Какво е компютърна поддръжка?5 neshta pri zakupuvane na nov kompyutar

Какво е компютърна поддръжка? Как се прави?

Как да поддържаме компютър? Как да увеличите производителността на системата? Как да почистите компютърната система? Ето отговорите на често задавани въпроси относно поддръжката на компютър!

Поддръжката и защитата на вашия компютър трябва да бъде един от най-важните ви приоритети, но много потребители не знаят много за това как да защитават или поддържат своя компютър. И така, как се извършва поддръжката на компютъра ?

Ако научите как да поддържате компютъра си и разберете защо е толкова важно да защитите компютъра си, можете да използвате компютъра си с производителността от първия ден и да използвате компютъра си много години в съответствие със система, която можете да определите сами.

В тази статия ще говоря накратко за приложенията, услугите и употребите, които можете да използвате, за да поддържате компютъра си и които всеки потребител на компютър може лесно да използва. Нека започнем да разглеждаме въпроса за компютърната поддръжка под обикновени заглавия.

Какво е компютърна грижа?

Стартирате компютъра си с най-новия модел операционна система Windows или Mac, който току-що сте закупили и разопаковали, след като сте направили необходимите връзки и сте го включили. Не е ли всичко красиво до момента? Сега имате нов компютър и той работи перфектно без забавяне на пълна скорост.

Хайде, много от потребителите, които купуват нови компютри, казват, че производителността на компютрите им намалява след месеци или в рамките на една година. След като изминат 18 месеца и 2 години, вашият компютър, който използвате в момента, започва да заеква бавно.

Започва да реагира късно при отваряне на приложения и сърфиране в уеб страници. Въпреки че основата на тези проблеми понякога се представя като недостатъчна интернет връзка и стар хардуер, който е изостанал, проблемът не е причинен само от тях.

Възможно е да има много причини за забавянето, което може да възникне на вашия компютър за период от 2 години. Основните неща, които могат да причинят тези забавяния са; Приложенията, които не могат да бъдат напълно изтрити, след като са инсталирани на компютъра, могат да бъдат посочени като ненужни системни записи и бисквитки, принадлежащи на уеб страниците, които сте посетили преди.

След това, когато става въпрос за поддръжка на компютъра ви, първото нещо, което трябва да ни хрумне, е да почистим елементите, които могат да причинят забавянето, което току-що споменахме, и да вземем мерки. След като бъдат направени необходимите почиствания и подредби, производителността на нашия компютър ще се увеличи, така че той ще работи по-бързо и по-надеждно.

Най-често използваните методи за поддръжка на компютър

 • Дефрагментиране на диска
 • Почистване на системния регистър
 • Изтриване на ненужни файлове и дублирани файлове
 • Почистване на приложения, които не са напълно деинсталирани и изтрити
 • Проверка за актуализации на драйвери
 • Изчистване на данни и бисквитки за вашия интернет браузър

Освен тези фактори, фактът, че определена част от твърдия диск, на който е инсталирана вашата операционна система на вашия компютър, е празна, също е важен фактор, който влияе върху производителността и скоростта и трябва да се вземе под внимание.

Както споменахме, обслужването на вашия компютър ще го накара да работи по-бързо и по-ефективно. Тъй като много компютърни потребители не знаят как да поддържат компютрите си, те избират да си купят нов, когато компютърът им се забави.

Въпреки това, с методите за поддръжка, които ще правите редовно, можете да удължите живота на вашия компютър и по този начин да избегнете допълнителни разходи и разходи. Точно както вашата кола и други електронни устройства се износват по-бързо, когато не ги поддържате, същото важи и за компютъра, който използвате.

Програми за поддръжка на компютри

 • Advanced SystemCare
 • Glary Utilities
 • Wise Registry Cleaner безплатно
 • SlimCleaner
 • SlimDrivers

Тъй като начинаещите и средно напредналите потребители нямат пълни познания по темата, мисля, че би било много по-добре, ако получат помощ от приложения и софтуер, свързани с компютърната поддръжка. Тъй като можете да причините трайна повреда на компютъра си поради системен файл, който може да бъде случайно изтрит.

За начинаещи и средно напреднали компютърни потребители в този раздел ще говоря за безплатни програми, с които можете да поддържате компютъра си и да увеличите производителността на системата. Нека да разгледаме заедно програмите, които можем да използваме за почистване и ускоряване на нашата система.

Advanced SystemCare

Advanced SystemCare е още един инструмент за поддръжка на системата, популярен като CCleaner. Благодарение на повече от 20 системни инструмента в програмата, тя оптимизира компютъра ви безплатно и повишава производителността на компютъра ви, като предоставя по-силна защита.

Glary Utilities

С Glary Utilities можете да премахнете забавянето и проблемите, които могат да възникнат на вашия компютър след определен период на използване. С Glary Utilities, безплатна програма, можете лесно да оптимизирате вашата система.

Wise Registry Cleaner безплатно

С Wise Registry CleanerFree можете лесно и безопасно да почистите ненужни, изгубени или неправилни записи в регистъра на Windows. След като направите необходимата оптимизация с програмата, която е изцяло на турски език, вашата система ще работи по-здраво и гладко.

SlimCleaner

В резултат на анализа и поддръжката, които ще извършите на вашата система със SlimCleaner, безплатна и успешна програма, вашият компютър ще има най-стабилната и чиста работна среда. В резултат на това, след поддръжката на програмата, вашият компютър ще започне да работи възможно най-бързо в сравнение със стария.

Toolwiz Care

Toolwiz Care е програма, която винаги трябва да е отворена на вашия компютър. Той автоматично следи изправността на вашия компютър и незабавно прави необходимите настройки, като гарантира, че няма да правите компромис с производителността. В същото време не компрометира сигурността на вашата система с опцията си за защита на поверителността.

SlimDrivers

SlimDrivers сканира вашия компютър за хардуер и проверява неговите версии. Ако има нова версия на драйвера, който използвате, той може автоматично да я изтегли и инсталира вместо вас. По този начин вашият хардуер е винаги актуален и работи гладко.

В тази статия подготвихме списък с програми за компютърна поддръжка и обяснихме какво прави компютърната поддръжка. Не забравяйте да споделите вашите мисли по темата с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

 1. Как да рециклираме технологични отпадъци?
 2. Как да прехвърля данни от стар iPhone към нов iPhone?
 3. Как да инсталирате безплатен Windows 11?
 4. Пуснато приложението Vision Pro на TikTok
 5. Миграцията на потребителите на телефони с Android към iPhone

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.