Неща, които трябва да имате предвид, когато купувате зарядно за смартфонtelefon,zarqd,signal

В това ръководство, което сме подготвили за вас, ние сме тук с нещата, които трябва да имате предвид, когато купувате зарядно за вашия смартфон.

Ако трябва да закупите ново зарядно за смартфона, който използвате, може да се чудите какво да вземете предвид при избора. В това ръководство, което сме подготвили за вас, ние сме тук с нещата, които трябва да имате предвид, когато купувате зарядно за вашия смартфон .

През последните години решенията за бързо зареждане се превърнаха в един от фокусните точки на производителите на смартфони, но както може би сте забелязали, много марки стоят далеч от поставянето на адаптери за зареждане, поддържани за бързо зареждане в кутията. Вероятно едно от най-големите притеснения тук е свързано с цената.

В резултат на това, като поставите стандартен адаптер за зареждане в кутията вместо адаптер за бързо зареждане, можете да продадете смартфона като цяло на по-достъпна цена. След това потребителите, които се нуждаят от него, могат да закупят адаптера за бързо зареждане, като направят допълнително плащане.

В това ръководство ще разгледаме по-отблизо какво да вземете предвид, когато купувате както стандартно, така и бързо зарядно устройство. Също така ще разгледаме по-отблизо някои от техническите термини, които ще срещнете по пътя.

Прочети Още: NFT за тези, които купуват предварително билети за новия филм за Спайдърмен!

Какво трябва да имате предвид, когато купувате зарядно за смартфон?

В това ръководство ще разгледаме по-отблизо какво да вземете предвид, когато купувате както стандартно, така и бързо зарядно устройство. Също така ще разгледаме по-отблизо някои от техническите термини, които ще срещнете по пътя.

1. Изберете надеждна марка

Първото нещо, което трябва да имате предвид, когато купувате зарядно устройство, е, че производителят трябва да е надежден. Не забравяйте, че зарядните устройства са директно електрически и неправилната защита от пренапрежение или други предпазни мерки в най-добрия случай ще направят адаптера за зареждане неизползваем.

При по-сериозни сценарии тези адаптери могат да се нагорещят, да изгорят, да създадат изтичане на ток и да застрашат както вашия смартфон, вашия дом, така и вашето здраве. Ето защо, преди да закупите зарядно устройство, първо направете проучване за съответната марка.

Всъщност най-добрият избор е да закупите зарядните устройства, предлагани от производителя на вашия смартфон: Знаете, че той е съвместим с вашия смартфон и при евентуален най-лош сценарий можете да намерите лице за контакт. Те обаче могат да бъдат по-скъпи от зарядните устройства, произведени от други марки.

В този случай можете да изберете добре познати и надеждни марки като Baseus, Spigen и Mcdodo. Ако ще използвате това зарядно устройство за технология за бързо зареждане, не забравяйте да проверите техническите подробности и протоколите за бързо зареждане на съответния модел. За непроверени покупки протоколът за бързо зареждане, поддържан от зарядното устройство, може да не е съвместим с вашия смартфон.

Разбира се, също толкова важно е да закупите зарядно устройство от надеждно място, както и от надеждна марка: много е лесно да копирате неща в днешно време и понякога може да е невъзможно да разберете дали зарядните устройства, които сте закупили от непознати уебсайтове или доставчици са истински или не.

Това косвено ще ви въвлече в фалшиво чувство на доверие. Поради тази причина ви препоръчваме да пазарувате от собствения уебсайт на производителя, официален магазин на други платформи, физически магазини или от доверени сайтове и магазини за търговия на дребно.

2. Проверете техническите подробности

Преди да закупите зарядно устройство, трябва да разберете максималната стойност за бързо зареждане, която вашият смартфон поддържа: Тук можете да намерите различни стойности като 15W, 18W, 25W, 33W, 45W, 60W, 75W, 90W и дори 120W. W или Watt е мерната единица, използвана за измерване на мощността на товара. Разбира се, производителите могат да използват и различни стойности.

В този сценарий нека предположим, че вашият смартфон е оборудван с технология, която поддържа 65W бързо зареждане: Колкото по-бързо искате вашият смартфон да се зарежда, толкова по-висока мощност трябва да закупите.

Няма проблем да закупите адаптер за зареждане, който може да надвишава стойностите, поддържани от вашия смартфон, вашият смартфон няма да отнеме толкова, колкото може да използва, и ще получи останалото. Обикновено няма проблем да закупите адаптер за зареждане под поддържаните от него стойности, но може да не успеете да се възползвате от всички предимства на бързото зареждане.

Не забравяйте обаче, че цените, които ще платите за 15W адаптер и 65W адаптер, няма да са еднакви.

През повечето време ще видите, че няма W стойност директно върху адаптера. Тук частта за изчисление ще ви падне: ще трябва да умножите напрежението (V) по тока (A, mA), за да изчислите ват. Трябва да погледнете секцията Изход на адаптера за зареждане, за да се уверите, че сте изчислили правилно . Защото показва колко продукция може да осигури.

W може да се изчисли чрез умножаване на стойностите V и A в секцията Изход: Например адаптер с изходна мощност 20V 3,25A (20 x 3,25 = 65) може да осигури 65W мощност на вашето устройство . Може да видите повече от една стойност, когато проверявате секцията Изход. Можете да намерите максималната мощност, като намерите и умножите най-високите стойности.

При адаптери с повече от един порт всеки порт може да не извежда еднакво количество мощност. Някои портове поддържат по-висока мощност, докато други поддържат по-ниски изходи. Ако включите кабела си в порт, различен от този, който трябва да бъде, може да получите по-ниски стойности. Вижте описанието на адаптера за зареждане за подробности относно него.

Освен това производителността, която получавате, когато към адаптера е свързано повече от едно устройство, няма да е еднаква. Мислете за това като за 20 ЛВ в джоба си: Ако искате да дадете парите в джоба си на трима различни хора, не можете да дадете 10 ЛВ на всеки, защото имате толкова пари общо. Следователно, трябва да го разделите на числители.

Ако USB-C портът може да изведе 100W на адаптер, който поддържа 100W изход, той може да бъде разделен на 70W – 30W, когато друго устройство е включено към USB-A порта.

Друга подробност е кабелът, който използвате: Не всички кабели поддържат високоскоростно зареждане. Например, ако кабелът, който използвате в 100W адаптер, не е подходящ за пренос на 100W мощност, мощността на вашия смартфон няма да бъде 100W. Можете дори да потърсите проблема в адаптера. Затова трябва внимателно да прегледате и кабела.

Последното нещо, на което трябва да обърнете внимание е, че протоколът за бързо зареждане на адаптера за зареждане трябва да съвпада с протокола за бързо зареждане на вашия смартфон. Проверете по-подробно техническите детайли на модела, който използвате, тъй като тези данни може да варират при всеки смартфон.

В това ръководство, което сме подготвили за вас, засегнахме детайлите, детайлите и проблемите, които може да срещнете при закупуване на зарядно устройство. Не забравяйте да споделите вашите виждания по темата с нас и другите ни читатели в раздела за коментари по-долу.

Подобни публикации

  1. Тест за издръжливост на iPhone 15 и iPhone 15 Plus
  2. Събитието Xiaomi 2023 приключи: Какво беше представено?
  3. Xiaomi 14 с повишена скорост на зареждане
  4. Цената на позлатената серия iPhone 15 Pro е достъпна!
  5. Infinix ще представи GT 10 Pro модел с Cyberpunk дизайн на GameX

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.