Как да почистим Android диска?pochistvane na disk v android

В това ръководство ще разгледаме много по-отблизо как да почистим Android диска. Ето всички подробности, които се чудите!

Как да почистя диска с Android? – Въпреки че смартфоните и таблетите с операционна система Android не се нуждаят от честа поддръжка, дискът може да набъбне на определени интервали, което води до намаляване на производителността при ежедневна употреба.

Ако страдате от подобен проблем и се чудите как да почистите диска, ще разгледаме всички подробности, които ви интересуват в това ръководство. Ако сте готови, нека преминем към това, което трябва да правите, без повече шум.

Как да почистя диска с Android?

 • Деинсталирайте ненужните приложения
 • Изчистване на кеша и данните
 • Прехвърлете снимки и видеоклипове
 • Почистете ненужните файлове

Информацията в това ръководство може да варира в зависимост от устройството поради разликата в потребителските интерфейси, но в основната точка пътят, който трябва да следвате, ще бъде доста сходен във всички тях. Ако имате някакви проблеми, не забравяйте да споделите с нас в раздела за коментари.

1. Премахнете ненужните приложения

По принцип почти всички от нас са пълни с приложения, които не сме използвали отдавна и всички тези приложения ненужно заемат мястото ни за съхранение. Освен това някои може да работят във фонов режим и това ще умори други компоненти като паметта.

Ако имате приложения, които не сте използвали повече от няколко седмици по тези причини, стартирайте почистването на диска, като деинсталирате тези приложения. По този начин ще откриете, че значителното пространство се освобождава в пространството ви за съхранение, което ще ви помогне да отпуснете устройството си.

2. Изчистване на кеша и данните

Някои приложения могат да натрупват доста данни при продължителна употреба. Затова следвайте стъпките Настройки -> Приложения и наблюдавайте кои приложения консумират данни и кеш памет. Ако данните в приложението не са важни за вас, изчистете както данните, така и кеша.

Изчистването на кеша няма да е проблем в приложения като Chrome, но в приложения като Spotify внимателно изберете кои приложения да приложите, тъй като изчистването на данните ще изтрие цялата музика, която сте изтеглили.

3. Прехвърляне на снимки и видеоклипове

Днес камерите на смартфоните са достигнали много напреднало ниво и не можете да повярвате колко място може да заеме една снимка или видео, което заемате. Поради тази причина трябва да помислите за съхраняване на тези типове файлове във външна памет или услуги за съхранение в облак.

4- Почистете ненужните файлове

По-специално папката „Изтегляния“ може да хоства много файлове, приложения или данни, които не са полезни за вас днес. В този момент разберете кои папки заемат твърде много място, като използвате помощта на инструмент на трета страна или разглеждате една по една ръчно. Ако има файлове и папки, които вече не са ви полезни, изтрийте ги и освободете място за съхранение.

Когато разглеждаме основната точка, препоръчваме поне 20 процента от пространството за съхранение да бъде свободно, за да може смартфонът или таблетът да работят ефективно. Нивата под това, т.е. твърде пълни, ще намалят производителността при ежедневна употреба.

Колко свободно място трябва да имам на устройство с Android?

 • За 8 GB оставете поне 1,6 GB свободно място.
 • За 16 GB оставете поне 3,2 GB свободно място.
 • За 32 GB оставете поне 6,4 GB свободно място.
 • За 64 GB оставете поне 12,8 GB свободно място.
 • За 128 GB оставете поне 25,6 GB свободно място.
 • За 256 GB оставете поне 51,2 GB свободно място.

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Информацията, съдържаща се тук, работи ли за вас и успяхте ли да почистите диска си успешно? Не забравяйте да споделите с нас вашите мнения по темата в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Защо и как да почистите Google Pixel Buds?
 2. Как да научим английски? Какво се изисква да се научи?
 3. Как да използвате Shazam на заключен екран на iPhone?
 4. Методи за създаване на GIF файлове от видеоклипове без използване на програми
 5. Как да активирам безплатен бърз интернет от Йеттел?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.