Как да поправите телефон, изпуснат във вода?

В това ръководство ще разгледаме по-отблизо отговорите на въпроса как да поправим изпуснат телефон. И така, как да поправим телефона, който е паднал във вода?

Как да поправите телефон, изпуснат във вода? – Някои смартфони, предлагани за продажба днес, се доставят с вътрешни сертификати за водоустойчивост. Повечето устройства с този сертификат обаче се състоят от скъпи модели и броят им все още е малък. И така, какво можете да направите, ако вашият смартфон не е водоустойчив и ръката ми влезе в контакт с вода в резултат на злополука? В това ръководство сме тук с методите за поправяне на смарт телефона, който е паднал във водата !

От самото начало трябва да отбележим, че независимо дали телефонът е водоустойчив или не, той може да се провали в резултат на контакт с вода. IP сертифицирането означава, че устройството е водоустойчиво, а не водоустойчиво. И така, какво трябва да направим, ако смартфонът ни по някакъв начин влезе в контакт с вода?telefon v voda

Как да поправите смартфон, изпуснат във вода?

Ето методите за поправяне на изпуснат смартфон!

1- Извадете го от водата

Излишно е да казвам, да, първата ни стъпка би била да извадим устройството от водата. Както при всяко електронно устройство, колкото по-кратък е контактът с течността, толкова по-ниски са рисковете. Въздухът между оборудването може да попречи на водата да изтече в него за известно време, но трябва да се има предвид, че не може да прави това много дълго време.

2- Изключете телефона

Сега смятаме, че правите първата стъпка нормално. В следващата стъпка отчитането на възможния контакт с течност и изключването на нашия смартфон би било най-логичното решение. По този начин може да е възможно да предотвратим възможни проблеми с късо съединение, причинени от контакт с течност.

3- Демонтирайте всичко

След това, ако използвате модел, чиято батерия може да бъде премахната, първо извадете батерията от устройството. Ако не е възможно, извадете SIM картата, Micro SD картата, слушалките и всички други прикачени аксесоари. Това може да помогне за изсушаване на устройството, както и да предотврати възможна загуба на данни.

4- Суха

В четвъртата стъпка трябва да изсушите устройството си с предмети като памук, салфетки или плат. Никога не използвайте отблъскващ въздух като сешоар, тъй като това няма да направи нищо, освен да помогне на водата да попадне в уреда. Като класически метод можете да помислите и за инвестиране на вашето устройство в ориз. Оризът е добра съставка за абсорбиране на влагата в устройството.

5- Изчакайте

Оставете устройството си изключено за 24 до 48 часа, за да видите дали това, което правите, работи. Ако планирате да го отворите преди, компонентите вътре могат да бъдат късо съединени. Ако устройството ви се включи след всички тези стъпки, колко е щастливо. Никога обаче не забравяйте, че в бъдеще съществува риск от неизправност поради окисляване. Ако устройството ви не се включи, потърсете помощ от оторизиран технически сервиз.

Подобни публикации

  1. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
  2. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger
  3. Как да коригирам грешката на Instagram е спрял?
  4. Как да оценим данните на Excel?
  5. Как да създадете силна и сигурна парола?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.