OpenAI представя Point-E, изкуствен интелектizkustven intelekt triizmerno izobrajenie

OpenAI представя Point-E, изкуствен интелект, способен на триизмерен дизайн

OpenAI, един от водещите екипи в областта на изкуствения интелект, представи Point-E, който може да създава 3D обекти.

Най-забележителните развития в областта на технологиите през 2022 г. бяха изпитани от страна на изкуствения интелект. Други проекти като MidJourney се присъединиха към движението за изкуствен интелект, което трансформира текст в изображения, което екипът на OpenAI започна с DALL-E 2. Недоволни от DALL-E 2, екипът на OpenAI също представи Point-E , който днес може да произвежда триизмерни обекти от текст.

Друг нов проект идва от OpenAI, един от водещите екипи в областта на изкуствения интелект. Този път екипът се готви да пусне Point-E, който може да трансформира въведения текст в триизмерни обекти.

Как работи Point-E?

Point-E , който има подобна логика на работа с DALL-E 2, може успешно да създаде облак от точки на триизмерен обект чрез обработка на въведените команди. Преходът от текст към триизмерен обект преди това беше възможен от проекти като Dream Fusion. Въпреки това, най-голямото постижение на Point-E е способността му да намали работните часове до минути.

Смята се, че създаването на триизмерни обекти, поддържани от изкуствен интелект , може да революционизира различни области, особено в киното и игралната индустрия. Защото триизмерни обекти се появяват във всяка област, от космически проекти до виртуални светове, които са във фокуса на Марк Зукърбърг тези дни.

Point-E, подобно на DALL-E 2, се възползва от голяма библиотека. На първо място, той намира и избира обектите във въведения от вас текст от предварително сканираната библиотека с триизмерни обекти. След това създава RGB облак от точки, както искате, използвайки техника за машинно обучение.

Получените облаци от точки могат след това да бъдат оформени и оцветени чрез прехвърлянето им в различни приложения за моделиране. Експертите смятат, че в резултат на успеха на Point-E това ще намали натоварването в индустрията на игрите и киното.

Подобни публикации

  1. Споделена екранна снимка в Whatsapp нова функция!
  2. Отваряне на живо в X вече е много по-лесно!
  3. Криптиране от край до край, налично във Facebook и Messenger!
  4. WhatsApp подобрява изживяването при споделяне на екрана с новата си функция!
  5. Забравих паролата си за WhatsApp Проблем и решение

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.