Мобилни приложения, които могат да се използват по време на земетресение!

Природните бедствия са неизбежен факт от живота ни и е полезно да сме подготвени за такива ситуации. Ето мобилни приложения, които могат да се използват по време на земетресение!

 

Комуникацията с някого по време на природни бедствия като земетресения може да бъде много по-трудна, отколкото си мислите, и е полезно да се подготвите за такива ситуации предварително. И така, какви са мобилните приложения, които могат да се използват у нас по време на земетресение ? Събрахме няколко полезни приложения за вас.

Мобилни приложения, използвани при земетресения

Ето приложенията, които препоръчваме да запазите на вашия смартфон срещу евентуален риск от земетресение!

1- Bridgefy

Bridgefy е приложение, което работи без интернет и ви позволява да комуникирате с роднините си, дори ако операторите не работят. В това приложение, което работи с Bluetooth връзка, вместо с интернет, можете да общувате с близки до вас хора до сто метра. Колкото повече хора използват приложението, толкова повече разстоянието се увеличава право пропорционално. С други думи, смартфоните действат като базови станции.

2- (I’m Safe)Аз съм остър в безопасност!

Приложението I’m Safe предава местоположението, което е получило на GPS, на пет телефонни номера, които сте определили в случай на земетресение чрез текстово съобщение. Препоръчително е да добавите номера на поне един от вашите роднини, които не живеят в същия град, към приложението, което ви позволява да съобщавате информацията за местоположението си чрез SMS и че сте в безопасност след природно бедствие.

3- Информационна система за земетресения 3.0

Това приложение  информира потребителите за земетресението в Страна която сте и предоставя възможност за достигане до историческите данни за сеизмичност до всяка точка от местоположението, където се намира потребителят. На този етап едно от приложенията, които препоръчваме да запазите на вашия смартфон, се откроява като Информационна система за земетресения 3.0.android zemetresenie

4- 7TP земетресение

Приложението 7TP за земетресение, разработено от университета Yeditepe, ви позволява да сте наясно със земетресението, като ви изпраща сигнал за ранно предупреждение, благодарение на станциите, инсталирани на или близо до линиите за повреда. В приложението 7TP Earthquake, което е много полезен инструмент за избягване на лоши резултати при възможни големи земетресения, можете да получавате предупредителни сигнали звуково и визуално, когато имате връзка с интернет.

5- eAFAD

Приложението Eafad на вашите устройства с Android  и може да се проследява в реално време в близост до земетресения.

Земетресенията, които могат да се изпитат от време на време по целия свят, също са често срещани у нас. Земетресенията, които могат да се случат внезапно поради разкъсванията в земната кора, понякога могат да бъдат с малка интензивност, а понякога могат да бъдат достатъчно тежки, за да причинят големи щети. eafad Turkey на приложението на картата в и около земетресението като приложение за наблюдение на земетресение, което предлага, се откроява за вас.

6- Земетресение

Вземете най-новите данни и известия за push известия по целия свят от различни източници. Високо функционално приложение с поддръжка за изпращане на незабавни известия на телефона ви веднага след въвеждане на данни за събитие от официален източник (можете да зададете предупреждения въз основа на местоположение и / или праг на размера)

Подобни публикации

  1. Приложенията за Android вече ще работят на всяко устройство
  2. Adidas представя безжични слушалки със светлинно зареждане
  3. Ревю на хартия за Huawei MatePad
  4. Характеристиките и цената на Samsung Galaxy Z Flip 4
  5. Xiaomi работи върху телефон с 200MP камера

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.