Какво е Combofix? Как се използваComboFix

Отговорихме подробно какво представлява ComboFix, какво прави, как да го инсталирате, как да го използвате и как да го премахнете. Ето всичко за ComboFix!

Какво е ComboFix , какво прави, как работи, как да го инсталирам, как да го използвам, как да го премахнем? Накратко, ние отговаряме на всички въпроси относно ComboFix в тази статия.

В края на тази статия ще намерите отговори на въпроси като как да деинсталирате ComboFix, как да инсталирате и използвате софтуера и дали ComboFix може да се използва в Windows 10.

Без повече приказки, нека се потопим в подробностите за анти-зловреден софтуер, удобен за потребителя.

Какво е ComboFix, какво прави?

ComboFix е програма, разработена от  subs , която автоматично се опитва да я почисти, след като я сканира, за да открие зловреден софтуер .

Въпреки че програмата показа успешна работа при почистването на най-често срещаните зловреден софтуер по времето, когато е разработена, разбира се, има и злонамерен софтуер, който не може да почисти. Той предоставя отчети, които могат да бъдат използвани от хора, които са запознати с този софтуер, че той не е успял да почисти.

ComboFix автоматично почиства кошчето, временните интернет файлове и временната папка при стартиране. Ако искате да защитите вашите файлове на тези местоположения, трябва да ги преместите на друго безопасно място вместо тези временни папки.

Вреден ли е ComboFix?

ComboFix може да бъде опасен и вреден за тези, които не знаят как да го използват. Ако смятате, че сте компютърен потребител, който няма техническа компетентност, би било по-добре да не използвате ComboFix.

Докато използвате програмата, не трябва да продължавате процеса по въпроси, за които не сте решили или не знаете. Ако действате в обратна посока, може да предизвикате срив на компютъра си.

Как да изтеглите ComboFix Windows 10?

Понастоящем ComboFix е съвместим само с Windows XP (само 32-битова), Windows Vista (32-битова/64-битова) и Windows 7 (32-битова/64-битова). Това означава, че софтуерът не може да се използва в Windows 11, Windows 10 (Win10), Windows 8.1 или Windows 8.

Как да изтеглите ComboFix?

Можете да използвате връзката по-долу, за да изтеглите ComboFix. Ако вашата операционна система е Windows Vista, Windows XP (32 bit) или Windows 7, можете да изтеглите и инсталирате ComboFix на вашия компютър с връзката за изтегляне без никакви проблеми.

Прочети Още: Информация за GTA 6: История, герои, карта, дата на пускане

Не забравяйте да изтеглите програмата директно на работния плот. Изтеглянето на други места ще доведе до проблеми в работата на програмата. Ако сте го изтеглили в друга папка, преместете го на работния плот, преди да го стартирате.

За да предотвратите конфликт на ComboFix с други програми, трябва да изпълните следните стъпки:

 • Затворете всички отворени прозорци в Windows, включително този.
 • Изключете всички антивирусни, антишпионски и защитни стени, работещи на вашия компютър. Изключете и ненужните програми.

Как да инсталирам ComboFix?

 • Отворете ComboFix, който сте изтеглили на работния плот.
 • Не извършвайте никакви операции, докато сканирането е в ход.
 • Пред вас ще се появи предупреждение за сигурност. Продължете, като кажете „Бягай“.
 • За да използвате програмата, трябва да потвърдите изявленията в предупредителния прозорец, където са посочени рисковете и функциите, като кликнете върху бутона „Съгласен съм“.

Отговорихме на въпроса как да инсталирате ComboFix със стъпките по-горе. Можете да намерите визуалното обяснение по-долу.

1. Отваряне на ComboFix

Първо щракнете двукратно върху иконата на ComboFix, която сте изтеглили на вашия работен плот. Когато стартирате ComboFix, опитайте се да не щраквате върху прозореца ComboFix или може да сринете програмата. Дори когато стартирате ComboFix, не извършвайте никакви операции на вашия компютър.

Процесът на сканиране може да отнеме известно време. През това време трябва да изчакате търпеливо.

2. Стартирайте към ComboFix

Тъй като ComboFix няма цифров подпис, Windows ще покаже следния прозорец, докато работи. Можете да щракнете върху бутона „Изпълни“ , за да продължите.

3. Потвърждаване на рисковете от използването на ComboFix

Когато преминете този процес, ще се появи прозорецът за предупреждение на ComboFix.

Можете да приемете рисковете и функциите на програмата, като натиснете бутона „Съгласен съм“, или можете да я отхвърлите, като натиснете бутона „Отказ“. Ако не приемете, инсталацията ще бъде анулирана.

Как да използвам ComboFix?

 • След инсталацията ще видите син екран.
 • ComboFix се подготвя за стартиране на този екран.
 • Точка за възстановяване на системата ще бъде създадена, когато процесът приключи.
 • ComboFix отново ще направи резервно копие за системния регистър на Windows. Ако няма конзола за възстановяване на Windows, ще се появи прозорец. Щракнете върху бутона „Да“.
 • Преди стартиране на сканирането ще се появи друг прозорец. Натиснете бутона „Да“ още веднъж.
 • Когато процесът приключи, софтуерът автоматично ще се затвори и ще ви представи отчета.

Нека да подкрепим горните стъпки с визуализация, за да можете да научите как да използвате ComboFix и отговорите на подобни въпроси.

Както можете да видите по-горе, след завършване на инсталацията на ComboFix ще се появи син екран.

На този екран ComboFix ще бъде готов за стартиране. Когато приключи, ComboFix ще се опита да създаде точка за възстановяване на системата. По този начин, в случай на проблем, можете да възстановите системата си с помощта на „Възстановяване на системата“ .

След това, както можете да видите по-долу, резервно копие на вашия регистър на Windows все още ще се съхранява от ComboFix.

Когато ComboFix архивира системния регистър на Windows, той ще провери дали конзолата за възстановяване на Windows е включена във вашата  система. Ако не е инсталиран, ще се появи следният прозорец.

За да може ComboFix да продължи обработката след този момент, трябва да продължите, като натиснете бутона „Да“ . Имайте предвид, че трябва да сте свързани с интернет, за да се зареди конзолата за възстановяване. Ако конзолата не може да бъде инсталирана, ComboFix така или иначе няма да продължи да работи. Когато инсталацията приключи, ще се появи следният предупредителен прозорец.

Тук можете да стартирате процеса на сканиране на ComboFix, като щракнете върху бутона „Да“ .

ComboFix ще изключи вашия компютър от интернет, когато процесът започне. Затова игнорирайте предупрежденията, че вашата интернет връзка е прекъсната. Когато ComboFix завърши процеса, той автоматично ще включи отново вашата интернет връзка .

Тъй като процесът на сканиране ще продължи известно време, опитайте се да не извършвате никакви операции на компютъра си по време на този процес.

Докато програмата сканира компютъра ви, тя също ще направи промени във вашия времеви формат, но ще го възстанови, когато процесите приключат. Тъй като различните етапи ще продължат по време на процеса на сканиране, можете да видите различни операции на отворения екран, както следва.

Моля, бъдете търпеливи и изчакайте, докато всички стъпки бъдат завършени, тъй като броят на тези стъпки варира на всеки компютър.

Когато ComboFix завърши процеса, ще започне следният процес на подготовка на отчет. През това време не трябва да докосвате програмата по никакъв начин.

Ако работният ви плот изчезне от екрана по време на процеса, не се притеснявайте. Когато процесите приключат, вашият работен плот ще се върне в първоначалното си състояние. Когато отчетът бъде завършен, можете да видите адреса, където е записан отчетът, както следва.

Когато ComboFix завърши всички операции, програмата автоматично ще се затвори и часовникът ви ще се върне в оригиналния си формат. След това автоматично ще отвори отчета, както е по-долу.

Споделяйки този отчет във форумите, които използвате , можете да поискате помощта на потребители с  напреднали компютърни познания  . ComboFix вероятно ще е почистил целия зловреден софтуер във вашата система дори при първото му стартиране, но все пак, ако споделите окончателния отчет с знаещи хора, можете да проверите дали има проблем с вашата система.

Как да деинсталирате ComboFix?

За да деинсталирате Combofix в Windows XP, след като натиснете бутона „Старт“, влезте в менюто „Изпълни“ и въведете следното без кавички: „combofix /uninstall“ .

След това можете да започнете процеса на изтриване, като щракнете върху бутона „OK“ . Не забравяйте да оставите едно разстояние между думите Combofix и /uninstall.

За да премахнете ComboFix в Windows Vista или Windows 7 ,  трябва да отворите приложението за изтриване, като напишете  “  combofix /uninstall“ в секцията  „Търсене на програми и файлове“ , която ще се появи, когато отворите менюто „Старт“.

Сега ComboFix е напълно изтрит от вашата система и можете безопасно да използвате почистения си компютър и можете спокойно да изтриете  файла ComboFix.exe  на вашия работен плот.

Моля, имайте предвид, че когато премахнете ComboFix от вашата система, всички архивни копия и карантини, създадени от програмата, също се изтриват. Поради тази причина не трябва да деинсталирате програмата, докато не сте сигурни, че компютърът ви работи правилно.

В тази статия отговорихме на въпросите какво представлява ComboFix, какво прави, как работи, как да го изтеглите, как да го инсталирате, как да го използвате и как да го деинсталирате. Ако имате въпрос, не забравяйте да го посочите в секцията за коментари.

Подобни публикации

 1. Стана ясна цената на iPhone SE 4, който ще разтърси пазара на смартфони!
 2. Asus Rog съюзник
 3. Проблемът в iOS 17.5 създаде бъркотия в iPhone
 4. Как да използвам ChatGPT в WhatsApp?
 5. Как се прави грис

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.