Как да разберете дали смартфонът е нелегален или регистриран?imei legalen ili nelegalen

Как да разберете дали смартфонът е изтекъл или е регистриран? (запитване за IMEI)

Как да разберете дали смартфонът е нелегален или регистриран? В тази статия сме обяснили всички подробности за това как да направите заявка за IMEI. За да разберете дали смартфонът е нелегален или регистриран, е необходимо да направите запитване за IMEI . И така, как да поискате IMEI на смартфони? Подготвили сме ръководство за тези, които са любопитни за отговора на този въпрос. Можете да разгледате ръководството, което сме подготвили, и да научите как се извършва процесът.

Както знаете, смартфонът трябва да бъде регистриран, за да можете да получавате безпроблемно операторско обслужване у нас. Ако смартфонът, който използвате, не е регистриран в системата, достъпът до мобилни услуги се затваря за кратко време. В този момент може би се чудите дали вашият смартфон е незаконен или регистриран.

Защо IMEI запитване?

Особено добра идея е да проверите преди да купите телефон втора употреба. В този момент една от вашите проверки е дали IMEI на устройството е регистриран. Разбира се, в някои случаи същият проблем може да се появи на нови устройства.

Също така е полезно да проверите чисто новите телефони, които сте закупили от непознати места, преди да ги купите. Ако трябва да уточним от самото начало, IMEI не е само система, специфична за смартфоните. Всички устройства с възможност за клетъчни данни, включително таблети и дори смарт часовници, трябва законно да имат IMEI номер.

Ако IMEI на закупеното от вас устройство не е регистриран, не можете да се възползвате от услугите за разговори или данни, предлагани от вашия оператор. Тъй като това е процес, който може да ви причини главоболие поради десетки процедури, които трябва да се направят, най-добре е първо да вземете предпазни мерки.

Научаване на IMEI номер: Как да научите IMEI?

Отворете екрана за повикване на телефона си и наберете *#06#.
На други устройства следвайте разделите Настройки => Информация.
Проверете информацията върху кутията на устройството.
Проверете информацията в сметката на устройството.

Има четири различни метода, които можете да използвате, за да разберете своя IMEI номер. Можете да разберете IMEI номера на вашето устройство, като приложите един от тези методи. Този процес може да се извърши и чрез електронно правителство.

Как да търсите IMEI?

С новите разпоредби Службата за справки по IMEI беше включена в органа на електронното правителство. Не е необходимо обаче да влизате, за да използвате тази услуга. Посетете страницата за запитвания за IMEI в e-Government и въведете своя IMEI в съответното поле. Процесът е доста прост и лесен.

След като влезете в системата, трябва да въведете необходимите стъпки и информация в системата и да кандидатствате. С непрекъснато развиващите се услуги за електронно правителство вече е много лесно да се прави заявка за IMEI.

Какво означават резултатите от IMEI?

Ако видите текста Регистриран IMEI номер в раздела „Състояние“, първо можете да си поемете дълбоко дъх. След това в раздела „Източник“ точно по-долу трябва да видите IMEI, запазен от импортиране. Това означава, че вашето устройство е регистрирано нормално.

Ако IMEI номерът е регистриран в раздела „Състояние“, но виждате „Устройство, регистрирано с пътник“ в раздела „Източник“, това означава, че устройството е регистрирано по паспорт. За целта трябва да предприемете необходимите официални стъпки и да регистрирате вашето устройство, ако живеете в границите на Турция.

С най-новите разпоредби устройствата, регистрирани с паспорт, не могат да се използват от никого, освен от регистрантите. Затова препоръчвам да не купувате тези устройства.

Ако в раздела „Статус“ пише IMEI Detected as Unregistered, това означава, че това устройство не е регистрирано нито чрез импортиране, нито чрез паспорт. В този случай това означава, че устройството или е затворено, или ще бъде изключено в близко бъдеще. Не трябва да купувате тези устройства.

Ако го купите, това може да създаде проблеми, които дори да ви отворят бизнес в бъдеще. Ако видите IMEI за прекъсване на комуникацията в раздела „Състояние“, това означава, че има различни проучвания на това устройство. Въпреки че устройството най-вероятно е откраднато, то може също да е замесено в различни престъпления. Хубаво е да внимавате.

Никога, никога не трябва да купувате тези устройства. Ако видите откраднат/клониран IMEI в раздела „Състояние“, IMEI номерът на устройството най-вероятно е копиран от друго устройство.

В този случай, ако смятате, че има грешка, трябва да се свържете с BTK, но вероятността за грешка обикновено е ниска. Тъй като откраднатите IMEI номера също са криминални, е полезно да докладвате това.
В тази статия обяснихме как да направите заявка за процеса на IMEI. Можете да научите IMEI, като следвате стъпките в нашето ръководство. И така, какво мислите по тази тема? Не забравяйте да споделите вашите мисли с нас чрез раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Какво e TikTok Studio? Какво предлага TikTok Studio?
  2. Как да изтрия акаунт в Instagram? Връзка за постоянно закриване на акаунт
  3. Как iPad Pro ще издържи на сгъване?
  4. Как се прави скрийншот на лаптоп?
  5. Телеграм не изпраща смс код? Проблем и Решение в лесни стъпки

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.