Как измамниците превръщат коронавируса във възможност?

koronavirus izmama

В тази статия обяснихме как можете да се борите с този тип измами. Ето какво трябва да знаете за това как измамниците използват новия тип епидемия от коронавирус (COVID-19)!

Хората могат да се държат ирационално, когато се страхуват. Измамниците, от друга страна, могат да се възползват от страха на хората и да ги накарат да правят това, което искат. Сред новите методи на измамници, които изпробват всякакви методи, за да накарат хората да правят това, което искат, има нов тип епидемия от коронавирус (COVID-19) . Измамниците карат хората да кликват върху злонамерени връзки, като  се възползват от новия тип коронавирусна епидемия (COVID-19) .

В тази статия измамниците нов тип коронавирус (Covidien-19) епидемират възможността, знаейки, че хващате измамниците, за да се откажете от нов тип коронавирус (Covidien-19), как да използвате огнището и разказа как можете да се борите с тази измама. Ето какво трябва да знаете за това как измамниците използват новия тип епидемия от коронавирус (COVID-19) !

Как измамниците използват коронавируса?

Най-често използваният метод от измамниците е фишингът. Измамниците изпращат на потребителите имейл или съобщение, съдържащо фалшива информация. Измамниците молят потребителите да кликнат върху злонамерената връзка, съдържаща се в имейла или съобщението. Ако потребителят кликне върху връзката, устройството му е заразено със злонамерен софтуер .

Какво може да се направи, за да се предотврати заразяване на зловреден софтуер на вашето устройство? Ето няколко съвета за предотвратяване на злонамерен софтуер, заразяващ вашето устройство !

  • Измамникът се рекламира като здравно заведение и твърди, че е намерил лек за новия тип коронавирус. Измамниците пренасочват потребителя към документ, съдържащ злонамерен софтуер.
  • Измамникът твърди, че е запознат с предотвратяването на разпространението на вируса и пренасочва потребителя към заразен документ за повече информация.
  • На негодник твърди, че новият тип коронавирус е мутирал . Той ви моли да щракнете върху връзката, съдържаща злонамерен софтуер, за повече информация по това искане.
  • Измамникът се рекламира като нов тип коронавирусна ваксина или благотворителна организация, която твърди, че събира пари за своите пациенти . След това иска хората да дарят с Bitcon.

Как да се борим с измамите, базирани на коронавирус?

При измами, свързани с новия тип коронавирус , хората се опитват да бъдат измамени, като използват чувството на страх. Поради тази причина е най-добре да разчитате единствено на информация и новини от надеждни източници. Ако искате да дарите, можете да изберете проверени благотворителни организации, а не човека от произволен имейл.

Бъдете внимателни, ако получите имейл или съобщение, в което се изисква информация за новия тип коронавирус (COVID-19). Не кликвайте върху която и да е връзка и не следвайте съветите, които ви предлага.

Да останеш в безопасност по време на епидемията

Заплахата от новия тип коронавирус (COVID-19) предизвиква много страх и безпокойство. За съжаление това е идеалната атмосфера за измамник. Никога не кликвайте върху подозрителна връзка в имейла и съобщението.

Подобни публикации

  1. Instagram вече ще цензурира снимки с голота в DM
  2. Какво представлява динамичният остров, който познаваме с iPhone 14 Pro?
  3. YouTube с нов дизайн за мобилни устройства и мрежа
  4. 9 неизвестни функции на Twitter
  5. TikTok имитира някои функции на BeReal!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.