Увеличава ли неосъзнатата употреба на антибиотици риска от рак?antibiotik

Увеличава ли несъзнателната употреба на антибиотици риска от рак? Специалист по радиационна онкология д -р. Инструктор Членът Тайфун Ханджълар направи важно изявление по темата.

Антибиотиците са много важна помощ за човечеството в борбата със сериозните заболявания. И така, несъзнателната употреба на антибиотици причинява ли рак? Специалист по радиационна онкология в Университетската болница в Истанбул Окан д -р. Инструктор Членът Tayfun Hancılar отговори на любопитния въпрос.

Несъзнателната употреба на антибиотици причинява рак

Между 2000 и 2015 г. потреблението на антибиотици се е увеличило с 65% в световен мащаб, от 21,1 милиарда на 34,8 милиарда дневни дози. Според информацията, споделена от Световната здравна организация, Турция стана третият най -висок потребител на антибиотици с 38,18 определени дневни дози на 1000 души. И така, несъзнателната употреба на антибиотици увеличава ли вероятността от рак?

Прочети Още: Стойността на Tencent спадна огромно след китайския закон за игрите!

Д -р Инструктор Според информацията, споделена от неговия член Тайфун Хандълар, несъзнателната консумация на антибиотици увеличава риска от рак. Споделяйки важна информация за проучване, проведено върху осем милиона души през 2019 г., д -р. Инструктор Членът Hancılar направи следните изявления:

„В мета-анализ, публикуван в Journal of Cancers през август 2019 г., в проучване, проведено върху приблизително 8 милиона души, беше установено, че продължителната и прекомерна употреба на антибиотици увеличава риска от развитие на рак, особено на белия дроб, панкреаса и лимфома, с 18%. Значително увеличение на риска от рак е установено сред тези, които не използват антибиотици и ги използват дълго време.

„Дългосрочната употреба на антибиотици, особено при млади хора, увеличава риска от рак на червата. По същия начин, в изследването, проведено в Англия, бяха изследвани предписанията на 29 000 души с рак на червата и 166 000 души като контролна група. Общо е установено, че рискът от рак на червата е с 18% по -висок при тези, които са използвали антибиотици за повече от 60 дни. „

Заявявайки, че здраво тяло ще бъде със здрави черва, д -р. Инструктор Членът Tayfun Hancılar каза: „Има голямо разнообразие от бактерии, вируси и гъбички, които наричаме микробиота, които естествено живеят с нас в храносмилателната ни система. Повечето от тях са микроорганизми, които са полезни за тялото ни и укрепват имунната ни система. „

Заявявайки, че макар антибиотиците да унищожават вредните бактерии, те също така унищожават полезните бактерии и нарушават защитния механизъм на организма, Hancılar каза: „Изследванията показват, че ефектът от някои лекарства за рак, използвани при лечението на пациенти с рак с нарушена чревна структура, е намален. известно е, че в белодробните тъкани има микробна екосистема. „

Hancılar каза: „Промените в белодробната микробиота, причинени от дългосрочни антибиотици, могат да обяснят високата вероятност от рак на белия дроб“ и продължи, както следва:

„Разбира се, при краткосрочна употреба червата се възстановяват бързо, но при продължителна употреба микробиотата е сериозно увредена. Особено дългосрочната употреба на бета-лактам, цефалоспорин и антибиотици от флуорохинолоните е по-рискована . „

Подобни публикации

  1. Как да използвате филтър за синя светлина на PC и Mac устройства?
  2. Vision Pro може да се използва от хирурзи в хирургията
  3. Най-интересните и животоспасяващи технологии в света
  4. Каква е разликата между PDR и психологията?
  5. Как се прави кръводаряване? Какви са условията?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.