Възникна нарушение на данните в Telegram!telegram narushenie

Възникна нарушение на данните в Telegram: Достъпът до приложението е блокиран!

В резултат на нарушаване на личните данни в държава, Telegram беше окончателно затворен. Ето всички подробности по темата! Telegram, известен като приложението за защитени съобщения и комуникация , беше блокиран на основание нарушаване на личните данни. Иракското министерство на комуникациите обяви, че приложението е окончателно затворено както поради опасения за националната сигурност, така и поради нарушения на личните данни.

Telegram вече няма да се предлага в Ирак

Telegram, който се използва широко в страната, го доведе до момент, в който е необходимо да се вземат предпазни мерки поради някои злонамерени ситуации. Установено е, че информацията за самоличност на някои от гражданите, регистрирани в приложението, е била открадната и е споделена много лична информация като техните отворени адреси и други членове на семейството.

Министерството на съобщенията, което откри тази ситуация, също цитира приложението като злоупотреба с чувствителни данни и затвори приложението за достъп. Преди са били изпращани запитвания до Telegram по темата, но тъй като не е постигнат резултат, това решение трябваше да бъде взето.

В допълнение към нарушаването на личните данни в Ирак, беше установено, че различни терористични организации и злонамерени групи използват приложението. Тази ситуация води до възможни атаки, застрашаващи националната сигурност.

Министерството на съобщенията заяви, че уважава и защитава свободата на комуникация, стига личните данни на гражданите и националната сигурност да не са застрашени. Страната на приложението няма обяснение за събитието в момента. Можете да споделите вашите мисли в секцията за коментари.

Подобни публикации

  1. Добри новини за нови функции на Windows за стари компютри!
  2. Илон Мъск иска да създаде супер компютър
  3. Ново разширение на Google Gemini е в YouTube Music
  4. Беше разкрито за колко ще се продава TikTok
  5. ChatGPT ще бъде обучаван със съдържание на Reddit!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.