Какво представлява торбата Faraday, която предотвратява кражбата на данни? Как работи?

Какво представлява чантата Faraday, която напоследък стана популярна особено в чужбина, каква е тя и как работи? Ето и любопитните подробности!

Какво е чанта Faraday, какво работи, как работи? – Днес поверителността на данните е една от най-важните подробности. От друга страна, с безжичните технологии сме по-тясно свързани с отдалечени мрежи и отдалечени сървъри от всякога. И така, как можете да осигурите вашата безопасност в такива случаи?

Какво е чанта Faraday?

С чантата Faraday , кръстена на изобретателя на клетката Faraday , RF сигналите, изпращани и получавани от смартфони, ключове за автомобили, преносими компютри или подобни електронни устройства, могат да бъдат блокирани. По този начин става невъзможно дистанционното свързване с електронни продукти, които потребителите поставят в чантата.chanta faraday

Как работи чантата Faraday?

Ако изберем смартфони като пример, тези устройства се свързват с телефонни мрежи чрез безжични сигнали. Освен това те могат да установят безжични връзки с мрежи като Bluetooth и Wi-Fi. Faraday Bag работи подобно на Faraday Cage и прави невъзможно предаването на сигнали отвътре навън и отвън навътре благодарение на материалната структура на чантата.

Особено в данните, които ще се използват като доказателства по делата, в тези превозни средства се съхраняват електронни устройства, наречени Faraday Bag. По този начин се предотвратява дистанционна намеса в устройството и се гарантира сигурността на доказателствата. 

От какъв материал е направена чантата Faraday?

Тези торбички могат да бъдат произведени от голямо разнообразие от материални структури. Най-често обаче са тези, образувани от различни метални слоеве като мед, алуминий и статичен дисипативен полиетилен. 

Какво прави чантата Faraday?

Както току-що споменахме, общата употреба на тези чанти се прилага от звената за сигурност и държавни агенции. Въпреки това той е широко предпочитан от стандартния потребител. Например в автомобили, използващи система за безключово влизане, собствениците на превозни средства получават помощ от такива аксесоари, за да защитят своите данни. Други често използвани потребители включват потребители, които искат да предотвратят отдалечен, неоторизиран достъп. 

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Интересува ли ви Faraday Bag и ще стане ли по-популярен през следващите периоди? Не забравяйте да споделите с нас своите виждания по този въпрос в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Как да прехвърля WhatsApp от Android на iPhone 14?
  2. Как да зададете местоположение? Споделяне на местоположение в WhatsApp и Messenger
  3. Как да коригирам грешката на Instagram е спрял?
  4. Как да оценим данните на Excel?
  5. Как да създадете силна и сигурна парола?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.