Възможно ли е от клавиатурата да ви следят?Възможно ли е клавиатурите на приложения да ви следят? Може да сте изложени на риск!

Основен пропуск в сигурността на китайските клавиатури: Вашите разговори могат да бъдат записани, ако не сте актуализирали приложенията си. Ето подробностите! Проучване, проведено от гражданската лаборатория на Университета в Торонто, постави китайските гигантски производители в затруднение. Според университета стотици милиони китайски граждани, които използват клавиатури от известни производители като Oppo, Baidu и Xiaomi, които имат милиарди потребители, са под голяма заплаха.

Вашите публикации може да бъдат запазени!

Китайският е много сложен език, състоящ се от десетки хиляди знаци. Ето защо е необходимо да се използва софтуер, наречен „Редактор на метод за въвеждане“ (IME). Едно от най-популярните приложения на този метод е приложението Pinyin на Baidu. Уязвимостта на сигурността възниква поради слабите методи за криптиране, използвани от това приложение.
prilojenieto dali sledi klaviatura

Има подобни проблеми в приложенията на известните издатели на PUBG, Tencent, Oppo и vivo. Въпреки че Tencent каза, че ще поправи продуктите си до 1 април, все още не е предприела никакви ясни стъпки. Смята се, че най-голямата причина да не предприемете тази стъпка е да не навредите на репутацията на приложението.

Според доклада на университета, дори ако производителите коригират уязвимостите в сигурността, ние, потребителите, все още не го правим. Ето защо големи производители като Honor не позволяват актуализации на клавиатурата, което прави тези уязвимости постоянни.

Недопустимо е това сензационно събитие, случило се на гигантски пазар като Китай, да се случва в други страни. Фактът, че всички съобщения и кореспонденция на потребителите са под заплаха, е най-голямата грижа за нас, любителите на технологиите.

Ако сте потребител на китайска клавиатура, не забравяйте да актуализирате своите пинин приложения възможно най-скоро.

Подобни публикации

  1. Какво представлява функцията за проследяване на очите на iPhone?
  2. Стана ясна цената на iPhone SE 4, който ще разтърси пазара на смартфони!
  3. Asus Rog съюзник
  4. Проблемът в iOS 17.5 създаде бъркотия в iPhone
  5. Как да използвам ChatGPT в WhatsApp?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.