Възникна нарушение на данните в Telegram!telegram narushenie

Възникна нарушение на данните в Telegram: Достъпът до приложението е блокиран!

В резултат на нарушаване на личните данни в държава, Telegram беше окончателно затворен. Ето всички подробности по темата! Telegram, известен като приложението за защитени съобщения и комуникация , беше блокиран на основание нарушаване на личните данни. Иракското министерство на комуникациите обяви, че приложението е окончателно затворено както поради опасения за националната сигурност, така и поради нарушения на личните данни.

Telegram вече няма да се предлага в Ирак

Telegram, който се използва широко в страната, го доведе до момент, в който е необходимо да се вземат предпазни мерки поради някои злонамерени ситуации. Установено е, че информацията за самоличност на някои от гражданите, регистрирани в приложението, е била открадната и е споделена много лична информация като техните отворени адреси и други членове на семейството.

Министерството на съобщенията, което откри тази ситуация, също цитира приложението като злоупотреба с чувствителни данни и затвори приложението за достъп. Преди са били изпращани запитвания до Telegram по темата, но тъй като не е постигнат резултат, това решение трябваше да бъде взето.

В допълнение към нарушаването на личните данни в Ирак, беше установено, че различни терористични организации и злонамерени групи използват приложението. Тази ситуация води до възможни атаки, застрашаващи националната сигурност.

Министерството на съобщенията заяви, че уважава и защитава свободата на комуникация, стига личните данни на гражданите и националната сигурност да не са застрашени. Страната на приложението няма обяснение за събитието в момента. Можете да споделите вашите мисли в секцията за коментари.

Подобни публикации

  1. Европейският съюз започна официално разследване за TikTok!
  2. YouTube продължава да се бори с TikTok
  3. Защо Илон Мъск ще изключи телефонния си номер?
  4. Най-добрата операционна система за 2023 – 2024 е Windows 10
  5. Произведени са мини роботи, по-малки от насекоми! Какво може да направи?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.