Най – реалистичната симулация на Вселената направенаvselena

Най -реалистичната симулация на Вселената, направена: Безплатно за изтегляне!

Най -реалистичната симулация на Вселена, правена някога. Въпреки че екипът в проучването споделя безплатно симулацията, тя изисква сериозно пространство, за да я изтегли.

Изследователите са направили най -реалистичната симулация на Вселената достъпна за безплатно изтегляне . Ако винаги сте искали да изследвате цялата известна вселена, без да напускате мястото си, може би сега е моментът. Международен екип от учени създаде изумителна виртуална версия на Вселената от 9,63 милиарда светлинни години.

Виртуалната вселена, създадена от учените, беше наречена Учуу и може да бъде номинирана, за да поеме титлата най -голямата и реалистична виртуална вселена, създавана някога.

Прочети Още: Увеличава ли неосъзнатата употреба на антибиотици риска от рак?

Как е създадена най -реалистичната симулация на Вселената?

Виртуалната вселена е създадена от учени с помощта на ATERUI II. Въпреки че суперкомпютърът в Япония имаше много висока производителност, беше нужна общо 1 година, за да се разглоби това голямо количество данни и да се създаде най -добрата виртуална вселена .

Томоаки Ишияма, който е разработчик на проекта и доцент в университета Chiba, заяви, че 3 PB данни, еквивалентни на 894 милиона 784 хиляди 853 изображения, са необходими за разработването на Uchuu.

Симулацията дава възможност да надникнем в гигантските ореоли на тъмната материя, които могат да предоставят информация за образуването на галактики и ранните етапи на Вселената. Симулацията се превръща в ценен инструмент за изучаване на развитието на Вселената от ранните й етапи, тъй като създадената виртуална вселена е толкова голяма, че съдържа много отдалечени региони, показващи ранните етапи на Вселената.

Джулия Ф. Ереза заяви, че Учуу е като машина на времето. С Uchuu можете да вървите напред -назад, да спирате времето, да увеличавате една галактика или да намалявате, за да разгледате галактиките като цяло. Благодарение на тази симулация е възможно да се изследва и научава какво се случва във всеки момент и във всяка точка в определени граници на Вселената. Това включва всеки момент, от първия ден до настоящето.

Въпреки че симулацията, създадена от учените, е ценен инструмент за изследователите и учените, нормалните хора могат също да използват симулацията за проучвателни цели. Екипът сподели цялата симулация като безплатно изтегляне за всеки, който я иска.

Въпреки че проектът е достъпен за безплатно изтегляне, той заема 100 TB място. Ето защо е необходимо да заявите, че имате нужда от сериозно пространство. Можете да отидете до GitHub на проекта страница за изтегляне на симулацията .

Подобни публикации

  1. Автоматично проследяване на съня с WatchOS 11!
  2. Научете как водата може да ремонтира вашия екран мигновено!
  3. Как да знаете часа, дори ако батерията ви е изтощена в iOS 18?
  4. Представена е VisionOS 2! Ето функциите
  5. Представен iOS 18: Вълнуващи функции!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.