Как да решим проблема компютъра не вижда RAM паметта?

problem ram pamet

Едва ли някой от нас би искал вашата новозакупена памет да не бъде разпознавана от компютъра. И така, как да решим проблема, че компютърът не вижда RAM?

Как да решим компютъра (компютър) не вижда RAM? Както знаете, паметта се откроява като един от най-важните компоненти на нашите компютри. Толкова е лесно да замените и надстроите тези компоненти, които могат да бъдат инсталирани и разглобени доста лесно. В някои случаи обаче може да имаме различни проблеми по време на инсталацията. И така, как да решим проблема с компютър, който не разпознава RAM ?

Трябва да кажем от самото начало, че може да има много различни причини, лежащи в основата на този проблем. В това ръководство ще разгледаме различни проблеми, които могат да причинят проблема с компютъра, който не разпознава RAM и ще ви го прехвърли. По този начин ще се опитаме да ви помогнем да използвате новите си спомени по приятен начин.

Какво можете да направите, ако компютърът (компютър) не вижда RAM?

Ето няколко решения за проблема с компютър, който не разпознава RAM!

1- Проверете слота за RAM

На този етап първото ни подозрение е, че паметта може да не е правилно инсталирана в слота. Отворете скобите на слота за RAM назад и извадете RAM паметта и я поставете отново. Уверете се, че паметта е поставена правилно в слота. Оперативната памет трябва да е здраво поставена в порта, което означава, че не трябва да се движи.

Ако това решение не работи за вас, преминете към следващия елемент.

2- Проверете съвместимостта с дънната платка

Трябва да кажем, че не всяка памет работи във всеки компютър. Затова се потопете дълбоко в дънната платка, за да разберете вида и обема памет, съвместими с вашата дънна платка. По този начин можете да разберете кой тип се поддържа на вашия компютър и поддържа най-голямото количество памет. 

Ако това решение не работи за вас, преминете към следващия елемент.

3- Използвайте тестови инструменти

Ако няма проблем с първите две решения и всичко е наред, тогава може да има грешка в RAM. Възможно е да се тества това с различни инструменти. Windows има вграден инструмент за разпознаване на памет. Проверете дали всичко е наред в паметта ви с помощта на този инструмент, наречен Memtest86. Ако получавате грешки, ще трябва да замените RAM.

Ако това решение не работи за вас, преминете към следващия елемент.

4- Чист порт

Ако сте стигнали до този момент, нещата изглежда не са съвсем правилни. Ако срещате грешки в RAM или ако тя не я разпознае директно, в портовете може да има прах или други препятствия. За да почистите точката на свързване, леко накиснете памук в алкохол и почистете контактите, докато не останат прах, зацапвания и подобни препятствия.

Ако това решение не работи за вас, преминете към следващия елемент.

5- Тест върху друга система

В последната стъпка ще се обърнем към тенденция, според която проблемът е компютърно-ориентиран. Тествайте паметта в друга система, работеща несъвместимо. Ако работи успешно в тази система, проблемът е във вашия компютър и би било логично компютърът ви да бъде предоставен на оторизираната техническа служба. Ако RAM не работят в тази система, проблемът е в паметта. Най-логичната стъпка би била да се свържете с мястото на покупката.

И така, какво мислите за решенията в това ръководство? Работи ли информацията тук за вас и успяхте ли да преодолеете проблемите успешно? Не забравяйте да споделите мнението си по темата с нас от раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Как да отмените абонамента за Netflix?
  2. Как мога да сменя потребителското си име в Twitch?
  3. Какво е ERP? Какво прави?
  4. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
  5. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.