Как да промените браузъра по подразбиране в Windows 11?windows 11 2022

Сега е по-лесно да промените браузъра по подразбиране в Windows 11

Разочароващата настройка за подмяна на браузъра по подразбиране на Windows 11 изглежда е нещо от миналото с новата актуализация на Google Chrome. Ето подробностите!

Прочети Още: Как да изтеглите видеоклипове от YouTube без програми?

Windows 11 направи промяната на вашия браузър по подразбиране уморителна задача, но с новата актуализация промяната на тази настройка стана доста лесна. Сега Google Chrome въвежда възможността да бъде вашият браузър по подразбиране в Windows с едно щракване.

Обобщавайки ситуацията досега, Windows 11 за първи път дебютира с нов метод за настройка на браузъра по подразбиране. Вместо да избере по подразбиране за всички задачи, свързани с браузъра, Microsoft го доведе до точката, в която потребителите трябваше ръчно да избират своя браузър по подразбиране за почти всичко, включително всеки тип файл, който браузърът отвори.

Това очевидно беше ход за задържане на потребителите в Microsoft Edge , браузъра по подразбиране в Windows 11, доколкото е възможно . След обратната реакция, Microsoft се върна към метода за превключване на браузъра по подразбиране на Windows 10, позволявайки на потребителите да превключват браузъри с едно щракване от менюто Настройки.

Текущият метод и в двете версии на ОС е да отидете в Настройки -> Приложения -> Приложения по подразбиране и след това трябва да изберете браузъра и да го зададете по подразбиране. Но сега Google Chrome добавя поддръжка за промяна на браузъра по подразбиране в Windows , без да напускате браузъра.

Открита е нова функция във версията за разработчици на Google Chrome

След като беше забелязан за първи път в Chromium Gerrit преди няколко седмици , най-новата версия на Google Chrome за Windows добави нова поддръжка за автоматична промяна на вашия браузър по подразбиране с едно щракване. Leopeva64 сподели тази промяна в Twitter.

Важно е обаче да се отбележи, че това в момента е пуснато само в Chrome Dev и изисква версия 106.0.5231.2. В момента стабилната версия на Google Chrome е 104.0.5112.81 , но ако всичко върви добре, тази функция се очаква да достигне до всички само след няколко седмици.

Въпреки че тази „промяна на браузъра по подразбиране с едно кликване“ е възможна с Chrome засега, можем да кажем, че други браузъри също ще използват факторите, които правят това възможно. Следователно, дори ако използвате браузър, различен от Google Chrome, очевидно ще бъде по-лесно да промените браузъра си по подразбиране в бъдеще.

Подобни публикации

  1. Видеоклиповете на Instagram Reels вече могат да се изтеглят!
  2. Как да изтегля Opera VPN Mobile? Как да направите настройки?
  3. Забравих паролата си за iCloud, Как да възстановя iCloud акаунт?
  4. Как да коригирам проблема с черния екран в Instagram?
  5. Как да изтеглите Instagram Reels Video?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.