Увеличава ли неосъзнатата употреба на антибиотици риска от рак?antibiotik

Увеличава ли несъзнателната употреба на антибиотици риска от рак? Специалист по радиационна онкология д -р. Инструктор Членът Тайфун Ханджълар направи важно изявление по темата.

Антибиотиците са много важна помощ за човечеството в борбата със сериозните заболявания. И така, несъзнателната употреба на антибиотици причинява ли рак? Специалист по радиационна онкология в Университетската болница в Истанбул Окан д -р. Инструктор Членът Tayfun Hancılar отговори на любопитния въпрос.

Несъзнателната употреба на антибиотици причинява рак

Между 2000 и 2015 г. потреблението на антибиотици се е увеличило с 65% в световен мащаб, от 21,1 милиарда на 34,8 милиарда дневни дози. Според информацията, споделена от Световната здравна организация, Турция стана третият най -висок потребител на антибиотици с 38,18 определени дневни дози на 1000 души. И така, несъзнателната употреба на антибиотици увеличава ли вероятността от рак?

Прочети Още: Стойността на Tencent спадна огромно след китайския закон за игрите!

Д -р Инструктор Според информацията, споделена от неговия член Тайфун Хандълар, несъзнателната консумация на антибиотици увеличава риска от рак. Споделяйки важна информация за проучване, проведено върху осем милиона души през 2019 г., д -р. Инструктор Членът Hancılar направи следните изявления:

„В мета-анализ, публикуван в Journal of Cancers през август 2019 г., в проучване, проведено върху приблизително 8 милиона души, беше установено, че продължителната и прекомерна употреба на антибиотици увеличава риска от развитие на рак, особено на белия дроб, панкреаса и лимфома, с 18%. Значително увеличение на риска от рак е установено сред тези, които не използват антибиотици и ги използват дълго време.

„Дългосрочната употреба на антибиотици, особено при млади хора, увеличава риска от рак на червата. По същия начин, в изследването, проведено в Англия, бяха изследвани предписанията на 29 000 души с рак на червата и 166 000 души като контролна група. Общо е установено, че рискът от рак на червата е с 18% по -висок при тези, които са използвали антибиотици за повече от 60 дни. „

Заявявайки, че здраво тяло ще бъде със здрави черва, д -р. Инструктор Членът Tayfun Hancılar каза: „Има голямо разнообразие от бактерии, вируси и гъбички, които наричаме микробиота, които естествено живеят с нас в храносмилателната ни система. Повечето от тях са микроорганизми, които са полезни за тялото ни и укрепват имунната ни система. „

Заявявайки, че макар антибиотиците да унищожават вредните бактерии, те също така унищожават полезните бактерии и нарушават защитния механизъм на организма, Hancılar каза: „Изследванията показват, че ефектът от някои лекарства за рак, използвани при лечението на пациенти с рак с нарушена чревна структура, е намален. известно е, че в белодробните тъкани има микробна екосистема. „

Hancılar каза: „Промените в белодробната микробиота, причинени от дългосрочни антибиотици, могат да обяснят високата вероятност от рак на белия дроб“ и продължи, както следва:

„Разбира се, при краткосрочна употреба червата се възстановяват бързо, но при продължителна употреба микробиотата е сериозно увредена. Особено дългосрочната употреба на бета-лактам, цефалоспорин и антибиотици от флуорохинолоните е по-рискована . „

Подобни публикации

  1. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  2. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  3. Каква е разликата между PDR и психологията?
  4. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?
  5. Учените работят върху ваксина срещу COVID за пиене

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.