Как да промените браузъра по подразбиране в Windows 11?windows 11 2022

Сега е по-лесно да промените браузъра по подразбиране в Windows 11

Разочароващата настройка за подмяна на браузъра по подразбиране на Windows 11 изглежда е нещо от миналото с новата актуализация на Google Chrome. Ето подробностите!

Прочети Още: Как да изтеглите видеоклипове от YouTube без програми?

Windows 11 направи промяната на вашия браузър по подразбиране уморителна задача, но с новата актуализация промяната на тази настройка стана доста лесна. Сега Google Chrome въвежда възможността да бъде вашият браузър по подразбиране в Windows с едно щракване.

Обобщавайки ситуацията досега, Windows 11 за първи път дебютира с нов метод за настройка на браузъра по подразбиране. Вместо да избере по подразбиране за всички задачи, свързани с браузъра, Microsoft го доведе до точката, в която потребителите трябваше ръчно да избират своя браузър по подразбиране за почти всичко, включително всеки тип файл, който браузърът отвори.

Това очевидно беше ход за задържане на потребителите в Microsoft Edge , браузъра по подразбиране в Windows 11, доколкото е възможно . След обратната реакция, Microsoft се върна към метода за превключване на браузъра по подразбиране на Windows 10, позволявайки на потребителите да превключват браузъри с едно щракване от менюто Настройки.

Текущият метод и в двете версии на ОС е да отидете в Настройки -> Приложения -> Приложения по подразбиране и след това трябва да изберете браузъра и да го зададете по подразбиране. Но сега Google Chrome добавя поддръжка за промяна на браузъра по подразбиране в Windows , без да напускате браузъра.

Открита е нова функция във версията за разработчици на Google Chrome

След като беше забелязан за първи път в Chromium Gerrit преди няколко седмици , най-новата версия на Google Chrome за Windows добави нова поддръжка за автоматична промяна на вашия браузър по подразбиране с едно щракване. Leopeva64 сподели тази промяна в Twitter.

Важно е обаче да се отбележи, че това в момента е пуснато само в Chrome Dev и изисква версия 106.0.5231.2. В момента стабилната версия на Google Chrome е 104.0.5112.81 , но ако всичко върви добре, тази функция се очаква да достигне до всички само след няколко седмици.

Въпреки че тази „промяна на браузъра по подразбиране с едно кликване“ е възможна с Chrome засега, можем да кажем, че други браузъри също ще използват факторите, които правят това възможно. Следователно, дори ако използвате браузър, различен от Google Chrome, очевидно ще бъде по-лесно да промените браузъра си по подразбиране в бъдеще.

Подобни публикации

  1. Как да промените потребителското име и името на TikTok?
  2. Как да използвате FaceTime на телефони с Android?
  3. Как да промените акаунта в Discord?
  4. Какво е SoundCloud? Как работи?
  5. Какви са системни изисквания на AutoCAD?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.