Как да създадете силна и сигурна парола?Как да създадете силна и сигурна парола / парола, за да защитите вашите онлайн данни? В това ръководство ще разгледаме по-отблизо любопитните подробности.

Силна и сигурна парола / Как да създадете парола? – Ако все още използвате прости пароли, не трябва. В това ръководство ще обясним по-подробно какво е лоша парола, защо трябва да се интересувате от нея и как да създадете добра парола. Първото нещо, което трябва да кажем е, че мениджърите на пароли са най-добрият избор, който можете да направите, за да гарантирате сигурността на вашите пароли и пароли.

Прочети Още: Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere

Много потребители обаче изглежда не харесват много тези инструменти, според статистиката само един от всеки четирима потребители използва програма за управление на пароли. И така, ако сте в останалата част, как гарантирате сигурността на паролата си? По-точният въпрос е: можете ли да го предоставите? Значителна част от потребителите предпочитат прости пароли. Отново, дори ако значителен брой използват сравнително силна парола, те я използват като обща парола на множество платформи.

Грижата за сигурността на паролите обаче не е лесен въпрос предвид огромния мащаб на потенциалните рискове, а защитата на вашите пароли означава защита на почти всички ваши лични данни. silna i sigurna parola

Силна и сигурна парола / Как да създадете парола?

1. Използване на главни и малки букви
2. Използване на знаци
3. Използване на числа

Използване на главни и малки букви

Една от най-честите грешки при създаване на парола е използването само на малки или само на главни букви. Можете да видите, че много потребители са направили тази грешка от паролите, изтекли в интернет. Когато искате да създадете силна парола, паролата ви не трябва да започва само с главна буква. С други думи, трябва да има главна буква в средата на паролата, която създавате, това ще запази паролата ви в безопасност.

Използване на символи

Ако искате да имате силна и сигурна парола. Сред нещата, които трябва да направите, е да използвате знаци като „#%?/“ в паролата си. Тъй като точката или запетаята са сред най-използваните знаци, ще бъде малко по-лесно за отгатване.

Използване на числа

Използването на числа е от съществено значение за силна парола. Наличието на номер или номер в началото на вашата парола ще направи работата на кибер хакерите още по-трудна.

Пример за силна парола

„mehe4Bt56%!r“ Паролата, показана в примера, прави много трудна за хакерите да я разбият. Чрез задаване на такава парола можете да увеличите сигурността си в кибер света.

И така, как ще бъдат запомнени генерираните пароли?

В примера, който показахме по-горе, показахме колко силна трябва да бъде паролата. Но има проблем, ние сме задали тази парола, но как да я запазим предвид? Може да е най-добре да използвате програми за управление на съхранението на пароли за това или може да е необходимо да запишете всички пароли. Разбира се, нито едно от тези решения няма да осигури 100% сигурност, но можем да кажем, че можете да имате много по-сигурни пароли от милиони потребители.

Грешки при създаване на парола

 • Задайте дата на раждане.
 • Назовете отбора.
 • Именуване на членовете на семейството.
 • Поставяне на студентски номера.
 • Назовете любимия си домашен любимец.
 • Поставяне на името и табелата на града, в който живее.
 • Именуване на специални дни. (Като датата на брака)
 • Поставяне на същата парола като потребителското име.
 • Поставяне на прости фрази като „123“ до потребителското име или други опции.
 • Изброените по-горе елементи са сред най-честите грешки при задаване на парола.
 • Киберхакери или злонамерени хора могат да създадат алгоритъм със следите, които оставяте в интернет, и лесно да намерят вашата парола.

Струва си да се спомене: Задаването на отделна парола за всяка платформа ще ви предпази много по отношение на сигурността на данните. Кибератаките в интернет нямат край. Следователно, ако вашият акаунт бъде откраднат на една платформа, няма да е възможно хакерите да получат достъп до другите ви акаунти, тъй като има различна парола на другата платформа.

Как да създадете силна и сигурна парола в това съдържание? Ние сме обяснили. Какви методи използвате, когато създавате силни пароли? Не забравяйте да споделите мнението си с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как да добавите GIF към Gmail?
 2. Как да създадете папка в Gmail?
 3. Как да изпращате големи файлове чрез Gmail?
 4. Как да изтриете групови имейли в Gmail?
 5. Как да изтеглите видеоклипове от YouTube без програми?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.