Батерията на лаптопа не се зарежда!laptop ne se zarejda

Как да решим проблема с незареждането на лаптопа?

Какво можете да направите, ако вашият лаптоп не се зарежда, въпреки че е включен в контакта? В това ръководство ние сме с проблема с лаптопа, който не се зарежда и неговото решение.

Проблемът и решението на лаптопа няма да се зареждат – ако компютърът ви не показва никакви следи от това, когато свържете лаптопа си със зарядното устройство, може би се чудите какво да правите. В това ръководство, което сме подготвили за вас, ще говорим за любопитните подробности за проблема с лаптопа, който не се зарежда .

По принцип зад основния проблем може да има много различни причини. Някои от тях могат лесно да бъдат обработени с няколко незначителни промени, но за някои ще трябва да получите помощ от оторизирана техническа служба. Ако сте готови, нека да разгледаме какво можете да направите.

Какво можете да направите, ако лаптопът не се зарежда?

В това ръководство ще разгледаме много различни подробности, от най-малките до най-подробните.gaming

Стъпка 1: Проверете контакта

Може да звучи глупаво, но ако лаптопът ви внезапно е спрял да се зарежда, е полезно да проверите контакта. Първо се уверете, че компютърът ви е здраво свързан към зарядното устройство, адаптерът за зареждане е здраво закрепен към кабела и кабелът е здраво включен в контакта.

Ако всичко е наред, но решението не е било успешно, опитайте друг изход. В този процес например можете да разберете дали има проблем в гнездото, като включите смартфона си в този гнездо. Ако проблемът продължава да съществува, установихме, че проблемът не се дължи само на грешка на потребителя. Сега говорим за реален проблем и ще следваме различни подходи за разбиране на проблема.

Стъпка 2: Проверете батерията

Ако вашият лаптоп е снабден със сменяема батерия, извадете батерията от устройството и натиснете и задръжте бутона за захранване в продължение на петнадесет секунди, за да източите останалата мощност на вашия компютър. След това с извадена батерия включете захранващия кабел и включете лаптопа си.

Ако всичко работи добре, изглежда проблемът се дължи на батерията. Сега изключете компютъра, поставете отново батерията, включете компютъра и проверете дали се зарежда. Ако устройството ви не се зарежда, проблемът се дължи на батерията. В този случай потърсете помощ от специализиран гараж.

Стъпка 3: Проверете конектора

Лаптопите от ново поколение се доставят с USB-C конектор. По този начин стават възможни по-тънки устройства, но тук има малък проблем. Различни устройства като Huawei MateBook X Pro имат два USB-C конектора. Има обаче малък проблем.

Един от тези съединители може да се използва както за зареждане, така и за пренос на данни, но един може да се използва само за пренос на данни. Затова се уверете, че използвате правилния съединител. 

Стъпка 4: Проверете адаптера

Ако току-що сте закупили нов адаптер за зареждане за вашия лаптоп, може би не сте направили добър избор. Може би адаптерът, който използвате, е недостатъчен, за да осигури захранването, от което се нуждае вашият компютър. Това се отнася за всички видове зарядни устройства, но е по-често срещан проблем с USB-C устройствата.

Стъпка 5: Проверете кабела

В този момент основният проблем може да е кабелът, свързващ адаптера и вашия компютър. Прекарайте ръката си, за да проверите за огъване, смачкване или счупване на кабела. Опитайте алтернативен кабел или дори зарядно устройство, ако е налично.

Ако все още имате проблеми с различен кабел или адаптер за зареждане, проблемът вероятно е базиран на компютър. Ако обаче проблемът е решен чрез смяна на адаптер за зареждане или кабел, вие сте намерили източника на проблема. Ако това решение не работи за вас, потърсете поддръжка от оторизираната техническа служба.

И така, какво мислите за информацията в това ръководство? Работили ли са стъпките тук за вас и успяхте ли да преодолеете проблема? Не забравяйте да споделите мненията си по темата с нас от раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Преглед на MSI Summit E14 Flip Evo: Най-доброто изживяване
  2. Характеристика и цена на таблет MatePad 11.5 HUAWEI
  3. Пуснат смарт часовник Amazfit Pop 3R
  4. Преглед на Huawei Watch 4 Pro
  5. Нови подробности за Mac със сензорен екран на Apple!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.