Споделянето на парола за Netflix вече се счита за незаконно!netflix sad

Споделянето на парола за Netflix вече се счита за незаконно!

Споделянето на абонаменти за Netflix чрез споделяне на парола вече се счита за незаконно. Ето подробностите!

Вече е незаконно да споделяте пароли за абонаменти, които имате в онлайн стрийминг услуги като Netflix, според правителствена агенция. Службата за интелектуална собственост (IPO) заяви във вторник, че приложението е нарушило свързан закон за авторското право.

Обичайно е хората, които не живеят заедно, да споделят пароли за услуги за стрийминг, въпреки че това често противоречи на споразумения за услуги в Обединеното кралство и по света. Netflix не е споделял никаква информация в миналото, че ще предприеме правни действия в такива случаи.

Службата за интелектуална собственост (IPO) , от друга страна, каза, че за разлика от Netflix, това е както наказателен, така и правен проблем. Изявлението на Службата за интелектуална собственост е следното:

„Има редица разпоредби в наказателното и гражданското право, които могат да се прилагат в случай на споделяне на парола, когато целта е да се позволи на потребителя да получи достъп до защитени с авторски права произведения без заплащане.

Тези условия може да включват нарушаване на договорни условия, измама или вторично нарушаване на авторски права, в зависимост от обстоятелствата.

В случаите, когато тези разпоредби са предвидени в гражданското право, зависи от доставчика на услуги да предприеме действия по съдебен ред, ако е необходимо.“

Netflix работи върху функции за намаляване на споделянето на пароли

Съвсем наскоро Netflix заяви, че иска да „улесни“ хората, които са заели други акаунти, да създават свои собствени акаунти, да прехвърлят своите профили в нов акаунт, както и да създават „подсметки“, за да могат хората да плащат допълнително за семейството си или приятели . По същия начин бяха проведени важни тестове в много региони, свързани с това. Netflix каза, че ще започне да пуска тези функции „по-широко“ в началото на 2023 г.

Засега не е ясно дали Netflix ще има главоболия заради тези законови основания, но е ясно, че в бъдеще ще излязат повече подробности по темата.

Подобни публикации

  1. Достатъчно ли е 8 GB RAM за Mac?
  2. Новото приложение за споделяне на снимки на TikTok Notes
  3. Характеристики на часовник Smart Band 9 на Xiaomi
  4. Microsoft представи своите компютри, поддържани от изкуствен интелект
  5. Apple Watch ще може да измерва кръвното налягане!

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.