Неща, които трябва да имате предвид при закупуването на смартфонigri na sedmitsata

В тази статия сме тук с нещата, които трябва да имате предвид при закупуването на смартфон. Но на какво трябва да обърнете внимание, когато купувате смартфон?

Както знаете, смартфоните се превърнаха в една от най-важните части от нашето ежедневие. От друга страна, може да се наложи да обърнете внимание на някои неща, преди да платите хиляди лири за ново устройство в този сектор, където цените се увеличават. В това ръководство сме тук с нещата, които трябва да имате предвид при закупуването на смартфон . Но на какво трябва да обърнете внимание, когато купувате смартфон?

Прочети Още: Как да си сложим наша песен за рингтон на iphone?

На този етап, ако трябва да направим малко предварително напомняне, компонентите в смартфоните наистина могат да се различават значително. Определянето кой модел е най-подходящ за вас често се свежда до разбиране и познаване на вашите нужди.

Затова би било най-добре да започнете, като създадете списък с приоритети за себе си. Това, което искате, е по-силно представяне? По-добра камера? По-дълъг живот на батерията? Или искате да платите по-високо и да получите малко от всичко това?

Какво трябва да се има предвид при закупуването на смартфон?

  • Цена
  • операционна система
  • производителност
  • Екран
  • Батерия

Но на какво трябва да обърнете внимание, когато купувате смартфон? В останалата част от нашата статия ще споделим с вас някои подробности, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате смартфон. Ако сте готови, нека преминем към основната ни тема, без да ви караме да чакате повече.

1. Цена

В този момент първото нещо, което трябва да определите, е вашият бюджет, както можете да си представите. Всъщност бюджетът е основният фактор, който определя какво можете да имате.

В днешните условия можем да определим модели между 0 – 380 LV като входен сегмент , модели между 380 LV – 500 LV като среден сегмент , модели между 500 LV – 950 LV  като среден – горен сегмент и модели над 950 LVкато горен сегмент . Моделите, които наистина са „много скъпи“, се наричат Premium Segment .

2. Операционна система

След като определите бюджета си, ще трябва да направите избор от страна на софтуера. Има две различни популярни опции от тази страна, Android и iOS . iOS обикновено се откроява с по-стабилни и по-дългосрочни актуализации. Android, от друга страна, може да бъде гост на вашите предпочитания с по-адаптивни и привлекателни за всеки сегмент.

3. Изпълнение

По-добре би било първо да започнете с процесорите. Можем да обобщим популярните мобилни процесори, използвани днес, както следва:

– Qualcomm Snapdragon (на устройства с Android)

– MediaTek (на устройства с Android)

– Apple A Bionic (на устройства на Apple)

– Samsung Exynos (на устройства Samsung)

– Huawei HiKirin (на устройства Huawei)

Както виждате, нещата вече започнаха да се вихрят. Не е нужно да се бъркате на устройства с iOS, защото трябва само да избирате между процесори A Bionic. От друга страна, на устройства с Android трябва да избирате между различни процесори като Snapdragon, MediaTek, Exynos и HiKirin. Всеки от тези процесори предлага свои предимства и недостатъци.

След този избор трябва да изберете необходимия обем памет. В този момент 4 GB RAM ще са достатъчни за стандартен потребител , докато 8 GB RAM може да е по-добър избор за ориентирани към игри смартфони . От друга страна, обикновено не се нуждаете от по-големи количества памет.

4. Екран

Сложната терминология е свързана с технологиите за показване на екрана. Отново ще бъде правилната стъпка да се съсредоточите върху правилния избор, като определите от какво имате нужда и приоритетите си. Нека да разгледаме някои термини тук:

– Размер на екрана: Въпреки че малките екрани може да са по-добри за всекидневен потребител, по-големите екрани може да са по-добър избор за устройства за игри и мултимедия. Независимо от това, трябва да избирате между 4,5 инча и 7,0 инча .

– Честота на опресняване на екрана: Следващото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е честотата на опресняване на екрана. Нормалният смартфон има честота на опресняване на екрана 60 Hz , но ако ще купувате ориентиран към игри смартфон, 90 Hz или 120 Hz е по -подходящ избор.

5. Батерия

Разбира се, докато се възползвате от всички тези технически функции, мощната батерия ще ви помогне в работата. В този момент трябва да разгледате капацитета на батерията и веднага след решенията за зареждане на батерията. Нека разгледаме по-отблизо някои термини, които може да срещнете:

– Капацитет на батерията: За каквато и цел да искате смартфонът, който ще закупите, да има мощна батерия. На този етап не всичко е свързано с капацитета, но поне се уверете, че разполагате с мощна батерия. Вашето предпочитание трябва да бъде за батерия с капацитет най-малко 4000 mAh.

– Решения за бързо зареждане: След това трябва да се уверите, че батерията ви се зарежда бързо. Днес има наистина бързи решения за зареждане. Нашата препоръка е батерията ви да поддържа поне 30W кабелно зареждане.

Разбира се, има много повече фактори, които трябва да се вземат предвид при смартфоните, но ще бъде по-лесно да намерите най-подходящия за вас смартфон, като се концентрирате върху тези пет елемента. И така, какво мислите за това ръководство? Не забравяйте да споделите своите виждания по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Тест за издръжливост на iPhone 15 и iPhone 15 Plus
  2. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  3. Xiaomi 14 с повишена скорост на зареждане
  4. Цената на позлатената серия iPhone 15 Pro е достъпна!
  5. Infinix ще представи GT 10 Pro модел с Cyberpunk дизайн на GameX

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.