Сбогом PCR тестове! Разработен тест за Covid-19 със смартфонstay safe covid 19

Изследователите са разработили тестов комплект за Covid-19, който може да бъде закупен в аптеката и да се извърши с камера на смартфон.

Изследователи от Калифорнийския университет в Санта Барбара са разработили тестов комплект за Covid-19, направен върху камери на смартфони и продаван в аптеките . Този тестов комплект, разработен от изследователите, е по-практичен и по-евтин от PCR теста. Тестовете за коронавирус, един от най-използваните инструменти с пандемията на коронавирус, вече станаха много достъпни за гражданите.

Група учени от Калифорнийския университет обявиха, че са разработили нов тест за Covid-19, който се извършва с основно лабораторно оборудване и приложение, изтеглено на телефона. Изследователите подчертаха, че точността на теста също е доста висока. Беше посочено, че този нов тестов комплект, описан в статия в академичното списание JAMA Network Open, може да бъде инсталиран за по-малко от $100.

Прочети Още: Описание на iPad от изпълнителния директор на WhatsApp!

Използване на камера на мобилен телефон

Това приложение, изтеглено на телефона, използва камерата на мобилния телефон, за да открие наличието на патогени в слюнката на човека. Човек, който желае да приложи теста, зарежда слюнката си в тестов комплект на котлон, след което камерата на смартфона открива цветни реакции, които показват дали са дали положителна проба за Covid-19.

Изследователите казват, че всеки тест за Covid-19, извършен по този начин, е икономичен в сравнение с други тестове. Този нов метод обаче има и недостатък. Това също; тестът в момента е съвместим само със смартфони Samsung Galaxy S9 поради персонализираните калибриране на камерата на модела; обаче се очаква системата да бъде съвместима с повече телефони в бъдеще.

Разработено за нови варианти

Тестът за коронавирус с новоразработения смартфон все още не е тестван с извадка от 50 души. Въпреки това, изследователският екип все още се надява на първите резултати, които се появяват. Изследователите заявяват, че този тест е ефективен и срещу други варианти, които могат да възникнат. Те също така смятат, че тестът може да се използва за откриване на други патогени, като грип.

Как да използвам?

  • Човекът, който иска да приложи теста, изтегля разработеното приложение, наречено „Bacticount“, на мобилния си телефон.
  • След това превръща предната камера на смартфона в преносим нагревател.
  • Накрая, пробата от слюнката, взета от устата, се поставя в тестовия комплект и се поставя върху повърхността на преносимия нагревател.
  • Тестът съдържа реактивно решение, което ще направи заразената РНК по-забележима на камерата на смартфона.

Ако екранът стане ярко червен при стартиране на приложението, резултатът е положителен. Освен това, в зависимост от това колко бързо протича цветната реакция, може да се оцени количеството на вируса в тялото.

Подобни публикации

  1. Характеристики и цена на Samsung Galaxy M34 5G
  2. Samsung пусна Galaxy A05
  3. Характеристика на Xiaomi Redmi K70
  4. Xiaomi 14 с повишена скорост на зареждане
  5. Модели и цени на сензорни монитори

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.