Как се инсталира apk файл на андроид?

android 11

Как да инсталирам Android APK? В тази статия ще ви разкажем как можете да качвате (.apk) файлове на вашето устройство с Android!

Как да инсталирам Android APK? – Android, най-предпочитаната операционна система в света, разполага с широка библиотека от приложения и игри. Въпреки че Google Play Store е първата ни точка за инсталиране на приложения в повечето случаи, в някои случаи може да се наложи да изтеглим приложения от интернет. Но как да инсталираме APK файловете, които изтеглихме? В тази статия ще разгледаме по-отблизо тези подробности, които ви интересуват.

Прочети Още: Най-добрите модове за Cyberpunk 2077

Как да инсталирам Android APK?

  • Отидете в Настройки -> раздел Сигурност .
  • Поставете отметка в квадратчето Разрешаване на неизвестни източници .
  • Изтеглете APK файла.
  • Инсталирайте APK файла.

Как да инсталирам Android APK? (Стъпка по стъпка)

Ако приложението или играта, която искате да инсталирате, не се предлага в магазина или ако искате да получите достъп до модифицирана версия, тогава трябва да изтеглите файла от интернет. На този етап Flappy Bird може да е един от най-добрите примери, тъй като вече не е възможно достъп до това приложение в Play Store.

Стъпка 1: Отворете неизвестни източници

Ако ще качвате (.apk) файл на вашия смартфон или таблет за първи път, първо трябва да извършите някои операции. За да направите това, отидете в Настройки -> раздели за сигурност и активирайте полето „ Разрешаване на неизвестни източници “. Въпреки че стъпките тук могат да варират в зависимост от устройството, те обикновено се състоят от подобни процеси.

Стъпка 2: Изтеглете APK файла

След първата стъпка вашето устройство е готово за инсталиране на APK. След това потърсете, намерете и изтеглете приложението, което искате да инсталирате на вашето устройство. В този момент е полезно да се обърнете към надеждни източници като Tamindir, тъй като има възможност за изтегляне на злонамерен софтуер на вашето устройство.

Стъпка 3: Инсталирайте APK файла

Сега отидете на файловия мениджър на вашето устройство и намерете файла, който сте изтеглили, в папката за изтегляния. След като го намерите, щракнете върху него и започнете инсталационния процес. Ако сте извършили първата стъпка и изтегленият от вас файл не е повреден, успешно сте завършили процеса на инсталиране.

Ако изтегленият от вас файл е (.xapk), а не (.apk), няма начин да го инсталирате директно. Поради тази причина кликнете върху връзката по-горе, за да стигнете до статията, която сме създали за тази тема, и следвайте необходимите стъпки там, за да завършите процеса на инсталиране.

След всички тези стъпки успешно сте инсталирали приложението или играта, които искате да инсталирате на вашето устройство. И така, какво мислите за това ръководство, което подготвихме? Предоставената тук информация работи ли за вас и срещнахте ли някакви проблеми или грешки по време на кандидатстването? Не забравяйте да споделите мнението си по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
  2. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger
  3. Как да коригирам грешката на Instagram е спрял?
  4. Как да оценим данните на Excel?
  5. Как да създадете силна и сигурна парола?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.