Какво е Discord? Какво прави? Как да използвам?discord bot

Какво е Discord? Какво прави? Как да използвам?

Кое е приложението Discord, което набира популярност от известно време? Какво е Discord и как се използва?

Discord, което е приложение за гласова и писмена комуникация, разработено главно за играчи, стана широко разпространено особено след периода на пандемията. Много компании, които преминаха към начина на работа от разстояние през периода на пандемията, започнаха да използват приложения като Slack, Skype, Microsoft Teams, за да поддържат комуникацията си по здравословен начин. Въпреки това Discord, който има много повече предимства от останалите, започна да се предпочита от работодателите. И така, какво е Discord? Какво прави и как се използва?

Какво е Discord?

kakvoediscordПървоначално Discord беше известен като платформа за колективен чат за онлайн геймъри, за да общуват със своите съотборници или конкуренти. Въпреки това, с процеса на пандемия, използването на Discord започна да се разпространява в големи маси. Discord, който е алтернатива на приложения като Skype и TeamSpeak, достигна до голям брой потребители за кратко време.

Какво прави Discord?

Discord, накратко, може да се нарече приложение, където можете да изпращате съобщения по канали, независимо дали във видео, текстово или гласово. Точно като групите в WhatsApp, Discord също има аудио канали. В тези канали администраторите имат всички правомощия.

Как да изтеглите Discord?

Можете да изтеглите приложението Discord от много сайтове в интернет. Приложението Discord може да се инсталира на операционни системи macOS и Windows, както и поддържа операционни системи Android и iOS. В този контекст можете да изтеглите и използвате Discord както на вашия компютър, така и на мобилен телефон.

За да изтеглите приложението Discord, можете също да използвате официалния уебсайт на приложението. Освен това можете да намерите приложението и в магазините за приложения на мобилни телефони.

Как да използвате Discord?

Приложението Discord е много привлекателно за тези, които искат да общуват с няколко души едновременно. За целта обаче е необходимо да отворите канал в Discord. Първо отидете на страницата на приложението Discord. Щракнете върху иконата „+“ , разположена в горния ляв ъгъл на екрана. Ако няма икона „+“ , тя ще се появи, когато щракнете върху иконата Discord.

Кликнете върху „Създаване на сървър“ в прозореца, който следва . След това попълнете „Име на сървъра“ и щракнете върху бутона „Създаване“ . Това завършва процеса на отваряне на канала в Discord.

След тази стъпка ще видите прозорец с връзка към поканата. Ще бъдете автоматично свързани с канала, когато затворите прозореца. Кликнете върху иконата на канала и отидете на „Създаване на незабавна покана“ и намерете връзката за покана.

На практика; Има много алтернативи, като например функцията Head-to-Talk, функция за заглушаване на микрофона и високоговорителя, включване и изключване на камерата, добавяне на приятели, видео и гласови повиквания, споделяне на екрана.

Хората, които говорят за Discord , могат да използват термина „dc“ като съкращение. Тъй като приложението е безплатно, то продължава да привлича вниманието на много потребители. За да използвате приложението, е достатъчно да създадете потребителско име и парола заедно с имейл адрес.

Какво е Discord Nitro?

Discord Nitro е първокласното ниво на абонамент на приложението. В Discord Nitro можете да намерите глобален достъп до персонализирани емотикони от всяка общност, персонализиран стикер с номера на Discord, анимирани аватари и сървърни подобрения за любимите ви общности.

Discord Nitro се предлага в два варианта: Nitro (9,99 евро на месец) и Nitro Classic (4,99 евро на месец). Има и големи отстъпки за едногодишни абонаменти, където Nitro е €99,99/година, а Nitro Classic €49,99/година.

Предимства на Discord Nitro

 • Глобални емотикони
 • Подобрено поточно предаване на живо
 • Персонализиран етикет за оспорване
 • Споделяне на екрана
 • Повишен лимит за изтегляне
 • Анимирани аватари
 • Глобални емотикони

Повечето сървъри на Discord имат персонализирани емотикони, създадени от общността или собственика на сървъра. Обикновено те са достъпни само на сървърите, на които са създадени. Nitro позволява на хората да използват всякакви емотикони, които имат в библиотеката си на всеки сървър.

Подобрено поточно предаване на живо
Go-Live е функция, която ви позволява да излъчвате играта си на малка група хора. Можете да предавате поточно до 720p при 30 FPS в безплатното ниво, 1080p при 60p на Classic или качество на източника на Nitro.

Персонализиран етикет за оспорване
Всяко потребителско име на Discord е последвано от произволно четирицифрено число. Nitro ви позволява да промените този номер, както желаете, стига тази комбинация име/номер да не е взета.

Споделяне на екрана
Можете да споделяте екрана си с приятелите си при 30 FPS в 1080p или 60 FPS в 720p.

Повишен лимит за изтегляне
Можете да качвате само файлове до 8 MB в безплатното ниво, но абонатите на Nitro Classic и Nitro могат да качват файлове съответно до 50 и 100 MB.

Анимирани аватари
Платените абонати могат да използват анимиран GIF като аватар вместо статично изображение.

Всички абонати също получават малка значка до потребителското си име, което показва, че са потребител на Nitro.

Как да добавите Discord бот?
 • Влезте в Discord от вашия интернет браузър.
 • Има няколко уебсайта с ресурси за добавяне на ботове. Можете да използвате сайтове с ресурси като carbonitex или top.gg.
 • След като изберете Discord бота, който искате да добавите, щракнете върху „Покани“.
 • Ще ви пренасочи към страница с функциите на бота, който ще добавите.
 • Оттук щракнете отново върху „Покани“.
 • След това ще се появи екран за оторизация, така че ботът Discord да може да бъде добавен към сървъра.
 • От тук изберете сървъра, който искате да добавите, и щракнете върху „Продължи“, след което върху „Упълномощаване“.
 • Добавеният от вас бот ще се появи в горния десен ъгъл на екрана.

Discord ботове са името, дадено на фалшиви потребители, които приемат команди от вас. Всеки бот има своя специфична задача.

Ако желаете, можете да забраните хора, които говорят жаргон, да видите статистиката на играта си или да пуснете музика благодарение на тези ботове. Достатъчно е да дадете подходяща команда на тези прилепи, които имат много задачи като тези.

Добавянето на ботове към сървъра на Discord всъщност е доста просто. Но преди да започнете да добавяте ботове, трябва да имате разрешения за „Управление на сървъра“.

Подобни публикации

 1. Функцията за съобщения с други приложения идва в WhatsApp
 2. Рестартирането вече не е необходимо за актуализации на Windows 11
 3. Нови стилове за форматиране на текст пристигнаха в WhatsApp
 4. Функция за деактивиране на реакции, идващи към каналите на WhatsApp
 5. Гласовите и видео разговори на X вече са достъпни за всички потребители!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.