Как да преодолеем синдрома на понеделник?

kakvo e sindromat ponedelnik

Какво е понеделник синдром? Научете как да преодолеете синдрома на понеделник само в 5 стъпки.

Понеделник, първият работен ден след неделя, има негативно място в съзнанието на повечето служители. Какво е синдром на понеделник и как влияе на живота ни?

Международната платформа за обучение Laba обучители , които заявиха, че служителите имат затруднения да отидат на работа в понеделник след приятна ваканция, изброиха защо този прословут ден сред служителите е труден под 5 заглавия.

След дълга неделна закуска и приятно време, прекарано с близки, понеделник носи стрес за повечето служители. Така че; Дори и най-професионалните, най-успешните, най-високоплатените хора имат трудности да отидат на работа в понеделник след хубава ваканция.

Прочети Още: Изживяването на настолни и мобилни устройства се сближава в Huawei MatePad 11!

Как да преодолея синдрома на понеделник?

Отбелязвайки, че този прословут ден сред служителите е достатъчно силен, за да създаде психологически синдром, международната платформа за обучение Laba обучители споделят в 5 стъпки как да преодолеят синдрома на понеделник  за служителите :

  1. Естествено нарушаване на биоритма  : Умът ни зависи най -вече от биологичния ни часовник. Събуждането рано в делничните дни и по -късно през уикенда може да повлияе негативно на този биологичен часовник. Той заявява, че два дни допълнителен сън могат да нарушат часовника на тялото средно с 45 минути, което прави още по -трудно събуждането в понеделник сутринта. Опитайте се да запазите нашия естествен биоритм.
  2. Мисълта за загуба на чувството за свобода : Въпреки че двудневната ваканция след натоварената седмица изглежда като лекарство за много служители, идеята за връщане към рутината след свободното време не прави щастливи служителите. Една от най -очевидните причини, поради които хората намират понеделник за толкова труден, е чувството за отговорност, което идва след два дни независимост.
  3. Недоволство от работата : Служителите, които не харесват работата си, не обичат да ходят на работа в понеделник. Проучване на Gallup сред служители от 142 страни показва, че 63% от служителите нямат мотивация за работата си и поради това не харесват понеделник. Ето защо подготовката на служителите за работа, която не харесват, ги кара да получат синдрома.
  4. Страх от неизвестното : Непредвидените неща могат да бъдат източник на страх за много хора. Особено след натоварен уикенд наближаващият работен хаос се отразява негативно на психологията на служителите. Може да е полезно да отидете в офиса преди работната седмица, като получите информация предварително.
  5. Оставане под влиянието на популярни мисли : Обучителите от Laba подчертават, че понеделник има лошо възприятие в световен мащаб и че тъй като културните митове често са преувеличени, техните служители се поддават на тази идея. Вместо това обменът на идеи с колеги може да предотврати синдрома на понеделник.

Подобни публикации

  1. Какво е AirDroid, какви са неговите характеристики, как да се използва?
  2. Как да намерите песни които за първи път чувате?
  3. Как тайно да гледате и изтегляте истории в Instagram?
  4. Как да изтрия историята на гледане на Netflix?
  5. Как да отворя на живо в Tiktok?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.