Най – реалистичната симулация на Вселената направена

vselena

Най -реалистичната симулация на Вселената, направена: Безплатно за изтегляне!

Най -реалистичната симулация на Вселена, правена някога. Въпреки че екипът в проучването споделя безплатно симулацията, тя изисква сериозно пространство, за да я изтегли.

Изследователите са направили най -реалистичната симулация на Вселената достъпна за безплатно изтегляне . Ако винаги сте искали да изследвате цялата известна вселена, без да напускате мястото си, може би сега е моментът. Международен екип от учени създаде изумителна виртуална версия на Вселената от 9,63 милиарда светлинни години.

Виртуалната вселена, създадена от учените, беше наречена Учуу и може да бъде номинирана, за да поеме титлата най -голямата и реалистична виртуална вселена, създавана някога.

Прочети Още: Увеличава ли неосъзнатата употреба на антибиотици риска от рак?

Как е създадена най -реалистичната симулация на Вселената?

Виртуалната вселена е създадена от учени с помощта на ATERUI II. Въпреки че суперкомпютърът в Япония имаше много висока производителност, беше нужна общо 1 година, за да се разглоби това голямо количество данни и да се създаде най -добрата виртуална вселена .

Томоаки Ишияма, който е разработчик на проекта и доцент в университета Chiba, заяви, че 3 PB данни, еквивалентни на 894 милиона 784 хиляди 853 изображения, са необходими за разработването на Uchuu.

Симулацията дава възможност да надникнем в гигантските ореоли на тъмната материя, които могат да предоставят информация за образуването на галактики и ранните етапи на Вселената. Симулацията се превръща в ценен инструмент за изучаване на развитието на Вселената от ранните й етапи, тъй като създадената виртуална вселена е толкова голяма, че съдържа много отдалечени региони, показващи ранните етапи на Вселената.

Джулия Ф. Ереза заяви, че Учуу е като машина на времето. С Uchuu можете да вървите напред -назад, да спирате времето, да увеличавате една галактика или да намалявате, за да разгледате галактиките като цяло. Благодарение на тази симулация е възможно да се изследва и научава какво се случва във всеки момент и във всяка точка в определени граници на Вселената. Това включва всеки момент, от първия ден до настоящето.

Въпреки че симулацията, създадена от учените, е ценен инструмент за изследователите и учените, нормалните хора могат също да използват симулацията за проучвателни цели. Екипът сподели цялата симулация като безплатно изтегляне за всеки, който я иска.

Въпреки че проектът е достъпен за безплатно изтегляне, той заема 100 TB място. Ето защо е необходимо да заявите, че имате нужда от сериозно пространство. Можете да отидете до GitHub на проекта страница за изтегляне на симулацията .

Подобни публикации

  1. Ефективност на батерията на iPhone с инсталиран iOS 16
  2. Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни
  3. Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere
  4. AMD обявява датата на представяне на процесорите от серия Ryzen 7000
  5. Представена е пилотна технология Xiaomi за автономно шофиране

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.