Обяснени най – често срещаните методи за кибер измамиhacker1

Разкрити са най – често срещаните методи за кибер измами в цифровия свят. И така, кои са най – използваните техники за кибер измами? Ето подробностите!

Директорът на IT операциите на Laykon Алев Аккоюнлу направи много важно изявление относно най – често срещаните методи за кибер измами. И така, кои са най -често срещаните техники за кибер измами?

Кои са най – често срещаните методи за кибер измами?

Кибер измамите са измамни методи, извършвани в интернет. Измамниците могат да използват безброй методи, включително фишинг имейли, социални медии, SMS съобщения на мобилния ви телефон, фалшиви телефонни обаждания за техническа поддръжка, фалшиви сайтове за пазаруване и др.

Прочети Още: Представен Oppo Enco Free2: Характеристики и цена!

Основната цел на такива измами може да бъде кражба на кредитни карти, кражба на потребителски данни за вход и парола или дори кражба на самоличност. И така, кои са най -често срещаните методи за кибер измами в интернет?

1. Измама в социалните медии

Измами в социалните медии се извършват с цел да се кликне върху връзка, която потенциално може да съдържа злонамерен софтуер. Този вид измама обикновено се извършва чрез спонсорирани фалшиви реклами в Twitter или лично съобщение в Instagram.

2. Фалшиви сайтове за пазаруване

Кибер мошениците могат да създават и публикуват фалшиви уебсайтове на търговци на дребно, които изглеждат реални или които копират съществуващи уебсайтове на търговци. Фалшивите сайтове за пазаруване могат да предлагат сделки, които са твърде добри, за да бъдат истина. Например, популярни марки облекла и скъпа електроника могат да бъдат представени с много ниски цени.kiber ataki

3. Измама за социално инженерство

Социалното инженерство разчита на човешката природа и емоционалните реакции. При този метод може да се използва информация, която не е вредна на пръв поглед, като например домашния ви адрес, името на децата ви, вашия домашен любимец и града, в който сте родени.

4. Приложения за фалшиви телефони

Този метод, наричан още мобилна измама, може да приеме различни форми, но най -често срещаните са фишинг приложения. Тези приложения са проектирани да изглеждат истински, точно като фишинг имейли. Той прави абсолютно същото, но вместо имейли, злонамерен софтуер е заразен с фалшиво приложение. Вашите чувствителни данни, като пароли, снимки и информация от банкови приложения, съхранявани на телефона ви, ще бъдат засегнати.

5. Фишинг

Фишинг атаките са най -често срещаната кибер измама днес, където хакерите се опитват да излъжат потребителите, изпращайки фишинг имейли. Изглежда, че тези имейли са от официална компания или държавна агенция, но тези имейли са фалшиви.

6. Неочаквана измама с награди

Този вид измама попада в категорията фишинг. Имейлът или съобщението могат да претендират, че са спечелили голяма сума пари, безплатно пътуване до екзотично място или друга голяма награда. За да поискате пътуването или печалбата си, съобщението казва, че трябва да платите само няколко малки такси.

Подобни публикации

  1. Преглед на Roborock S8 MaxV Ultra
  2. Как се Прави Регистрация в Inbet?
  3. Най-голямото изобретяване от iPhone! Как ще е роботът на Apple?
  4. Голямо развитие за електрически велосипеди
  5. Red Magic представя новия лаптоп Titan 16 Pro

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.