Какви предимства и недостатъци има процесорът Apple Silicon M1?

apple silicon m1 laptop macbook pro

Процесор Apple Silicon M1: Какви са предимствата и недостатъците?
Какви предимства и недостатъци има процесорът Apple Silicon M1, представен от Apple наскоро?

Какво представлява процесорът Apple Silicon M1 , който Apple наскоро включи в живота ни и какви са неговите предимства / недостатъци? В това ръководство, което създадохме за вас, ще разгледаме отблизо всички любопитни подробности по темата.

Какво е Apple Silicon M1?

Обявявайки, че постепенно ще спре да използва процесори Intel по време на WWDC 2020, проведено през юни, Apple представи новите модели MacBook Air и MacBook Pro от кутията с Apple Silicon M1 по време на събитието One More Thing на 10 ноември 2020 г.

Новите собствени процесори на Apple са базирани на ARM и са просто подобни на процесорите от серия A, намерени в моделите iPhone или iPad. Но какви осезаеми ползи предлага тя, когато става въпрос за Mac, MacBook и Mac Mini и защо потребителите трябва да се интересуват от тях?apple m1 silikon svoistva

Какви са предимствата на Apple Silicon M1?

 • Скорост
 • Консумация на енергия
 • Сигурност

Както при всяка технология, новият процесор на Apple има своите предимства и недостатъци. Нека да разгледаме някои от тези предимства.

1. Скорост

Просто казано, по-доброто представяне е основната цел на компанията в новите й процесори. Процесорът на Apple в модела iPad Pro изостава много потребителски компютри в индустрията по отношение на производителността и създава много шум с тази страна. Така че Apple показа значително подобрение в процесорното пространство през годините и процесорите вече са достатъчно мощни, за да оживят Mac.

2. Консумация на енергия

Apple се стреми да предложи най-висока ефективност с възможно най-ниска консумация на енергия. Използвайки своето ноу-хау в модели iPhone, iPad и Watch, компанията предлага наистина ниска консумация на енергия в новите си процесори, което означава много по-дълъг живот на батерията от преди.

3. Сигурност

Създаването на собствени процесори на Apple е критичен ход по отношение на интеграцията на софтуера и хардуера. По този начин компанията може да доминира в целия процес и се стреми да осигури много по-успешен опит за използване по отношение на сигурността. Можете да мислите за него точно като моделите iPhone, iPad и Watch.

Какви са недостатъците на Apple Silicon M1?

 • Проблем с паметта
 • Проблем с външния графичен процесор
 • Като първо поколение

Както при всяка технология, новият процесор на Apple има своите предимства и недостатъци. Нека да разгледаме някои от тези недостатъци.

1. Проблем с паметта

Ако сте човек, който използва професионални приложения, новият MacBook Air и новият MacBook Pro предлагат само 16 GB RAM. За съжаление, ако имате нужда от по-голямо количество памет, системата не позволява по-високи конфигурации. Затова трябва да оцените добре тази ситуация, поне засега.

2. Проблем с външния графичен процесор

Отново нека се позовем на подобно ограничение. Да, Apple Silicon M1 изглежда като много мощен процесор, но нека помислим, че няма опция за добавяне на външна графична карта към тези системи. И така, ще имаме сериозно затруднение? Много е трудно да се знае, поне в момента.

3. Да бъдеш първото поколение

Също както при всяка друга технология, получаването на първите поколения на технология често може да бъде рискована стъпка. Вместо да чакате второто или дори третото поколение, ако е възможно, ще получите най-стабилния и производителен модел.

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Смятате ли, че процесорите Apple Silicon M1 MacBook Air и MacBook Pro трябва да бъдат закупени или не? Не забравяйте да споделите с нас своите виждания по този въпрос в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как да отмените абонамента за Netflix?
 2. Как мога да сменя потребителското си име в Twitch?
 3. Какво е ERP? Какво прави?
 4. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
 5. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.