Какво е споделен хостинг план и как да изберем точния за нас хостинг план

Какво е споделен хостинг и как да изберем точния за нас план?Какво  трябва на човек, който иска да си направи нов сайт?Какво е хостинг? Какво е домейн? Как да изберем?

 

 

Информация:Домейнът е името на вашия сайт. Искате да направите например фирмен уеб сайт или личен блог и сте се спрели на име, което е свободно за регистриране на домейн. Например myfirmnamewebsite.com или myblogname.com. Купувате си го.Сега трябва да си вземете и уеб хостинг към домейна. Ако домейнът е името, което си запазвате в интернет пространството за вашия сайт, то хостингът е мястото, където ще се помещава той. Мястото се намира на сървър или сървъри, които имат директен достъп до интернет. Именно там се съхраняват всички файлове свързани с вашия сайт. Това е домът на уеб сайта ви.От това какъв хостинг план ще си изберете, зависи колко място ще имате за сайта си, колко бързо ще се отваря той от други потребители, колко още сайта ще можете да съхранявате на същото място, и мн. др.Споделям с вас и определението за хостинг, публикувано в Wikipedia за още допълнителна информация по въпроса – Wikipedia хостинг тъй като съществуват много видове хостинг планове, а и всяка хостинг компания предоставя различни характеристики за конкретната услуга, днес ще разгледам един от всички, предлагани на пазара, а именно – споделения хостинг. Започвам от него, тъй като той е най-избираният хостинг от потребителите и е с най-ниски цени, в сравнение с останалите хостинг услуги.Както можете да се досетите от самото словосъчетание, споделен хостинг е споделено място, което се предоставя на много потребители. Тоест, ако вие решите да си закупите споделен хостинг план, се заделя определено място от общото на даден сървър, което си е само за вас, а всички останали ресурси като процесорно време, RAM, и др. си делите с останалите потребители на този споделен хостинг, на същия сървър.

Положителна страна:

 • Професионална поддръжка на сървъра.
 • От вас не се изисква да имате професионални умения за поддръжка на сървъра.
 • Ниска цена

Отрицателна страна:

 •  Можете да използвате само наличния инсталиран софтуер на сървъра, предоставен от хостинг компанията ви и не можете да инсталирате ваш собствен.
 • Ограничение в ресурсите – всеки потребител на същия хостинг план, делящ с вас даден сървър, използва една и съща памет, CPU (процесорно време), и хард диск

Ако сте потребители с малък уеб сайт, малък онлайн магазин, блог, промо уеб сайт, за които не се очаква да имате много трафик, то споделеният хостинг е точното решение за вас.Ако се нуждаете от повече ресурс, самостоятелност и контрол, ако бизнесът ви изцяло зависи от вашето онлайн присъствие, и правите много посещения, имате голям трафик на данни – например онлайн магазин с голям брой продукти, система за планиране на ресурсите на предприятелието и др, то вие се нуждаете от по-скъпо, и по-сериозно решение за вашия бизнес, например Виртуален сървър (VPS), Нает сървър или SSD Cloud хостинг, който само NS1 предоставя в България със 100% SSD дисково пространство.За много хора споделеният хостинг план е първият логичен избор. Дори и в даден момент да установите, че вече сте разрастнали бизнеса си, и имате нужда от много повече ресурс онлайн, винаги можете да преминете към друг план, който да отговоря на конкретните ви изисквания.

Дано да съм бил полезен…:)

 

Подобни публикации

 1. Instagram премахва функцията близки приятели
 2. Регистрация на Карта Лукойл Клуб
 3. Instagram обявява стъпка за комисионна за App Store
 4. Копаенето на Ethereum вече е възможно с Norton 360
 5. Май теленор

You may also like...

1 Response

 1. 09.06.2020

  Идеална статийка респект намерих доста което търсих до момента благодаря на екипа на каксеправи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.