Как да намерим бавни процеси на Android

Как да намерим бавни процеси на Android

Въпреки, използвайки най-новите технологии огромни количества памет и многоядрени процесори, а понякога дори и най-мощният устройство Android може да бъде поставен на колене от беглец ап изяжда ресурси. Проследяване на процеса нарушител може да бъде толкова просто като с няколко докосвания в менюто за настройки, или можете да се автоматизира процеса, както добре. Няма значение как си ги намират, локализиране на ресурси свине е първата стъпка при вземането на вашия Android работи по-бързо, отколкото през януари меласа.

1). Признаци на бавните процеси
Когато дадено приложение или друг процес започва да отидат извън релси, той не само себе си се забави – това може да повлияе на други приложения и функции на устройството, както добре. Обикновено процес се забавя, тъй като започва да консумира повече ресурси на устройството, като памет и процесор време. Както паметта и процесора отида, живот на батерията започва да намаляват, както добре. Ако имаш устройство, което е бавен, за да се отговори на всяко приложение и изяжда батерията си като дете мак бонбони за Хелоуин, шансовете са, че имаш бавен процес някъде.

2). Използване на менюто Apps
Използваната памет е често срещана причина ап започва да блато система на вашия Android е. За щастие, можете бързо да проверите колко RAM вашите различни приложения използват без никакъв допълнителен софтуер. От менюто Settings, изберете „Apps“ и прокарайте надясно веднъж, за да видите списък на стартираните приложения, както и общата памет се използва. Типични писти ползване между 5 до 10 MB, но използването на до 40 MB, не е необичайно. Ако видите един апартамент, като се използва много памет, която не сте използвали при доста време, докоснете приложението в списъка и натиснете „Стоп“ на следващия екран, за да сложи край на нейните процеси.

3). Apps за автоматични сигнали
Ако предпочитате по-хедс-ъп за беглец приложения, а не да се налага да отидете на лов за тях, можете да инсталирате една програма, като Watchdog Task Manager или System Tuner (връзки в Resources). Тези приложения следят ефективността на телефона Ви и може да ви изпращат известия, когато един апартамент започва предприемането твърде много системни ресурси. След това можете да използвате помощната програма, за да убие блокиране на процеса. Тези комунални услуги също са полезни за предоставяне на по-подробни данни за използването на ресурсите, като например използване с течение на времето, диаграми на ползване и други данни детайлна система.

4). Избягването Бавни Процеси
Ако определено приложение е последователно проблем, когато става въпрос за разпределение на ресурсите, първата стъпка е да се провери за актуализация. Много приложения се актуализират редовно, а не само за нови функции, но за корекции на грешки и подобрения в производителността, както добре. Ако актуализиран ап продължава да бъде проблем, помислете да го изтриете и търсят алтернатива – или планирате да прекарате известно време проверка на нейното използване на ресурсите на регулярна основа.

Дано да съм ви бил полезен… 🙂

Ако смятате, че е така моля споделете нашата страница в Фейсбук или Твитер…Благодаря предварително…Желая ви приятно сърфиране… 🙂

Подобни публикации

  1. Съоснователят на Ethereum напуска крипто пазара: не е сигуренa
  2. Възможни решения за грешка при изтегляне на файл
  3. Преглед на Asus ROG Zephyrus G14 GA401
  4. Windows 11 Нови неща, дата на издаване, цена и системни изисквания
  5. Google отваря първия си физически магазин

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.