаторът в лентата с менюта. Приложението iWifi може да се използва за измерване на силата на Wi-Fi сигнала на macOS.

Измерване на силата на Wi-Fi сигнала на Android

Малката Wi-Fi икона, разположена отдясно на лентата на състоянието на Android, информира потребителя за силата на сигнала. Трябва да се следват следните стъпки за измерване на силата на Wi-Fi сигнала на Android;

 • Първо щракнете върху бутона „Настройки“.
 • Кликнете върху раздела „Мрежа и интернет“ и преминете към следващата стъпка.
 • Когато се щракне върху името на Wi-Fi мрежата, силата на сигнала ще се покаже на екрана. Ето етикетите „Отлично“, „Средно“. Според модела на Wi-Fi се избира знакът „Настройки“ до „Име на Wi-Fi мрежа“. Като изберете знака за настройки, можете да получите достъп до скоростта на мрежата.
 • Можете да прегледате близките мрежи, за да получите информация за силата на Wi-Fi сигнала. Можете да получите ясна информация за силата на сигнала, като щракнете върху символа Wi-Fi. Някои от Wi-Fi символите са сиви, а други са сини. Син цвят на Wi-Fi символа; Той ни казва за силата на Wi-Fi сигнала.

Можете също да използвате приложения на трети страни за измерване на силата на Wi-Fi сигнала на устройства с Android. „Времевата графика“ на приложенията може да измерва силата на Wi-Fi сигнала.

Измерване на силата на Wi-Fi сигнала на компютри с Windows

За да измерите силата на Wi-Fi сигнала на компютри с Windows, трябва да погледнете лентата на задачите. Иконата Wi-Fi се намира най-вдясно на лентата на задачите. Благодарение на иконата тук има информация за мрежата, свързана към устройството.

Мрежата има ленти с четири различни връзки. Тези пръчки са четири. Информация за силата на сигнала можете да получите, като щракнете с десния бутон върху иконата и изберете „Настройки за мрежа и интернет“ и след това „Wi-Fi“.

Подробности за силата на Wi-Fi сигнала също могат да бъдат достъпни чрез достъп и стартиране на помощната програма PowerShell от менюто „Старт“ на компютри с Windows. Можете също така да се възползвате от приложение на трета страна, наречено „inSSIDer“.

В тази статия сме подготвили ръководство за вас относно измерването на силата на Wi-Fi сигнала. За тези, които не знаят или забравят Wi-Fi паролата, как да научат Wi-Fi парола, Как да намерят Wi-Fi парола?“ Оставяме нашата статия със заглавие тук.

Подобни публикации

 1. Видеоклиповете на Instagram Reels вече могат да се изтеглят!
 2. Как да изтегля Opera VPN Mobile? Как да направите настройки?
 3. Забравих паролата си за iCloud, Как да възстановя iCloud акаунт?
 4. Как да коригирам проблема с черния екран в Instagram?
 5. Как да изтеглите Instagram Reels Video?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.