Най-добрите софтуерни книгиНай-добрите софтуерни книги, които да допринесат за вашето развитие

За тези, които търсят софтуерни книги, сме изброили 5-те най-добри произведения за вас.Днес могат да се използват много методи за изучаване на софтуер. Благодарение на много визуални и аудио инструменти, дори въпросът за изучаването на софтуер от интернет става все по-тривиален. Броят на саркастични разработчици на софтуер се увеличава с всеки изминал ден и много хора вече могат да научат софтуер сами.

Един от най-старите инструменти за обучение, книгите все още са добър вариант за разбиране на силно променлива и абстрактна концепция като софтуера. Ако търсите книги, с които да се подобрите по отношение на софтуера, по-долу сме изброили топ 5 за вас. Можете да изведете софтуерната си кариера на следващото ниво, като изберете една или повече от следните книги за софтуер.

Най-добрите софтуерни книги

  • HTML & CSS – Джон Дъкет
  • Сънуване в код – Скот Розенберг
  • Елегантен пъзел: Системи за инженерно управление – Уил Ларсън
  • Чист код – Наръчник за пъргав софтуер – Робърт С. Мартин
  • Рефакторинг – Подобряване на дизайна на съществуващ код – Мартин Фаулър

HTML и CSS

html css djonНаписано от Джон Дъкет , това произведение е една от най-идеалните книги за хора, които тепърва започват със софтуера . Въпреки че може да изглежда като доста дебела и обемиста книга, тя е доста приятна за четене, тъй като съдържа много изображения, кодови фрагменти и илюстрации. Това е много полезен ресурс за начално ниво, защото има чист и прост разказ.

HTML и CSS са два задължителни езика за уеб разработка. Програмисти, които са се усъвършенствали в тези два езика, могат да научат Javascript и да увенчат познанията си по HTML и CSS. Авторът на книгата, Джон Дъкет, също има книга с Javascript. За хората, които се интересуват от уеб разработка, можем да препоръчаме тези две книги от Джон Дъкет.

Сънуване в код

sanuvane s kodТази книга, в която са разказани много различни истории, всъщност е книга, подготвена за широката публика, а не за разработчиците на софтуер. Това е много полезна книга, за да разберете как работи един софтуерен екип и през какви процеси преминават разработчиците. Това е книга, която всеки може да прочете , но това е работа, от която хората, които се интересуват от софтуер, могат да се възползват повече. Това е много популярна книга, защото се харесва на широката публика и не засяга твърде много технически проблеми. Написано от Скот Розенберг.

Елегантен пъзел: Системи за инженерно управление

eleganten pazelНаписана от Уил Ларсън , тази книга е идеална за разработчици на софтуер, които са достигнали определено ниво в кариерата си. Тази книга, която се занимава с това как трябва да се управлява процесът на разработка на софтуер, е много уникален ресурс за работещите на ръководни позиции или тези, които виждат себе си в тази роля в бъдеще. Това е книга, която може да отговори на въпроса как да управлявате група програмисти.

Чист код – Наръчник за пъргав софтуер

chist kod narachnik za pargav softuerРобърт С. Мартин , който разработва концепцията за „ Чист код “ (чист код), която всеки, който се интересува дори малко от софтуер, може да е чувал, говори за важността на чистия код. Чистият код, който е от съществено значение за създаването на устойчив и ефективен код, е принцип, който трябва да бъде подчертан от всеки в началото или средата на своята софтуерна кариера. Можете да прочетете тази книга, ако искате да пишете по-добър код на езиците, които доминирате.

Рефакторинг – Подобряване на дизайна на съществуващ код

refaktoringhВ тази книга, написана от Мартин Фаулър , се обсъжда концепция, използвана в софтуерната индустрия, „ рефакторинг “. Както е добре известно, софтуерът не се състои от код, който е написан само веднъж и след това продължава да работи, както е написан. Кодовете се преработват през определен период от време и се оптимизират, за да станат по-чисти и по-ефективни. Този процес се нарича още рефакторинг. Тази книга, която е много свързана с предишната книга, е ресурс, който ще ви развие във вашата софтуерна кариера и ще ви направи по-професионални.

Това са препоръките за книги, които сме подготвили за разработчиците на софтуер и тези, които искат да бъдат разработчици на софтуер. Надяваме се, че тези книги ще насочат най-добре кариерата ви и ще ви развият. Четете ли софтуерни книги? Коя е любимата ви книга за софтуер? Споделете с нас в коментарите. Не забравяйте да следвате KakSePravi за незабавен достъп до съдържание като това, актуални новини за игри и технологии.

Подобни публикации

  1. Най-голямото изобретяване от iPhone! Как ще е роботът на Apple?
  2. Голямо развитие за електрически велосипеди
  3. Red Magic представя новия лаптоп Titan 16 Pro
  4. Зукърбърг представя бъдещите AR очила
  5. Как да ъпгрейдна паметта на iPhone? Как да увеличим съхранението на iPhone?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.