Как Вашите смартфони нарушават Вашата поверителност?Широкото използване на смартфони доведе до включването на втори страни в нашия личен живот. Дори ако инсталирате приложения, които не ви позволяват да пренебрегвате поверителността си, наличието на смартфони, които не ви отнемат, представляват голяма заплаха за личния живот.

Нека разгледаме как смартфоните пречат на личния ви живот, ако искате да вземете предпазни мерки за личния си живот и да знаете какво се случва без вашето знание.

1. Информация за местоположението, които са взети от снимки

Бяхте ли наясно, че информацията за вашето местоположение се поставя във всяка снимка, която приемате на телефони с операционни системи, базирани на Android и iOS? Това означава да откриете къде се намирате от всяка направена снимка и да научите колко често отивате на това място от всеки изстрел.

Разработчикът Феликс Краузе разработи приложение, което показва колко опасна е тази информация. Всяко приложение, което ви дава достъп до снимките ви, може лесно да научи къде са направени снимките ви. Въз основа на тази информация можете да обясните къде сте започнали пътуването си и къде сте завършили пътуването си, къде работите и др.
snimka,snimata,mersto polojenie
За да изключите това в операционната система, базирана на Android, първо отворете приложението Камера. Въведете настройките и деактивирайте опцията за пестене на местоположение.

За операционната система, базирана на iOS, отидете в Настройки -> Поверителност -> Услуги за местоположение. За да деактивирате функцията за пестене на местоположение, намерете камерата от списъка и изберете Never Местоположение.

2. Екранни записи от Тайната към Тайната

Страхът е, че приложенията, които качвате, ви слушат без вашето знание и записват всяка дума, която казвате. Ами ако ви кажем, че може да има приложения, които записват екрана ви?

За съжаление някои приложения, които не могат да получат достъп до изходния код, са еквивалентни на keylogger.
ekranni, danni, keyyloger
В средата на 2018 г. Alphr установи, че много приложения на Android от изследователи са изпратили скрийншотове на потребители на трети страни. ZDNet, в приложението на Uber за iOS, интервюира изследователи, открили кодове, които позволяват на хората да записват екраните си.

Много специална информация на екрана ви, която не искате да споделяте с други хора, се доставя на трети лица всеки ден. Лични съобщения, обаждания, пароли, снимки и др. В телефона ви се играят от злонамерени хора.

3. Разрешения за приложение

Говорихме за опасността, която сте получили от заявленията, което представлява опасност за вас. Трябва да помислите два пъти, когато позволите на приложения, които изискват разрешение за поверителна информация, като местоположението ви, микрофона ви.

Както Android, така и iOS могат да ви позволят да редактирате приложения, но приложенията, които разрешавате само веднъж, могат да продължат да получават достъп до информацията ви.

Приложенията за съобщения могат да ви помолят за разрешение за микрофон, което е изключително достъпно, но можете да създадете свой профил, като подслушвате програмите, които гледате, игрите, които играете, темите, за които говорите, и други, за да можете да получавате реклами от големите марки. Затова е разумно да прегледате правилата за поверителност, преди да инсталирате приложения.

4. Проследяване на скенера

Уеб сайтове; Тя събира информация за вашето местоположение, операционната система, браузъра, вашия IP адрес и др.
tarsenia, tarsachki, google
Chrome, браузърът на Google, записва дейностите ви в браузъра ви, за да предоставят по-добра услуга на рекламодателите. В същото време не трябва да атакувате други браузъри за поверителност. Не искате трети страни да изпращат информацията ви без ваше разрешение, нали?

5. Сензори на телефона ви

Има много сензори за измерване на физическата информация на вашите смартфони. Някои от тях са:

 • Акселерометърът, който позволява на приложенията да знаят коя позиция използвате,
 • Жироскопът, който прави измерванията по-точни от акселерометъра,
 • Използва се GPS за определяне къде се намира устройството ви,
 • Сензор за близост, който открива приближаването на всеки обект към устройството ви,
 • Пулсомер,
 • Скенер за пръстови отпечатъци.

Различни приложения могат да изискват достъп до сензори във вашето устройство за различни цели. Както е посочено в предишните статии, не можете по никакъв начин да знаете, че заявленията са записали тази информация и са предадени на трети страни.

6. Безплатни Wi-Fi мрежи

Когато намерите безплатен Wi-Fi, е чудесно да не пропуснете риболова. Избягвайте безплатни Wi-Fi връзки на места като кафенета, летища и хотели, тъй като тези безплатни Wi-Fi точки могат да накарат хакерите да въведат банковите ви сметки.
wifi,free
Използването на VPN може да попречи на хакери, които не са квалифицирани, но никога да нямат професионален компютърен хакер. Когато се свързвате към която и да е Wi-Fi мрежа – включително дома на вашия хост – получавате необходимата информация за мрежата от собственика на мрежата, свържете се, когато сте сигурни, че е надеждна.

7. Мобилни доставчици на услуги

Говорихме за приложения и нарушения на поверителността от операционните ви системи, но не забравяйте доставчика на мобилни услуги.

От доставчиците на мобилни услуги можете да видите къде се намирате, къде отивате и колко често се намирате.

След тази статия ние не искаме да прегръщате параноичните личности, но е полезно да знаете, че използването на смартфон има недостатъка. Знаейки какви приложения, уебсайтове, операционни системи и доставчици на услуги правят с информацията, която събират, ще ускорят стъпките, които трябва да бъдат по-предпазливи потребители на смартфони.

Подобни публикации

 1. Смартфоните Vivo обещават дълготрайна употреба
 2. Характеристики, цена и дата на пускане на Motorola Razr 50 Ultra
 3. Как изглежда Motorola Razr 2024?
 4. Характеристики на Vivo S19 и S19 Pro
 5. Характеристики на Honor 200

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.