Почина първият изобретател на домашни компютри Клайв Синклерizobretatel na domashni kompyutri

Клайв Синклер, който постигна голям напредък в света на технологиите с първия домашен компютър в началото на осемдесетте години, почина. Синклер беше болен от известно време.

Клайв Синклер, който направи своя отпечатък в света на технологиите с изобретяването на първия домашен компютър , почина на 81 -годишна възраст. Беше съобщено, че Синклер, който дълго време се е борил с болестта, е починал на 16 септември 2021 г.

Дъщерята на Клайв Синклер, Белинда Синклер, каза, че баща й се сбогува в дома си в Лондон в четвъртък сутринта, 16 септември 2021 г., след дълго боледуване. Илон Мъск от Tesla, основател и главен изпълнителен директор на Sinclair’s, сподели за смъртта си „Почивай в мир, Синклер“ обещанието, което.

Прочети Още: Най -добрите приложения за смяна на глас

Белинда Синклер каза: „Той беше толкова невероятен човек. Разбира се, той беше много умен, винаги се интересуваше от всичко. Тъй като дъщеря ми и съпругът й са инженери, тя им говореше за инженерство.“

Той напуска училище на 17 години и работи като технически журналист в продължение на четири години, за да събере пари за стартиране на Sinclair Radionics.

Синклер, който отвори очи в Обединеното кралство през 1940 г., напусна училище на 17 -годишна възраст и 4 години работи като технологичен журналист, за да открие Sinclair Radionics. През 1972 г. той разработва първия в света джобен калкулатор. Калкулаторът, който той разработи, беше достатъчно малък, за да се побере в джоб, и доста лек. Осемдесетте бяха годините, когато Синклер беше най -известен.

Синклер е най -известен с ZX компютрите на едноименната си компания, които той разработва в Обединеното кралство в началото на 80 -те години. Във време, когато хардуерните части бяха много скъпи, той успя да направи името си незаличимо в света на технологиите, като позволи на компютрите да влизат в домовете.

Приносът на Синклер, изобретател на първия домашен компютър, в света на технологиите

Проектите на Синклер, подобно на много изобретатели, не винаги са били успешни. Синклер се сблъска с проблем през 1984 г. Той трябваше да продаде компанията на Amstrad, която е основана във Великобритания през 1985 г. Sinclair, който пусна търговско неуспешния триколка C5 през 1985 г., не може да превърне този проект в печалба.

Независимо от това, трябва да се отбележи, че наследството, което Синклер е оставил на света на технологиите, е много ценно. Първият джобен калкулатор остава полезен дори в наши дни, когато смартфоните се използват силно. Дори и да не сте използвали някое от изобретенията на Синклер, важно е да запомните факта, че работата му е допринесла за появата на технологии в живота ви.

Подобни публикации

  1. Sony представя ZV-1 II, нова Vlog камера с впечатляващи функции
  2. Дизайн на iPhone 16 Ultra
  3. Функцията за спешни случаи на iPhone 14 продължава да спасява животи
  4. Как да използвам GIF в Instagram?
  5. Как да изчистите кеша на iPhone и iPad?

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.