Един потребител може да бъде насочен с подробни опции за насочване във Facebooksocialni mreji tineydjari

Един потребител може да бъде насочен с подробно насочване във Facebook

Беше открито, че само един потребител може да бъде насочен с подробни опции за насочване във Facebook. Изследването се превърна в едно от 10 -те най -добри проучвания за поверителност на годината.

С подробните инструменти за насочване на Facebook  може да е възможно да се насочите само към един потребител. Ново проучване на екип от учени и компютърни учени от Испания и Австрия също разкрива колко плашещо платформата за социални медии събира данни за потребителя.

Изследователите се фокусираха върху възможността за уникално идентифициране на потребител. В проучването, проведено в сътрудничество с учени от Испания и Австрия, беше подчертано, че инструментите за насочване на Facebook могат да бъдат публикувани по такъв начин, че всяка реклама да достигне само до един потребител на Facebook.

Прочети Още: Американски лекар: Китайските миньори са се развили с Covid преди 9 години

Опасни ли са инструментите за дълбоко насочване на Facebook?

Проучване, на Facebook инструменти на въпросителните знаци, свързани с лоши намерения могат да бъдат използвани също и насочването на рекламите появиха извади . Дотолкова, че личните данни, които платформата за социални медии събира и продължава да събира за хората, могат да бъдат използвани за идентифицирането им.

Тревожните констатации от изследването могат да бъдат знак, че Facebook има трудни времена пред персонализираните реклами. Компанията за социални медии, която се превърна в основна цел по различни причини през последните дни, може да бъде подложена на по -голям натиск и в резултат на това подобни реклами могат да бъдат направени по -контролирани.

Има ли начин да се избегне насочването към един човек?

Има само един начин да се предотврати насочването към един потребител на социални медии и това е, ако Facebook стесни обширните си възможности за насочване и намали количеството данни, които събира за потребителите.

Изследователите стартираха множество кампании в социалните медии, за да постигнат резултата, че един потребител на Facebook беше успешно насочен. Разглеждайки данните, предоставени от Facebook, изследователите отбелязват, че целевата аудитория се състои само от 1 човек.

Смята се, че проведеното проучване може да доведе до още по-големи неотдавнашни проблеми на Facebook, свързани с поверителността, и може да се използва в съдебни дела срещу компанията. Освен това изследването е сред първите 10 проучвания за поверителност, проведени тази година, според много експерти.

И така, какво мислите за насочването само към един потребител с инструменти за насочване на реклами във Facebook? Не забравяйте да споделите всичките си мнения по този въпрос с нас и нашите читатели в секцията за коментари по -долу.

Подобни публикации

  1. Най-търсената функция в Threads най-накрая пристигна!
  2. Как да затворя Whatsapp онлайн? – 2023 г
  3. Очакваните емотикони идват, клавиатурите стават цветни!
  4. WhatsApp идва функцията за междуплатформени съобщения!
  5. Reddit получава нова функция

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.