Почина първият изобретател на домашни компютри Клайв Синклер

izobretatel na domashni kompyutri

Клайв Синклер, който постигна голям напредък в света на технологиите с първия домашен компютър в началото на осемдесетте години, почина. Синклер беше болен от известно време.

Клайв Синклер, който направи своя отпечатък в света на технологиите с изобретяването на първия домашен компютър , почина на 81 -годишна възраст. Беше съобщено, че Синклер, който дълго време се е борил с болестта, е починал на 16 септември 2021 г.

Дъщерята на Клайв Синклер, Белинда Синклер, каза, че баща й се сбогува в дома си в Лондон в четвъртък сутринта, 16 септември 2021 г., след дълго боледуване. Илон Мъск от Tesla, основател и главен изпълнителен директор на Sinclair’s, сподели за смъртта си „Почивай в мир, Синклер“ обещанието, което.

Прочети Още: Най -добрите приложения за смяна на глас

Белинда Синклер каза: „Той беше толкова невероятен човек. Разбира се, той беше много умен, винаги се интересуваше от всичко. Тъй като дъщеря ми и съпругът й са инженери, тя им говореше за инженерство.“

Той напуска училище на 17 години и работи като технически журналист в продължение на четири години, за да събере пари за стартиране на Sinclair Radionics.

Синклер, който отвори очи в Обединеното кралство през 1940 г., напусна училище на 17 -годишна възраст и 4 години работи като технологичен журналист, за да открие Sinclair Radionics. През 1972 г. той разработва първия в света джобен калкулатор. Калкулаторът, който той разработи, беше достатъчно малък, за да се побере в джоб, и доста лек. Осемдесетте бяха годините, когато Синклер беше най -известен.

Синклер е най -известен с ZX компютрите на едноименната си компания, които той разработва в Обединеното кралство в началото на 80 -те години. Във време, когато хардуерните части бяха много скъпи, той успя да направи името си незаличимо в света на технологиите, като позволи на компютрите да влизат в домовете.

Приносът на Синклер, изобретател на първия домашен компютър, в света на технологиите

Проектите на Синклер, подобно на много изобретатели, не винаги са били успешни. Синклер се сблъска с проблем през 1984 г. Той трябваше да продаде компанията на Amstrad, която е основана във Великобритания през 1985 г. Sinclair, който пусна търговско неуспешния триколка C5 през 1985 г., не може да превърне този проект в печалба.

Независимо от това, трябва да се отбележи, че наследството, което Синклер е оставил на света на технологиите, е много ценно. Първият джобен калкулатор остава полезен дори в наши дни, когато смартфоните се използват силно. Дори и да не сте използвали някое от изобретенията на Синклер, важно е да запомните факта, че работата му е допринесла за появата на технологии в живота ви.

Подобни публикации

  1. Ефективност на батерията на iPhone с инсталиран iOS 16
  2. Мета работи върху изкуствен интелект, който може да разчита мозъчни вълни
  3. Audi разкрива нов електрически автомобил Activesphere
  4. AMD обявява датата на представяне на процесорите от серия Ryzen 7000
  5. Представена е пилотна технология Xiaomi за автономно шофиране

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.