Най-добрите софтуерни книгиНай-добрите софтуерни книги, които да допринесат за вашето развитие

За тези, които търсят софтуерни книги, сме изброили 5-те най-добри произведения за вас.Днес могат да се използват много методи за изучаване на софтуер. Благодарение на много визуални и аудио инструменти, дори въпросът за изучаването на софтуер от интернет става все по-тривиален. Броят на саркастични разработчици на софтуер се увеличава с всеки изминал ден и много хора вече могат да научат софтуер сами.

Един от най-старите инструменти за обучение, книгите все още са добър вариант за разбиране на силно променлива и абстрактна концепция като софтуера. Ако търсите книги, с които да се подобрите по отношение на софтуера, по-долу сме изброили топ 5 за вас. Можете да изведете софтуерната си кариера на следващото ниво, като изберете една или повече от следните книги за софтуер.

Най-добрите софтуерни книги

  • HTML & CSS – Джон Дъкет
  • Сънуване в код – Скот Розенберг
  • Елегантен пъзел: Системи за инженерно управление – Уил Ларсън
  • Чист код – Наръчник за пъргав софтуер – Робърт С. Мартин
  • Рефакторинг – Подобряване на дизайна на съществуващ код – Мартин Фаулър

HTML и CSS

html css djonНаписано от Джон Дъкет , това произведение е една от най-идеалните книги за хора, които тепърва започват със софтуера . Въпреки че може да изглежда като доста дебела и обемиста книга, тя е доста приятна за четене, тъй като съдържа много изображения, кодови фрагменти и илюстрации. Това е много полезен ресурс за начално ниво, защото има чист и прост разказ.

HTML и CSS са два задължителни езика за уеб разработка. Програмисти, които са се усъвършенствали в тези два езика, могат да научат Javascript и да увенчат познанията си по HTML и CSS. Авторът на книгата, Джон Дъкет, също има книга с Javascript. За хората, които се интересуват от уеб разработка, можем да препоръчаме тези две книги от Джон Дъкет.

Сънуване в код

sanuvane s kodТази книга, в която са разказани много различни истории, всъщност е книга, подготвена за широката публика, а не за разработчиците на софтуер. Това е много полезна книга, за да разберете как работи един софтуерен екип и през какви процеси преминават разработчиците. Това е книга, която всеки може да прочете , но това е работа, от която хората, които се интересуват от софтуер, могат да се възползват повече. Това е много популярна книга, защото се харесва на широката публика и не засяга твърде много технически проблеми. Написано от Скот Розенберг.

Елегантен пъзел: Системи за инженерно управление

eleganten pazelНаписана от Уил Ларсън , тази книга е идеална за разработчици на софтуер, които са достигнали определено ниво в кариерата си. Тази книга, която се занимава с това как трябва да се управлява процесът на разработка на софтуер, е много уникален ресурс за работещите на ръководни позиции или тези, които виждат себе си в тази роля в бъдеще. Това е книга, която може да отговори на въпроса как да управлявате група програмисти.

Чист код – Наръчник за пъргав софтуер

chist kod narachnik za pargav softuerРобърт С. Мартин , който разработва концепцията за „ Чист код “ (чист код), която всеки, който се интересува дори малко от софтуер, може да е чувал, говори за важността на чистия код. Чистият код, който е от съществено значение за създаването на устойчив и ефективен код, е принцип, който трябва да бъде подчертан от всеки в началото или средата на своята софтуерна кариера. Можете да прочетете тази книга, ако искате да пишете по-добър код на езиците, които доминирате.

Рефакторинг – Подобряване на дизайна на съществуващ код

refaktoringhВ тази книга, написана от Мартин Фаулър , се обсъжда концепция, използвана в софтуерната индустрия, „ рефакторинг “. Както е добре известно, софтуерът не се състои от код, който е написан само веднъж и след това продължава да работи, както е написан. Кодовете се преработват през определен период от време и се оптимизират, за да станат по-чисти и по-ефективни. Този процес се нарича още рефакторинг. Тази книга, която е много свързана с предишната книга, е ресурс, който ще ви развие във вашата софтуерна кариера и ще ви направи по-професионални.

Това са препоръките за книги, които сме подготвили за разработчиците на софтуер и тези, които искат да бъдат разработчици на софтуер. Надяваме се, че тези книги ще насочат най-добре кариерата ви и ще ви развият. Четете ли софтуерни книги? Коя е любимата ви книга за софтуер? Споделете с нас в коментарите. Не забравяйте да следвате KakSePravi за незабавен достъп до съдържание като това, актуални новини за игри и технологии.

Подобни публикации

  1. Sony представя ZV-1 II, нова Vlog камера с впечатляващи функции
  2. Дизайн на iPhone 16 Ultra
  3. Функцията за спешни случаи на iPhone 14 продължава да спасява животи
  4. Как да използвам GIF в Instagram?
  5. Как да изчистите кеша на iPhone и iPad?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.