Неща, които трябва да имате предвид при закупуването на смартфон

igri na sedmitsata

В тази статия сме тук с нещата, които трябва да имате предвид при закупуването на смартфон. Но на какво трябва да обърнете внимание, когато купувате смартфон?

Както знаете, смартфоните се превърнаха в една от най-важните части от нашето ежедневие. От друга страна, може да се наложи да обърнете внимание на някои неща, преди да платите хиляди лири за ново устройство в този сектор, където цените се увеличават. В това ръководство сме тук с нещата, които трябва да имате предвид при закупуването на смартфон . Но на какво трябва да обърнете внимание, когато купувате смартфон?

Прочети Още: Как да си сложим наша песен за рингтон на iphone?

На този етап, ако трябва да направим малко предварително напомняне, компонентите в смартфоните наистина могат да се различават значително. Определянето кой модел е най-подходящ за вас често се свежда до разбиране и познаване на вашите нужди.

Затова би било най-добре да започнете, като създадете списък с приоритети за себе си. Това, което искате, е по-силно представяне? По-добра камера? По-дълъг живот на батерията? Или искате да платите по-високо и да получите малко от всичко това?

Какво трябва да се има предвид при закупуването на смартфон?

  • Цена
  • операционна система
  • производителност
  • Екран
  • Батерия

Но на какво трябва да обърнете внимание, когато купувате смартфон? В останалата част от нашата статия ще споделим с вас някои подробности, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате смартфон. Ако сте готови, нека преминем към основната ни тема, без да ви караме да чакате повече.

1. Цена

В този момент първото нещо, което трябва да определите, е вашият бюджет, както можете да си представите. Всъщност бюджетът е основният фактор, който определя какво можете да имате.

В днешните условия можем да определим модели между 0 – 380 LV като входен сегмент , модели между 380 LV – 500 LV като среден сегмент , модели между 500 LV – 950 LV  като среден – горен сегмент и модели над 950 LVкато горен сегмент . Моделите, които наистина са „много скъпи“, се наричат Premium Segment .

2. Операционна система

След като определите бюджета си, ще трябва да направите избор от страна на софтуера. Има две различни популярни опции от тази страна, Android и iOS . iOS обикновено се откроява с по-стабилни и по-дългосрочни актуализации. Android, от друга страна, може да бъде гост на вашите предпочитания с по-адаптивни и привлекателни за всеки сегмент.

3. Изпълнение

По-добре би било първо да започнете с процесорите. Можем да обобщим популярните мобилни процесори, използвани днес, както следва:

– Qualcomm Snapdragon (на устройства с Android)

– MediaTek (на устройства с Android)

– Apple A Bionic (на устройства на Apple)

– Samsung Exynos (на устройства Samsung)

– Huawei HiKirin (на устройства Huawei)

Както виждате, нещата вече започнаха да се вихрят. Не е нужно да се бъркате на устройства с iOS, защото трябва само да избирате между процесори A Bionic. От друга страна, на устройства с Android трябва да избирате между различни процесори като Snapdragon, MediaTek, Exynos и HiKirin. Всеки от тези процесори предлага свои предимства и недостатъци.

След този избор трябва да изберете необходимия обем памет. В този момент 4 GB RAM ще са достатъчни за стандартен потребител , докато 8 GB RAM може да е по-добър избор за ориентирани към игри смартфони . От друга страна, обикновено не се нуждаете от по-големи количества памет.

4. Екран

Сложната терминология е свързана с технологиите за показване на екрана. Отново ще бъде правилната стъпка да се съсредоточите върху правилния избор, като определите от какво имате нужда и приоритетите си. Нека да разгледаме някои термини тук:

– Размер на екрана: Въпреки че малките екрани може да са по-добри за всекидневен потребител, по-големите екрани може да са по-добър избор за устройства за игри и мултимедия. Независимо от това, трябва да избирате между 4,5 инча и 7,0 инча .

– Честота на опресняване на екрана: Следващото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е честотата на опресняване на екрана. Нормалният смартфон има честота на опресняване на екрана 60 Hz , но ако ще купувате ориентиран към игри смартфон, 90 Hz или 120 Hz е по -подходящ избор.

5. Батерия

Разбира се, докато се възползвате от всички тези технически функции, мощната батерия ще ви помогне в работата. В този момент трябва да разгледате капацитета на батерията и веднага след решенията за зареждане на батерията. Нека разгледаме по-отблизо някои термини, които може да срещнете:

– Капацитет на батерията: За каквато и цел да искате смартфонът, който ще закупите, да има мощна батерия. На този етап не всичко е свързано с капацитета, но поне се уверете, че разполагате с мощна батерия. Вашето предпочитание трябва да бъде за батерия с капацитет най-малко 4000 mAh.

– Решения за бързо зареждане: След това трябва да се уверите, че батерията ви се зарежда бързо. Днес има наистина бързи решения за зареждане. Нашата препоръка е батерията ви да поддържа поне 30W кабелно зареждане.

Разбира се, има много повече фактори, които трябва да се вземат предвид при смартфоните, но ще бъде по-лесно да намерите най-подходящия за вас смартфон, като се концентрирате върху тези пет елемента. И така, какво мислите за това ръководство? Не забравяйте да споделите своите виждания по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Преглед на Huawei Nova Y90
  2. Tecno Pova 2 с 7000 mAh батерия
  3. Приложенията за Android вече ще работят на всяко устройство
  4. Adidas представя безжични слушалки със светлинно зареждане
  5. Ревю на хартия за Huawei MatePad

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.