Какво е ERP? Какво прави?Разгледахме за вас кое ERP е предпочитано от корпорациите за повишаване на ефективността им и какво прави то. Подробностите в останалата част от нашата статия!

Въпросът „Какво е ERP, какво прави?“ засяга много институции. ERP, съкращение от Enterprise Resource Planning, означава Enterprise Resource Planning. С ERP системата всички данни и организации са интегрирани в една точка. Състои се от много компоненти като софтуер и хардуер.

Прочети Още: Преглед на Huawei Nova Y90

С ERP, институции; управляват се процеси като спазване на законодателството, управление на риска, счетоводство и закупуване. Всички тези процеси протичат рутинно. Често организациите го използват, за да съхраняват данни от много различни домейни на едно място. Предпочитан е от институции за целите на бази данни.

Какви са предимствата на ERP?

ERP предлага много предимства на организациите. Можем да изброим тези предимства, както следва:

1. Подобрява сътрудничеството

ERP, наречен Enterprise Resource Planning, позволява на всички отдели на институциите да си сътрудничат помежду си. Екипите се събират и управляват бизнеса по здравословен начин. С Enterprise Resource Planning се поддържат както екипната игра, така и иновациите.

2. Сигурността на данните се увеличава

Една институция трябва да гарантира сигурността на данните.ERP трябва да се използва за предотвратяване на неоторизиран достъп до данни.ERP; Защитава корпоративните данни със защитни стени.

erp

3. Правят се правилни прогнози

Най-важният фактор сред предимствата на ERP е, че предоставя точна оценка на данните на институциите. Институциите търпят материални и морални загуби, когато правят грешни оценки на данните. ERP се възползва от централната база данни, за да прогнозира точно данните. Благоприятно е за бизнес процесите на институциите.

4. Повишава ефективността на бизнес процесите

Институции за планиране на ресурсите на предприятието ; управление на запасите, счетоводство, производство, продажби, маркетинг и др. Тя е тясно свързана с бизнес процесите. Той също така рационализира работните процеси между отделите.

5. Действа в съответствие с индустриалните стандарти

Институциите са запознати с търговските закони благодарение на ERP. Много елементи като докладване и наблюдение на правните процеси се следват от планирането на ресурсите на предприятието. ERP има голямо влияние върху развитието на институциите.

6. Оперативните разходи са сведени до минимум

ERP значително намалява оперативните разходи на институциите. Бизнес процесите са улеснени. Закъсненията и смущенията в бизнес процесите могат лесно да бъдат избегнати. Той също така позволява на много бизнес звена като обслужване на клиенти, производство и инженеринг да работят заедно.

7. Оперативната гъвкавост се увеличава

Планирането на ресурсите на предприятието предлага много алтернативи на компаниите за увеличаване на оперативната гъвкавост. Той играе роля за ефективния напредък на работния процес. Той също така предлага възможност за добавяне на голям брой модули след разрастването на бизнеса.

Какви модули има в ERP софтуера?

В ERP софтуера има много модули , които нямат никаква връзка помежду си. Тези;

 • Управление на следпродажбено обслужване
 • Управление на покупките
 • Управление на запасите
 • Управление на качеството
 • Управление на производството, планирането и контрола
 • Управление на продажбите и дистрибуцията
 • Отдел Човешки ресурси
 • Управление на проекти
 • Финансово управление
 • Управление на веригата за доставки
 • Управление на връзките с клиенти.
 • Модулите в Enterprise Resource Planning варират според нуждите на институцията. Могат да се правят допълнения към изброените по-горе модули.

Как работи ERP?

„Какво е ERP, какво прави ERP?“ Трябва също да се знае как работи в съответствие с въпроса. ERP има за цел да осигури бизнес ефективност въз основа на оптимално използване на ресурсите. източник; персонал, време и пари.

ERP софтуер; Състои се от 4 модула: продажби, счетоводство и финанси, управление на услуги и производство и дистрибуция. Enterprise Resource Planning разглежда подробно всички процеси на отделите, споменати по-горе. Изготвя справки по тях. Сътрудничи с множество отдели. Цялата информация в отделите се актуализира в реално време.

Информацията в множество отдели на институции може да се съхранява на едно място и да се достъпва автоматично. По този начин институциите могат да вземат по-бързи решения относно своите бизнес процеси. ERP софтуерът осигурява лесно управление на финансовата система. За целта се събира финансова информация от всички отдели на институцията.

Подредени са стокови модули и работни процеси в системата. След това се проследяват текущите процеси на поръчките и клиентите се информират.

Подобни публикации

 1. Как да решим проблема с неработещия вентилатор на лаптоп?
 2. Как да добавите GIF към Gmail?
 3. Как да създадете папка в Gmail?
 4. Как да изпращате големи файлове чрез Gmail?
 5. Как да изтриете групови имейли в Gmail?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.