Как да правите по-добри снимки с телефони с Androidkak da napravite po dobri snimki s android

Как да правите по-добри снимки с телефони с Android 2023

Знаете ли, че е възможно да правите снимки с по-добро качество на Android? Ето ръководството, което подготвихме за вас! Въпреки че възможностите за заснемане на снимки на нашите смартфони с Android са ограничени от хардуера и инсталирания софтуер, който използваме, всъщност има трети фактор: ние! Защото освен ако не използваме този съществуващ хардуер и софтуер по най-ефективния и креативен начин, не можем да се възползваме от пълния им потенциал и не можем да получим най-красиво изглеждащите снимки.

Създадохме ръководство, което можете да следвате, за да правите качествени снимки на Android. „Как да правите добри снимки на телефон с Android?“ Отговорът е в нашето ръководство.

Съвети за правене на качествени снимки на телефон с Android

 • Избягвайте използването на Flash
 • Не използвайте цифрово увеличение
 • Преглед на подробности за автоматично заснети снимки
 • Чувствайте се свободни да използвате HDR
 • Избягвайте използването на Flash
 • Използвайте филтри и ефекти
 • Прилагане на правилата за фотография

Избягвайте използването на Flash

Нашите устройства с Android имат светкавици, които можем да използваме, когато сме на тъмно и не можем да достигнем до източник на светлина. Тази ситуация обаче е подготвена за моментите, когато наистина се нуждаем от светлина и използването на светкавица във всяка среда, при всякаква светлина ще намали качеството на вашите снимки.

Както светкавиците, които са твърде близо до обектива на фотоапарата, така и фактът, че карат обектите да блестят, го правят лош избор за снимки. Поради тази причина избягването на използването на светкавица, доколкото е възможно, и изборът да играете с ISO стойности, доколкото е възможно, ще ви осигури по-добри резултати. След известно време ще свикнете кои настройки за снимане при каква светлина трябва да използвате. Защото колкото повече снимки правите с правилните настройки, толкова повече опит можете да придобиете.

Не използвайте цифрово увеличение

Имайте предвид, че цифровото увеличение значително влошава качеството на снимката, губи детайли и дава грозни резултати. Ако даден обект е твърде далеч, приближаването малко до него и правенето на истинска снимка ще доведе до най-добри резултати.

Преглед на подробности за автоматично заснети снимки

Може би сте забелязали, че снимките, направени от вашия смартфон с автоматични настройки, понякога се получават много добре. Това се дължи на избора на правилните настройки от приложението на камерата, но за съжаление, приложенията не могат да изберат най-правилните настройки навсякъде по всяко време. Това е причината дори две еднакви снимки, направени при еднакви условия, да се различават една от друга.

Въпреки това, ако натиснете продължително върху снимките, направени във вашата галерия и отворите екрана с подробности, можете да видите стойностите, които вашата камера използва в този момент. Благодарение на тези стойности можете да разгледате настройките в снимките, които харесвате, и да направите свои собствени настройки в съответствие с тях в бъдеще.

Чувствайте се свободни да използвате HDR

Функцията HDR може да се използва с пълна производителност на най-новите устройства с Android, което прави възможно постигането на най-добри резултати по отношение на светлинния баланс. Основната логика на HDR е да снимате едно и също нещо с много различни стойности на експозицията едновременно, докато правите снимка, и след това да ги комбинирате с най-добрата светлина на място. С други думи, когато снимате HDR, правите повече от една снимка едновременно, след което я виждате в една снимка.

Както можете да видите по-горе, снимката вдясно е направена с помощта на HDR и следователно има много по-добър светлинен баланс от другата.

Използвайте филтри и ефекти

Каквото и приложение за камера да използвате на устройството си с Android, ще има няколко готови филтри. Тези филтри, които са достатъчни за потребители от начално ниво, няма да ви отрежат след известно време. Следователно можете да се възползвате от различни приложения за филтриране на снимки и да направите цветовия баланс на вашите снимки много по-привлекателен.

Прилагане на правилата за фотография

За да правите добри снимки на Android, може да се наложи да следвате някои правила за правене на снимки, които са били приемани за даденост през десетилетията.

Основни неща във фотографията: Правилото на третините

Изследванията показват, че правилото на третините е много полезно при заснемането на най-харесваните и споделяни снимки. За да използвате тази техника, всичко, което трябва да направите, е да отворите опцията за решетка на вашата камера и след това да поставите обекта в една от 4-те пресечни точки в рамките на вашата 9-квадратна мрежа. Разбира се, може да не е възможно да съпоставите всички обекти с различни размери или форми по този начин. Трябва обаче да запомните да посветите само една трета от екрана на основния обект, доколкото можете, и да поставите неосновни елементи в двете трети.

Тайната на страхотните снимки: Правилото на космоса

Сцените, в които нещата се хвърлят от всички страни, са приятни за човешкото око, но може да не изглеждат правилно на снимките. Понякога трябва да приложите правилото за разстояние, за да маркирате обекта, който искате да снимате.

Правилото за разстояние основно гласи, че обектът, който ще се фокусира, трябва да бъде ограничен до определена част от камерата, а останалите области трябва да имат правилна непрекъснатост. Освен това е възможно да разкажете нещо със снимка, като оставите интервали на правилните места. Например, ако искате да снимате някой, който бяга от нещо опасно, може да е полезно да оставите място от другата страна на ориентацията на тялото на човека и да го облегнете на ръба на рамката.

Магията на фотографията: перспектива

Перспективата може да се разглежда като магия, към която всички фотографи, от майстори до аматьори, често прибягват. Вместо да снимате плоски и неподвижни сцени, можете да промените перспективата на изображението и да заснемете по-интересни снимки, като движите камерата нагоре или надолу.

Опитайте се да се наведете и да снимате отдолу нагоре, особено когато снимате големи сгради. Ще бъдете изумени от резултатите.

 • Добри тактики за снимане на снимки на Android
 • Колко време издържат вашите слънчеви очила?
 • Един и същи обект може да се появи повече от един в панорамата
 • Промяна на цвета на обектите
 • Поставете вашите снимки на планетата

Колко време издържат вашите слънчеви очила?
Използването на слънчеви очила във фотосесии може да доведе до интересни резултати. Можете да поставите светлоотразителни слънчеви очила срещу гледката, които можете да закупите много евтино и да използвате само за тази работа, а след това можете да направите вашата фотосесия на базата на стъклото на очилата.

Един и същи обект може да се появи повече от един в панорама

Панорамните снимки обикновено се използват за пейзажни снимки и във всяко приложение на камерата има опция за панорама. По време на тези снимки обаче можете да местите обектите на екрана си на различни места с помощта на приятел и можете да показвате едно и също нещо повече от веднъж в една снимка.

Промяна на цветовете на обектите

Мога да кажа, че много филтри, ефекти и приложения за камера поддържат промяна на цветовете на обектите един по един. С тази функция можете да направите цяла снимка в черно и бяло, да оцветите обектите, които искате на снимката, и дори да промените цвета на обектите в цветните снимки един по един.

Поставете вашите снимки на планетата

От време на време се публикуват различни и интересни приложения за снимки. Едно от тях е приложението Small Planet. Приложението, което ви позволява да поставите снимките, които сте направили на малки планети, може да ви осигури различни резултати от стандартните снимки. Който каже, че иска да снима различни неща може да погледне.

Подобни публикации

 1. Смартфоните Vivo обещават дълготрайна употреба
 2. Характеристики, цена и дата на пускане на Motorola Razr 50 Ultra
 3. Как изглежда Motorola Razr 2024?
 4. Характеристики на Vivo S19 и S19 Pro
 5. Характеристики на Honor 200

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.