Кога ще сменят времето 2022?smyana na chasa 2022

В неделя, 27 март 2022 г., в България ще се извърши определената смяна на часовото време от зимно към лятно. В 03:00 часа на зазоряване часовниците ще се преместят с един час напред, т.е. 04:00 часа. Тази промяна на часа е валидна за страните от Източна Европа (Гърция, Кипър, България, Естония, Финландия, Латвия, Литва и Румъния).

Зимно часово време 2022

В края на този месец е време да преминем към зимното часово време.
Местенето на стрелките в Европа е въведено през 1976 г. по искане на Франция. Във Великобритания обаче се прилага от 1908 г. В България тази практика е въведена през 1979 г. С постановление от 1997 година лятното часово време влиза в сила от 3,00 ч. сутринта в последната неделя на месец март.

Разгледай Още: Топ 6 приложения за скриване на снимки

Преди години инициатива на предишното председателство на ЕК за отмяна на местенето на стрелките на часовниците така и не доведе до краен резултат, тъй като изборът дали остават на зимно, или на лятно часово време трябваше да направи всяка държава сама за себе си. В крайна сметка така и не се стигна до такива решения на национално ниво и отмяната на въртенето на стрелките бе отложена за неопределено време.

Кое часово време ще остане в българия?

За момента няма конкретно решение за това, но ако има ще се опитаме да направим нова статия в която да ви информираме, че вече от примерна дата остава така.

Кога спираме да сменяме времето?

И на този въпрос сме отговорили кратко и точно в горното заглавие.Все още не е решено точно кога ще спираме да сменяме времето тоест стрелките.

Ще местим ли отново стрелките на часовниците през октомври?

Да ще местим стрелките на нашите часовници през този месец след точно 10 дена минаваме на зимно часово време.

Дано да съм ви бил полезен, ако смятате така моля споделете тази статия в вашите социални мрежи.Благодаря предварително!

Подобни публикации

  1. Кога ще започне разпродажбата Черен петък 2022 г.?
  2. Кога е великден 2022?
  3. Почивни дни през 2021 г. – кога почиваме и отработваме
  4. Защо не трябва да се споделят датите за раждане онлайн?
  5. Кога ще въртим часовника с час назад?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.