Сбогом PCR тестове! Разработен тест за Covid-19 със смартфон

stay safe covid 19

Изследователите са разработили тестов комплект за Covid-19, който може да бъде закупен в аптеката и да се извърши с камера на смартфон.

Изследователи от Калифорнийския университет в Санта Барбара са разработили тестов комплект за Covid-19, направен върху камери на смартфони и продаван в аптеките . Този тестов комплект, разработен от изследователите, е по-практичен и по-евтин от PCR теста. Тестовете за коронавирус, един от най-използваните инструменти с пандемията на коронавирус, вече станаха много достъпни за гражданите.

Група учени от Калифорнийския университет обявиха, че са разработили нов тест за Covid-19, който се извършва с основно лабораторно оборудване и приложение, изтеглено на телефона. Изследователите подчертаха, че точността на теста също е доста висока. Беше посочено, че този нов тестов комплект, описан в статия в академичното списание JAMA Network Open, може да бъде инсталиран за по-малко от $100.

Прочети Още: Описание на iPad от изпълнителния директор на WhatsApp!

Използване на камера на мобилен телефон

Това приложение, изтеглено на телефона, използва камерата на мобилния телефон, за да открие наличието на патогени в слюнката на човека. Човек, който желае да приложи теста, зарежда слюнката си в тестов комплект на котлон, след което камерата на смартфона открива цветни реакции, които показват дали са дали положителна проба за Covid-19.

Изследователите казват, че всеки тест за Covid-19, извършен по този начин, е икономичен в сравнение с други тестове. Този нов метод обаче има и недостатък. Това също; тестът в момента е съвместим само със смартфони Samsung Galaxy S9 поради персонализираните калибриране на камерата на модела; обаче се очаква системата да бъде съвместима с повече телефони в бъдеще.

Разработено за нови варианти

Тестът за коронавирус с новоразработения смартфон все още не е тестван с извадка от 50 души. Въпреки това, изследователският екип все още се надява на първите резултати, които се появяват. Изследователите заявяват, че този тест е ефективен и срещу други варианти, които могат да възникнат. Те също така смятат, че тестът може да се използва за откриване на други патогени, като грип.

Как да използвам?

  • Човекът, който иска да приложи теста, изтегля разработеното приложение, наречено „Bacticount“, на мобилния си телефон.
  • След това превръща предната камера на смартфона в преносим нагревател.
  • Накрая, пробата от слюнката, взета от устата, се поставя в тестовия комплект и се поставя върху повърхността на преносимия нагревател.
  • Тестът съдържа реактивно решение, което ще направи заразената РНК по-забележима на камерата на смартфона.

Ако екранът стане ярко червен при стартиране на приложението, резултатът е положителен. Освен това, в зависимост от това колко бързо протича цветната реакция, може да се оцени количеството на вируса в тялото.

Подобни публикации

  1. Ефективност на батерията на iPhone с инсталиран iOS 16
  2. Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни
  3. Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere
  4. AMD обявява датата на представяне на процесорите от серия Ryzen 7000
  5. Представена е пилотна технология Xiaomi за автономно шофиране

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.