Как да оценим данните на Excel?excel vliza v jivota ni oshte poveche

Как да прогнозирате данни в Excel, какво можете да направите с прогнозирането на данни в Excel? Ние го обясняваме подробно за вас.

Excel, който преди имаше различно име, сега се превърна в неизменна част от живота ни. В много обяви за работа работодателите изискват от търсещите работа да познават Excel. Excel е спасител за манипулиране на данни, правене на прогнози и създаване на статистики.

Прочети Още: Instagram е глобен за поверителност на децата

Можете дори да предвиждате данни в Excel , където можете дори да пишете код. Всъщност много хора не знаят как да оценяват данни в Excel. Microsoft Excel обаче не е толкова проста програма, колкото може да се мисли. И така, как да оцените данните в Microsoft Excel? Да видим заедно.

Как да прогнозирате данни в Microsoft Excel?

 • Първо създайте нов документ на Excel.
 • След това въведете данните, състоящи се от поне 2 реда и 3 колони в таблицата.
 • Поне две колони от данните трябва да са дата, а другата – числови данни.
 • Отидете в раздела с данни по-горе.
 • Щракнете върху раздела Данни.
 • Щракнете върху опцията за страница с прогнози от отворения раздел.
 • Прогнозите за бъдещето ще се показват в Excel.
 • Транзакцията ще бъде завършена.

Можете също така да направите оценка на данните в Excel, като следвате стъпките, които споменахме по-горе. Оценяването на данни в Microsoft Excel е доста просто, но ако времевите интервали не са достатъчни за вас, можете да направите корекции относно оценката на данните в секцията с опции.

Освен това, ако имате вербални вместо числови данни за оценка на данни от Microsoft Excel, т.е. ако имате изрази като думи, можете да правите предсказания за данни за напред или за минали периоди, като присвоите номера на всяка дума или словесен израз.

Можете да преобразувате оценките на данните, които направихме с Excel , в колонна диаграма, линейна диаграма или друг тип диаграма, която желаете, и можете да визуализирате данни на тази диаграма. По този начин вашите данни ще станат много по-разбираеми.

Бихме искали отново да ви напомним, че трябва да има поне 3 колони и 2 реда, за да се изчислят данните в Excel , единият от тези редове е дата, а другият е числова информация. Можете да видите как да извършите оценка на данни в Excel на снимките по-долу.

Какви прогнози за данни могат да бъдат направени с Excel?

Въпреки че този въпрос е доста широк, можете да направите много прогнози за данни с Excel. Например: Можете да направите прогноза на фондовия пазар и да извършвате форуърдни транзакции. Защото Excel може да прави грешки.

Поради тази причина , когато се оценяват данни с Excel, е необходимо да се проверят бъдещите оценки на минали данни и да се направят прогнозни оценки на данните, като се направят данните много по-смислени. Разбира се, на места, където се споменава риск, като фондовия пазар, не бива да се вярва на Excel или система за прогнозиране с директен изкуствен интелект.

Подобни публикации

 1. Как да намерите изгубен молив на Apple?
 2. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
 3. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
 4. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
 5. Как се прави скрийншот на лаптоп?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.