PlayStation 5 Vertical Внимание: Открит е фатален бъг!playstation 5 vertical problem bag

Ако използвате PlayStation 5 Vertical Внимание: Открит е фатален бъг!

Беше открит важен дефект в дизайна, който ще загрижи тези, които използват PlayStation 5 вертикално. Ето подробностите!

Конзолата PlayStation 5 е известна с това, че може да бъде поставена във вертикална или хоризонтална позиция, в зависимост от предпочитанията на потребителя и нуждите от пространство. За съжаление, според някои експерти по ремонт на хардуер, вертикалната позиция изглежда е причината за някои големи проблеми за много потребители в бъдеще.

Собственик на сервиз заявява, че използването на PlayStation 5 вертикално може трайно да повреди конзолата поради критичен дефект в дизайна. Проблемът е, че течният метал, използван за охлаждане на APU, понякога може да се разлее и да стане непостоянен, което се отразява на охлаждането.

Бен Монтана, собственик на частния сервиз ILoveMyConsole във Франция , се опитва да привлече вниманието към този проблем от месеци и казва, че това не са обикновени случаи. Той заяви, че рискът е висок за PS5, които стоят вертикално дълго време, и казва, че всички модели са засегнати от този риск. Това включва цифровата и стандартната версия на конзолата.

Използването на PlayStation 5 вертикално причинява големи проблеми

Няколко случая на този проблем показват, че „уплътнението“ между APU на PS5 и неговия радиатор понякога може да се движи или да се повреди. В такъв случай, ако вашият PS5 стои хоризонтално , течният метал ще остане плосък и ще запази повечето си термични свойства, за да помогне за охлаждането на PS5, но да кажем, че вашият PS5 е вертикален и има „нещо лошо“ в уплътнението. В този случай съществува риск разтопеният метал постепенно да падне надолу, да стане неправилен, да повлияе на охлаждащата му способност и да достигне до компоненти, които вероятно не би трябвало.

Трябва да се отбележи, че това е проблем, който няма да се случи на всеки, в зависимост от ситуацията и до голяма степен зависи от това дали уплътнението е повредено или не. Въпреки това, този проблем може да повреди трайно вашата PlayStation 5, така че най-добрата препоръка е да я използвате хоризонтално засега, докато Sony направи изявление относно този проблем. Видеото по-горе от потребителя на YouTuber TheCod3r демонстрира този проблем с дизайна и по-ясно обяснява причината зад дизайна на PlayStation 5.

И така, използвате ли вашата PlayStation 5 вертикално или хоризонтално? Можете да го споделите с нас в секцията за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Добри новини за тези, които изпитват проблеми с производителността в Cyberpunk 2077
  2. Ново видео с геймплей дойде от Bodycam, което ви кара да се съмнявате!
  3. Нови опции за абонамент идват в Ubisoft+!
  4. Предлага се DualSense V2 с подобрен живот на батерията!
  5. Екосистемата на PlayStation продължава да расте!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.