Как да използваме 3G мрежа Вместо WiFi

Как да използваме 3G мрежа Вместо WiFi

А 3G мрежа е вид безжична мрежа данни често се срещат в мрежата на доставчик на услугата мобилен телефон е. Технологията на 3G връзки позволява на различни типове данни и информация за файла, за да достигне до 3G-способни устройства. Типичен пример за 3G технологията в употреба е, когато използвате уеб браузъра на смартфона, за да се свържете към интернет, за да гледате видеоклипове или вижте уебсайта. В честотна лента на 3G мрежи могат да се справят мултимедия-богато съдържание стрийминг към устройството, докато стандартните мобилни телефонни сигнали справят гласови повиквания и основни данни, като например текстови съобщения. Някои устройства ви позволяват да се премине към близката WiFi мрежа като вашата домашна безжична мрежа, за да спестите трафик на данни.

Инструкции за Smartphones

1). Отидете на „Настройки“ или „Предпочитания“ иконата или от менюто на началния екран на телефона ви.

2). Виж за „Setting“ опция етикетирани като „WiFi“ или „Wireless Settings“. Изберете тази опция.

3). Намерете опцията за „Disable WiFi“ или „Turn Off WiFi.“ Така или отменете избора на квадратчето с тази възможност, или да изберете опцията за да превключвате между „Off“ и „On“.

4). Exit
от менюто „Settings“ и погледнете в лентата за известия в горната част на екрана на вашия телефон. Ако сте в район, където вашия доставчик на услугата мобилен телефон има 3G връзки ще видите малка икона етикетирани като „3G“. Имайте предвид, че някои мобилни телефони могат да показват една малка икона, която започва да мига или да е с етикет „Network“ за да покаже връзката. Можете да проверите дали конкретна 3G иконата на вашия мобилен телефон от гледане на потребителя на вашия телефон.

Инструккции за Компютри

1). Свържете USB адаптера 3G, която бе предоставена от вашия 3G интернет доставчик към свободен USB порт на компютъра. Включете адаптера, ако има ключ на захранването; в противен случай, изчакайте светлината на състоянието на адаптера, за да започне да мига.

2). Намерете „WiFi“ иконата на вашия компютър. За Windows иконата е в долния десен ъгъл на екрана и е или малка сребърна поле със зелени лъчи, излъчващи от него или две малки компютърни екрани мигат. За потребители на Mac на „WiFi“ иконата е в горния десен ъгъл, посочен от малка серия от криви линии.

3). Кликнете върху „WiFi“ иконата и изберете „Turn Off WiFi“ или „Disable WiFi“ .Стартиране на програма за връзка с вашия доставчик на 3G услуги, ако не дойде с 3G адаптер или просто стартирате уеб браузъра, за да започнете да използвате 3G връзка.

Дано да съм ви бил полезен… 🙂

Ако смятате, че е така моля споделете нашата страница в Фейсбук или Твитер… Благодаря предварително… 🙂

Подобни публикации

  1. Huawei HarmonyOS изненадва Брой потребители
  2. Най-често срещаните проблеми и решения с камерата на iPhone
  3. Алуминиевата йонна батерия ще зарежда смартфоните за 5 минути
  4. Телефоните Xiaomi ще получат актуализация MIUI 13
  5. Преглед на Huawei Watch Fit Elegant

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.