Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?ios 18 nova funktsia chasovnik

Нова поразителна функция от iOS 18: Ще можете да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена!

Неизвестни функции на iOS 18, чиято версия за разработчици беше пусната наскоро, започнаха да се разкриват от потребителите. С развитието на технологиите нашите навици също се промениха и много от нас разчитат на своите смартфони, вместо да гледат директно ръчните или стенните часовници, за да намерят часа, но тъй като батериите на телефоните се изтощават сравнително бързо, винаги съществува риск да не възможността да виждате часа в моменти, които може да са важни, а с iOS 18 Apple предлага частично решение на този проблем.

Както забелязаха потребители на Reddit, с iOS 18 информацията за текущия час ще се показва в горния ляв ъгъл на екрана, дори ако батерията на телефона ви е изтощена.

Как може да се показва информация за времето, въпреки че зареждането е приключило?

ios 18 funktsia pri iztochtena bateria pokazva chasa

Във всеки случай, когато батерията на телефона е напълно изтощена, не е възможно да получите информация, директно уловена от данни, като информация за текущото време, но функцията Power Reserve на iPhone гарантира, че вашият iPhone все още е откриваем и ви позволява да направите безконтактен плащания и цифрови ключове, дори когато няма достатъчно останала батерия, за да използвате други функции.

Тази функция Power Reserve, разбира се, не е нова, но iOS 18 влиза в действие тук. iOS 18 вече ще позволи тази съхранена мощност на батерията да се използва за показване на часа.

Интересното тук е, че както забелязаха потребителите на Reddit, тази функция в момента е налична само на телефони от серия iPhone 15. Така че, ако имате iPhone 14 или по-стар iPhone, дори и да го актуализирате до iOS 18, нямате достъп до информацията за часа, когато батерията ви се изтощи.

Засега е трудно да се разбере какво причинява това ограничение, но можем да кажем, че Apple ще изясни този въпрос в бъдеще. Какво мислите по този въпрос? Можете да споделите вашите мисли с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Най-голямото изобретяване от iPhone! Как ще е роботът на Apple?
  2. Голямо развитие за електрически велосипеди
  3. Red Magic представя новия лаптоп Titan 16 Pro
  4. Зукърбърг представя бъдещите AR очила
  5. Как да ъпгрейдна паметта на iPhone? Как да увеличим съхранението на iPhone?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.