Как да измерим силата на Wi-Fi сигнала?kak da izmerim silata na wifi signala

Как да измерим силата на Wi-Fi сигнала?

Сила на Wi-Fi сигнала; Много е важно за надеждната интернет връзка. И така, как се измерва силата на Wi-Fi сигнала? Ето подробностите! WiFi ; Той е много необходим за интернет, който е една от най-важните нужди в живота ни днес. Без Wi-Fi става почти невъзможно да се свържете с интернет. Wi-Fi сигналът е много важен по отношение на ползата от скоростта на интернет.

Ако силата на сигнала е слаба, работата, която трябва да се извърши в интернет, ще бъде прекъсната. Поради тази причина силата на сигнала трябва да е висока. сила на Wi-Fi сигнала; определя нивото на мощност на радиосигнала между устройството и рутера.

Силният сигнал означава както скорости на изтегляне, така и качване и стабилност на сигнала. Ако сигналът; Ако е -50 dBm или повече, силата на Wi-Fi сигнала е изключителна. Но ако е под -80 dBm, можем да разберем, че е ниско.

Измерване на силата на Wi-Fi сигнала на iOS

На устройства iPhone нивото на мощност на връзката се показва ясно благодарение на Wi-Fi индикатора, разположен от дясната страна на лентата на състоянието. Не е възможно да се достигне до ясна информация само с трите чертички на иконата. Следователно могат да се изпробват други методи, вместо да се получава информация за силата на Wi-Fi сигнала от локалния iOS.

Можете да използвате приложението iWifi, за да измерите силата на Wi-Fi сигнала. За измерване на скоростта на мрежата чрез това приложение, нейната скорост може да бъде измерена с Wi-Fi Ping. Можете да получите достъп до всички функции безплатно чрез приложението iWifi.

Ако желаете, можете да заплатите определена сума на приложението за най-точно отчитане на силата на сигнала и премахване на реклами. Приложението AirPort Utility може да се използва от Apple за измерване на силата на Wi-Fi сигнала. Приложението AirPort Utility е безплатно.

Измерване на силата на Wi-Fi сигнала на macOS

Можете да следвате тези стъпки, за да проверите силата на Wi-Fi сигнала на устройства с macOS;

 • Първо намерете изображението вдясно от лентата с менюта на устройството.
 • Това изображение показва силата на сигнала с три ленти.
 • За да сравните силата на сигнала, можете да коригирате Wi-Fi настройките, като щракнете върху иконата.

За да видите силата на Wi-Fi сигнала в macOS, трябва да се натисне клавишът „Option“ на устройството. Веднага след това трябва да се натисне Wi-Fi индикаторът в лентата с менюта. Приложението iWifi може да се използва за измерване на силата на Wi-Fi сигнала на macOS.

Измерване на силата на Wi-Fi сигнала на Android

Малката Wi-Fi икона, разположена отдясно на лентата на състоянието на Android, информира потребителя за силата на сигнала. Трябва да се следват следните стъпки за измерване на силата на Wi-Fi сигнала на Android;

 • Първо щракнете върху бутона „Настройки“.
 • Кликнете върху раздела „Мрежа и интернет“ и преминете към следващата стъпка.
 • Когато се щракне върху името на Wi-Fi мрежата, силата на сигнала ще се покаже на екрана. Ето етикетите „Отлично“, „Средно“. Според модела на Wi-Fi се избира знакът „Настройки“ до „Име на Wi-Fi мрежа“. Като изберете знака за настройки, можете да получите достъп до скоростта на мрежата.
 • Можете да прегледате близките мрежи, за да получите информация за силата на Wi-Fi сигнала. Можете да получите ясна информация за силата на сигнала, като щракнете върху символа Wi-Fi. Някои от Wi-Fi символите са сиви, а други са сини. Син цвят на Wi-Fi символа; Той ни казва за силата на Wi-Fi сигнала.

Можете също да използвате приложения на трети страни за измерване на силата на Wi-Fi сигнала на устройства с Android. „Времевата графика“ на приложенията може да измерва силата на Wi-Fi сигнала.

Измерване на силата на Wi-Fi сигнала на компютри с Windows

За да измерите силата на Wi-Fi сигнала на компютри с Windows, трябва да погледнете лентата на задачите. Иконата Wi-Fi се намира най-вдясно на лентата на задачите. Благодарение на иконата тук има информация за мрежата, свързана към устройството.

Мрежата има ленти с четири различни връзки. Тези пръчки са четири. Информация за силата на сигнала можете да получите, като щракнете с десния бутон върху иконата и изберете „Настройки за мрежа и интернет“ и след това „Wi-Fi“.

Подробности за силата на Wi-Fi сигнала също могат да бъдат достъпни чрез достъп и стартиране на помощната програма PowerShell от менюто „Старт“ на компютри с Windows. Можете също така да се възползвате от приложение на трета страна, наречено „inSSIDer“.

В тази статия сме подготвили ръководство за вас относно измерването на силата на Wi-Fi сигнала. За тези, които не знаят или забравят Wi-Fi паролата, как да научат Wi-Fi парола, Как да намерят Wi-Fi парола?“ Оставяме нашата статия със заглавие тук.

Подобни публикации

 1. Как да деактивирам iMessage на iPhone и iPad?
 2. Как да излезете от Google акаунт на Android?
 3. Как да се откажа от Телеграм Премиум?
 4. Как да нулирате Instagram Explore?
 5. Какво е Android Studio и как да го използвате?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.