Как работи сензорният екран?kak raboti censorniyat ekran

Какво устройство е сензорният екран

Как работи сензорният екран? Ние го обясняваме подробно за вас. Как работи сензорният екран , който е сред въпросите, които почти всеки си задава веднъж ? Това е един от най-често задаваните въпроси. В света има милиарди телефони и много от тях имат сензорни екрани. Но хората не знаят много за това как работят тези екрани. И така, как работи сензорният екран?

Как работи сензорният екран?

Всеки поне веднъж е изваждал екрана на телефона си. Тук се появява огледална структура и друга структура, бял светодиод, се появява пред вас. Тук сензорният екран работи с този бял светодиод. Та как върви?

Накратко , сензорните екрани се образуват от потъмняването на докоснатата област на екрана, когато се докосне белият светодиод. Така че тъмното място е мястото, където докосвате и телефонът разбира, че го докосвате. Забелязахте ли нещо? Как работят компютрите? В нашата статия казахме, че всичко е направено от 0 и 1, и говорихме дали това е нещо, което възниква от съществуването на електричество.

Тъй като има компютър на телефоните, той работи със същата логика като 0 и 1. Логиката на сензорния екран също идва от наличието или липсата на електричество. С други думи, когато докоснете екрана, става тъмно и електричеството спира, така че логиката на работа на сензорния екран се реализира.

Как да тествам сензорния екран на Samsung?

 • Включете телефона.
 • Отидете на търсене.
 • Въведете *#0*# и наберете.
 • Натиснете Търсене.
 • Докоснете опцията Touch.
 • Направете екранния тест.
 • Транзакцията ще бъде завършена.

С горните операции можете да извършите тест на сензорния екран на телефона. Можете също така да разберете дали има проблем с екранната снимка, като направите теста Червено, Зелено, Синьо, като извършите същите операции.

Как работят сензорните екрани в това съдържание? Отговорихме подробно на въпроса. И така, какво мислите по този въпрос? Не забравяйте да споделите мнението си с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Нов детайл на дизайна нови изображения на Samsung Galaxy A55
 2. Характеристики и цена на Samsung Galaxy SmartTag 2
 3. Характеристики и цена на Honor 100 Series
 4. Какви са характеристиките на Samsung Galaxy M22?
 5. Проблемът с загряване на iPhone 16 вече ще остане в историята! Решение

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.